Helt i fisk: Skagen Fiskerestaurant er klar til åbning på fredag

I Aalborg har vi mange ting at glæde os over i øjeblikket.
I går måtte alle byens caféer og restauranter genåbne, og dét har vi i sandhed glædet os til.
Men ikke nok med, at vi kan nyde gensynet med en masse af vores favoritsteder, så er der et andet sted, der i mellemtiden har forberedt sig på sin allerførste debut i byen.
Der er selvfølgelig tale om Skagen Fiskerestaurant, der den sidste måneds tid har været mere end klar til at åbne dørene for aalborgenserne.
Og nu er tiden endelig kommet.
Knasende sand under skoene
Skagen Fiskerestaurant er kendt og elsket i hele Nordjylland, så der har mildest talt været jubel i Aalborg, efter at det blev meldt ud, at de ville åbne i byen.
Menukortet bugner af de velkendte fiskeretter, men i Aalborg kommer menuen også til at bære præg af et udvidet snackkort med tilhørende vine.
Disse kan passende nydes på restaurantens solrige terrasse, der vender mod Budolfi Plads.
Hovedindgangen til Skagen Fiskerestaurant bliver i Algade overfor Aalborg Historiske Museum.
I dag havde Skagen Fiskerestaurant inviteret til prøvemiddag, hvor et fåtal af gæster kunne små en lille “smagsprøve” på, hvad der venter, når restauranten officielt åbner på fredag.
Vi var selvfølgelig repræsenteret.
Da vi trådte ind i restauranten blev vi mødt af duften af frisk fisk, knasende sand under skoene og følelsen af at sidde direkte på en lækker, nordjysk strand ramte os med det samme.
Lokalerne er mildest talt to die for, og det er svært ikke at blive helt søsyg af begejstring over de autentiske omgivelser.
Men – hvad med maden?
Sild på krogen
I dagens anledning var det en prøve på frokostkortet, som vi blev udsat for – og kokkene blev instrueret i selv at udvælge de retter, vi skulle igennem.
“Bare server det for os, som I gerne vil vise frem!” lød det opmuntrende fra de to sultne prøvekaniner.
Set i bagklogskabens lys var det måske en lidt for optimistisk proklamation; for to timer senere var vi da i hvert fald alt andet end sultne.
Der er ingen tvivl om, at Skagen Fiskerestaurant er stolte af deres madkundskaber, og det kunne gennem prøvemiddagen både ses … og smages.
Vi startede ud med to klassiske sildemadder:
Marineret sild serveret med æg, løg, kapers og karrysalat &
Lun stegt sild serveret med kartoffelsalat, syltede rødløg, æble, og rugbrød
Retterne var begge af den kolde udgave, men det gjorde os ikke mindre varme indeni.
Maden var smuk, en god størrelse og smagte himmelsk. Eller… Havsk?
Sildemadderne er en del af frokostkortet og serveres hver dag fra 11.30-17.00.
Masser af frisk fisk til folket
Efter sildeorgiet var det tid til næste ret. Eller retter.
Intet mindre end fire portioner kom flyvende ind på bordet og vi kunne fra mastens top skue alt fra en cremet fiskesuppe, Skagen Rev, Fish & Chips og en høj rejemad.
Alle retterne er naturligvis inspireret af Skagen og fiskene kommer ligeså herfra.
Alle der har stået i et køkken ved hvor nemt, man kan ødelægge en ellers god fisk ved at undertilberede eller overtilberede den delikate spise.
Men bare rolig.
Det er helt tydeligt, at Skagen Fiskerestaurant har styr på sin fisk – og det kan bestemt smages, at både fisk og skaldyr er friskfanget, lige som det skal være.
Du kan se hele menukortet her.
Har I plads til dessert?
Efter nu at have spist intet mindre end 6 fiskeretter kom det store spørgsmål fra én af de søde tjenere:
“Kan I spise lidt dessert?”
Mavesækkene var mildt sagt ved at sprænge, så vi var slet ikke i tvivl:
“Selvfølgelig kan vi dét!”
Vores nabobord var efterhånden imponeret over vores nærmest blåhvale-agtige appetit, og vi lappede de lovprisende ord i os, som var det et par tons krill.
Men ærlig talt; hvis man må fiske efter komplimenter hér … hvor så?
Ren og skær begejstring
Som ved et trylleslag ankom fire af Skagen Fiskerestaurants desserter: Rabarbertærte med vaniljeis, pandekager med vaniljeis, chokoladesauce og ristede nødder, “tre små til kaffen” og en special edition dessert med rabarber.
Især rabarbertærten vakte vores begejstring – og det på trods af, at vi forlængst havde ramt madmuren og faktisk mest af alt overvejede frivilligt at gå planken ud.
Men så alligevel … Det skal helst ikke være sidste gang, at vi besøger dette sted, så vi besluttede os i stedet at forlade restauranten uden drama.
Til gengæld var vi lykkelige, mætte og i nær ekstase over det faktum, at Aalborg har fået æren af denne fine, fine beboer.
Vi er slet ikke i tvivl om, at stedet bliver et trækplaster for såvel aalborgensere, nordjyder og turister – når den tid kommer.
Vi glæder os til et køligt glas hvidvin på den solrige terrasse med udsigt til Budolfi Plads og byens puls, mens vi nyder en lykkelig oplevelse af, at det hele er gået i fisk.
Skagen Fiskerestaurant åbner fredag, og du kan allerede nu bestille bord lige her.
AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.
MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her