Helt ny linje: Nu kan du tage en Hf Bæredygtighed i Aalborg


Hvis du snart skal til at vælge ungdomsuddannelse, kan du nok nikke genkendende til, at det kan være en rigtig svær beslutning.
På HF&VUC NORD kan du både gå den klassiske vej med en traditionel hf-uddannelse, men de imødekommer også de elever, som ikke bare vil gå den klassiske vej.
Skolen har både linjerne hf ordblind, hf aktiv, hf Menneske og Sundhed og MANGE flere. Få hele overblikket her.
Den helt store nyhed på uddannelsesfronten i 2023 er den nye linje hf Bæredygtighed, hvor du både får en “klassisk” 2-årig hf og bliver klogere på forskellige former for bæredygtighed inden for fx miljø og klima, økologi, forbrugskultur og social bæredygtighed.

Den nye generation skal klædes ordentligt på
Hf-lærerne Kristian Rosborg Larsen (Geografi og Idræt) og Nicolai M. Fernandez (Biologi og Kemi) har været med til at lave den helt nye hf Bæredygtighed, og de kan næsten ikke få armene ned i ren begejstring over linjen.
“Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Vi skylder at klæde den nye generation ordentligt på i forhold til at arbejde med bæredygtighed inden for stort set samtlige aspekter af samfundet.
Derfor kommer den nye hf-linje også til at arbejde med et bredt bæredygtighedsbegreb, hvor vi både kigger på det fra et socialt, økonomisk og klimamæssigt synspunkt,” fortæller Kristian Rosborg Larsen.
“Det fantastiske for os undervisere er, at vi nu kan arbejde på tværs af fagene, og dermed får eleverne en meget mere helhedsorienteret forståelse for bæredygtighed.
Bæredygtighed kommer til at gennemsyre alle fag og bliver en slags rød tråd, der skal give eleverne en stor viden inden for det – men også gør dem nysgerrige og udvide deres horisont,” fortæller Nicolai M. Fernandez.
På bæredygtighedslinjen får du:
– En aktiv skoledag med fokus på læring gennem kreativitet og tværfaglighed
– Besøg hos og samarbejde med lokale og regionale aktører på bæredygtighedsområdet
– Engagerede medkursister og undervisere med samme lyst som dig til at dykke mere ned i arbejdet med bæredygtighed
Sådan er hverdagen på hf bæredygtighed
Der vil naturligvis stadig være klassisk klasseundervisning i klasselokalet, men det helt særlige ved Hf Bæredygtighed er, at man både arbejder tværfagligt og projektorienteret – ofte i samarbejde med lokale virksomheder og foreninger her i Nordjylland.
“Vi vil have en aktiv tilgang til undervisningen, så eleverne virkelig får hands-on på mange forskellige aspekter af bæredygtighed,” siger Kristian.
“På den måde skaber vi formentlig et “rum” for at eleverne kan arbejde meget eksperimenterede og undersøgende. De får hænderne helt ned i problemstillingerne ved eksempelvis at besøge virksomheder i Aalborg, der arbejder med aspekter inden for bæredygtighed,” fortsætter Nicolai.

HF&VUC NORD er i fuld gang med at lave aftaler med lokale, eksterne aktører i Aalborg og Nordjylland – der i blandt Aalborg Kommune og Center for Grøn Omstilling, men også private virksomheder som eksempelvis Råt & Godt.
“Vi har fået gode tilbagemeldinger fra stort set alle, vi har henvendt os til, så jeg tror på, at vi får nogle rigtig sjove og spændende forløb på Hf Bæredygtighed, hvor både elever og virksomhederne får noget ud af det.
Hvem ved? – måske er det en af vores elever, der får den næste store idé inden for løsningen af klimakrisen?” fortæller Kristian.

“Hvad kan jeg blive?”
Med en Hf Bæredygtighed får du adgang til korte og mellemlange uddannelser som fx uddannelser inden for energi, miljø og innovation.
Hvis du tager et supplerende overbygningsforløb får du adgang til universitetsuddannelser som fx arkitektur og design og ingeniøruddannelser inden for bæredygtighed.