Hele byen holder sent åbent: DJ – events og sommertilbud i Friis Shoppingcenter

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce

De kommende dage kommer hele Aalborg centrum til at summe af liv med musik, events og en masse andre flotte arrangementer.

Men der er også god grund til at trække ind mod midtbyen, hvis man er klar til en masse sommer-shopping måske før en forstående sommerferie.

I hvert fald holder midtbyens butikker aftenåbent fra torsdag til lørdag fra klokken 10-21, og det får både DGI-deltagerne og ikke mindst aalborgenserne god glæde af.

I Friis Shoppingcenter har man også forberedt sig på nogle spændende dage med en masse mennesker inde i midtbyen, der også godt vil ind og shoppe lidt. Blandt andet har man en masse gode tilbud med Summer Sale.

Speciel opvisning i gangbroen

Der vil også være masser af liv i Friis, hvor man torsdag, fredag og lørdag har DJ fra 17-21 på Plan 0. Ligesom for at sparke festen i gang med lidt god stemning og lækker musik.

Under åbningsparaden torsdag vil der være en helt speciel opvisning i vinduerne i gangbroen, der er imellem bygningerne i Friis Shoppingcenter. Så hvis man går derunder, så husk at kigge op.

Lørdag er der også fokus på børnene, hvor der er ansigtsmaling fra klokken 11-14, så man kan gøre det til en god familietur at kigge ind til byen, hvor der samtidig sker så mange andre ting inde i midtbyen.

Der er også spændende nyt på shoppingfronten i Friis, hvor Bianco har åbnet en Outlet pop up butik, hvor der er en masse gode køb at hente.

Derudover har den trendy livsstilsbutik BuyNature også premiere på en pop up butik fra torsdag. BuyNature har tidligere ligget inde i Tivoli med stor succes, og de har mange lækre produkter, som alle er miljøvenlige og økologiske.

Du kan læse om BuyNature eventyret her.

På madfronten er der også en god grund til at kigge forbi Friis Shoppingcenter. Dalle Valle åbnede i Aalborg i sidste uge med en kæmpe restaurant med plads til 300 spisende gæster inden for og 100 siddepladser uden for mod Gabels Torv.

Kendte for deres buffet

De er især kendte for deres gigantiske og lækre buffeter både til brunch/frokost og aften. Her kan man i hvert fald være sikker på, at der er noget for alle uanset hvor gammel eller kræsen man er.

Joe & Juice har også rykket placering, mens ombygningen af Friis Shoppingcenter er i fuld gang. Der gøres klar til, at Magasin rykker ind på et tidspunkt til næste år og bliver en integreret del af Friis Shoppingcenter.

Joe & Juice er stadig på samme sal men bare rykket en smule. Desuden har man skabt flere lækre loungeområder, hvor man kan tage et velfortjent break mellem shopping.

I det hele taget glæder man sig i Friis Shoppingcenter til de kommende dage.

“Vi synes jo, det er fantastisk, at DGI i år kommer til Aalborg, og det hele bliver arrangeret herinde i byen. Det er rigtig godt, at de mange deltagere og nysgerrige besøgende er så tæt på restauranter og shopping, og vi har derfor også forsøgt at gøre noget ekstra ud af DGI-dagene med DJ og forskellige andre tiltag,” siger Gitte Stokbro Kristensen, marketing manager i Friis Shoppingcenter.

Har 850 p-pladser klar

Der har været meget snak omkring, at hele midtbyen afspærres, og det kan måske afholde eksempelvis familier med børn til at tage derind, hvis de ikke kan få bilen med indtil byen.

Men det er der en løsning på med Friis Shoppingcenter.

“Vi har 850 p-pladser, hvor man kan komme ind og holde på alle tidspunkter i løbet af DGI-dagene. Så man kan sagtens komme helt ind og parkere i hjertet af Aalborg, hvis man kommer ind og parkerer i Friis,” siger Gitte Stokbro Kristensen.

Man skal dog være opmærksom på, at der kun er tilkørsel til P-huset fra øst, hvor man kommer forbi Musikkens Hus.

En anden fordel ved Friis Shoppingcenters parkering er, at man ikke engang behøver at stå i kø for at betale parkering. Man kan nemlig betale op til 48 timer efter udkørsel på apcoa.dk eller hente app’en Mobilparkering, så man slipper for at stå i kø.

Du kan læse mere om det der sker inde i Friis Shoppingcenter ved at følge dem på Facebook her

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.