Havde LUXUX i Aalborg: Har forvandlet kirke til helt unik butik

Skrevet af: Michael Qureshi

Butikken LUXUX lå i mange år i Nørregade, hvor man primært solgte smykker og festkjoler.

Siden har butikken haft vokseværk med stort fokus på konfirmations- og brudetøj. Selv kalder man den nye butik for Danmarks unikke konfirmations- og brudesalon.

Og det er da også ganske unikt, det som kvinden bag LUXUX, Anne Svalegaard Toftild, har skabt i Birkelse lige uden for Aabybro i kort køreafstand fra Aalborg.

Hun har ganske enkelt omdannet en gammel baptist kirke til en konfirmations- og brudesalon. Så kunderne allerede træder ind i nogle rammer, der passer perfekt til hele temaet omkring bryllupper og konfirmation.

Holder større modeshow i Musikkens Hus

Derudover fortæller Anne Svalegaard Toftild, at man den 8. oktober holder et større modeshow med konfirmationstøj i Musikkens Hus her i Aalborg.

Hvorfor finder man på at lave en butik ud af en gammel kirke?

“Jeg har været rigtig glad for at have min butik i Aalborg og Vester Hassing, men da jeg for et par år siden hørte, at der var en gammel baptist kirke til salg, i Birkelse lige uden for Aabybro, blev jeg fyr og flamme.

At kunne sælge brudekjoler og konfirmations kjoler i en kirke, kunne ikke være mere optimalt.

Jeg kunne godt regne ud, at det ville kræve et stort arbejde at sætte kirken i stand. Den havde stået tom i flere år, og trængte til en meget kærlig hånd, før den kunne anvendes som brudesalon.

Jeg har arbejdet som en vanvittig for at komme i mål med projektet, og kunderne har taget det til sig, og elsker at finde deres kjole i de nye smukke omgivelser,” fortæller Anne Svalegaard Toftild.

Anne Svalegaard Toftild

Aalborg er et nærområde

I ligger stadig tæt på Aalborg. Har I mange kunder fra byen?

“Vores kunder kommer fra et meget stort opland, og vi betragter Aalborg som vores nærområde. Det er ikke ualmindeligt, at vores kunder er kørt flere hundrede kilometer for at besøge os. Vi har også kunder fra Sjælland, og Norge.

Så har man det rigtige produkt, et stort udvalg i alle størrelser,  skarpe priser, og sidst men ikke mindst god service og rådgivning, så kører man gerne langt nu om dage.

At vi er flyttet ind i en kirke, har bevirket, at kunderne virkelig har fået øjnene op for LUXUX i et omfang, vi kun turde håbe på. Og vi er evigt taknemlig for alle de tidligere kunder, der anbefaler os til højre og venstre.”

Du havde LUXUX i Aalborg i mange år. Savner du ikke at drive butik i en storby?

“Jeg var meget glad for alle mine år i Aalborg, og elskede min butik i Nørregade. Jeg startede som selvstændig for 22 år siden med salg af smykker, og havde en trofast og vidunderlig kundegruppe.

Som årene gik, udvidede jeg sortimentet til også at omfatte galla og konfirmationskjoler. Men til sidst var det ikke foreneligt med mit privatliv, og for min søns skyld måtte jeg sadle om.

Derfor var beslutningen om at forlade Aalborg nok vemodig, men den var nødvendig.

Nu er LUXUX så blevet noget helt andet som årene er gået. Og jeg elsker mit nye univers med brude og konfirmationskjoler.

Søndag den 8. oktober afholder LUXUX så et modeshow på konfirmand-delen. Klokken 12.30-14.30.

Du kan booke billetter her

 

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00