Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Havde LUXUX i Aalborg: Har forvandlet kirke til helt unik butik

Af Michael Qureshi

Butikken LUXUX lå i mange år i Nørregade, hvor man primært solgte smykker og festkjoler.

Siden har butikken haft vokseværk med stort fokus på konfirmations- og brudetøj. Selv kalder man den nye butik for Danmarks unikke konfirmations- og brudesalon.

Og det er da også ganske unikt, det som kvinden bag LUXUX, Anne Svalegaard Toftild, har skabt i Birkelse lige uden for Aabybro i kort køreafstand fra Aalborg.

Hun har ganske enkelt omdannet en gammel baptist kirke til en konfirmations- og brudesalon. Så kunderne allerede træder ind i nogle rammer, der passer perfekt til hele temaet omkring bryllupper og konfirmation.

Holder større modeshow i Musikkens Hus

Derudover fortæller Anne Svalegaard Toftild, at man den 8. oktober holder et større modeshow med konfirmationstøj i Musikkens Hus her i Aalborg.

Hvorfor finder man på at lave en butik ud af en gammel kirke?

“Jeg har været rigtig glad for at have min butik i Aalborg og Vester Hassing, men da jeg for et par år siden hørte, at der var en gammel baptist kirke til salg, i Birkelse lige uden for Aabybro, blev jeg fyr og flamme.

At kunne sælge brudekjoler og konfirmations kjoler i en kirke, kunne ikke være mere optimalt.

Jeg kunne godt regne ud, at det ville kræve et stort arbejde at sætte kirken i stand. Den havde stået tom i flere år, og trængte til en meget kærlig hånd, før den kunne anvendes som brudesalon.

Jeg har arbejdet som en vanvittig for at komme i mål med projektet, og kunderne har taget det til sig, og elsker at finde deres kjole i de nye smukke omgivelser,” fortæller Anne Svalegaard Toftild.

Anne Svalegaard Toftild

Aalborg er et nærområde

I ligger stadig tæt på Aalborg. Har I mange kunder fra byen?

“Vores kunder kommer fra et meget stort opland, og vi betragter Aalborg som vores nærområde. Det er ikke ualmindeligt, at vores kunder er kørt flere hundrede kilometer for at besøge os. Vi har også kunder fra Sjælland, og Norge.

Så har man det rigtige produkt, et stort udvalg i alle størrelser,  skarpe priser, og sidst men ikke mindst god service og rådgivning, så kører man gerne langt nu om dage.

At vi er flyttet ind i en kirke, har bevirket, at kunderne virkelig har fået øjnene op for LUXUX i et omfang, vi kun turde håbe på. Og vi er evigt taknemlig for alle de tidligere kunder, der anbefaler os til højre og venstre.”

Du havde LUXUX i Aalborg i mange år. Savner du ikke at drive butik i en storby?

“Jeg var meget glad for alle mine år i Aalborg, og elskede min butik i Nørregade. Jeg startede som selvstændig for 22 år siden med salg af smykker, og havde en trofast og vidunderlig kundegruppe.

Som årene gik, udvidede jeg sortimentet til også at omfatte galla og konfirmationskjoler. Men til sidst var det ikke foreneligt med mit privatliv, og for min søns skyld måtte jeg sadle om.

Derfor var beslutningen om at forlade Aalborg nok vemodig, men den var nødvendig.

Nu er LUXUX så blevet noget helt andet som årene er gået. Og jeg elsker mit nye univers med brude og konfirmationskjoler.

Søndag den 8. oktober afholder LUXUX så et modeshow på konfirmand-delen. Klokken 12.30-14.30.

Du kan booke billetter her