Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye fodbold- og basketbaner: Havnefronten får en kæmpe makeover

Af Nathalia Hentze Nielsen
Professionelle streetbasket baner blev opført midlertidigt til sidste års 3x3 turnering på havnefronten.
Professionelle streetbasket baner blev opført midlertidigt til sidste års 3x3 turnering på havnefronten.

Så snart det danske vejr viser sig fra sin milde side, flokkes aalborgenserne til havnefronten.

Især Jomfru Ane Parken og aktivitetspladsen er populære udflugtsmål, hvis man vil sidde en stund med vennerne og nyde vejret eller spille bold.

Men, men…

Har du selv været forbi aktivitetspladsen for at spille basketball eller fodbold, er det nok ikke undsluppet din opmærksomhed, at faciliteterne er nedslidte; faktisk i sådan en grad, at basketkurvene er farlige at spille på.

Det ændrer sig (heldigvis) om meget kort tid.

Foreningen Streetball Aalborg har indsamlet 310.000 kroner i fondsstøtte med det ene formål at skabe bedre og mere attraktive rammer for streetfællesskaber på aktivitetspladsen, og arbejdet er lige nu i fuld gang.

Helt konkret betyder det, at pladsen får en gevaldig makeover med fem nye professionelle basketbaner, nye små fodboldmål og opstregning af alle banerne.

Nye fodbold- og basketbaner: Havnefronten får en kæmpe makeover
Formanden for Streetball Aalborg, Magnus Kolind Mathiassen (tv.), modtager 175.000 kroner i fondsstøtte fra Nordea Fonden.

Indvies med kæmpe basketfest

Omdannelsen af pladsen er allerede gået i gang, men du kan spille på kurvene løbende, da der etableres én kurv af gangen.

Streetball Aalborg fortæller, at alle de flotte nye baner står helt klar, når den kæmpe basketfest 3×3 Streetball Turnering løber af stablen lørdag den 24. juni.

Her vil der være en masse 3×3 streetbasket, musik, lounge, fede præmier og t-shirts samt goodiebags, hvis du tilmelder et hold. Du er også velkommen som tilskuer.

OM PROJEKTET

Tidsplan for etablering af kurve:

  • Uge 23 (onsdag-torsdag): Udskiftning af basketballstativer
  • Uge 23-24: Opstregning på asfalt. OBS: I denne periode vil banerne være lukket
  • 24. juni: Indvielse af banen til årets første streetball turnering

Fonde:

Streetball Aalborg har søgt mere end 310.000 kr. hjem i fondsstøtte til bedre rammer på Aktivitetspladsen i Jomfru Ane Parken.

Projektet støttes af Aalborg Kommune, Nordea Fonden, GAME og Sparekassen Danmark Fonden Himmerland, og foreningen samarbejder også med Aalborg Vikings Basketball.

Støtten går til event-udstyr, afvikling af turneringer og ikke mindst etablering af fem nye professionelle basketbaner med nye kurve, plexiglas-plader og net i topkvalitet, samt nye små fodboldmål og opstregning på både fodbold- og basketbanerne på havnefrontens aktivitetsplads.

Turneringen afholdes i forbindelse med DM-ugen, hvor der kommer til at være masser af aktivitet og liv på havnefronten.

Udover nye baner og kurve skal de 310.000 kroner også bruges på at skabe flere aktiviteter på pladsen i form af events.

Foreningen skriver, at de netop så et stort behov og efterspørgsel på bedre idrætsfaciliteter i byen, da foreningslivet var tvunget til at rykke udendørs under corona. Derfor valgte lokale ildsjæle at stifte Streetball Aalborg.

“De nye rammer er for alle, og vi håber, at folk vil tage godt imod dem såvel som passe godt på dem,” udtaler formanden for Streetball Aalborg, Magnus Kolind Mathiassen.

Læs mere om Streetball Aalborg her.

Del artikel

Andre læser også