ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Advokat-firma med fokus på specialister: Haugaard Braad vinder større sag i byggebranchen

Af Nathalia Hentze Nielsen
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.

På øverste etage af Skibbrogade 3 i Aalborg med udsigt over Limfjorden ligger Haugaard|Braad Advokatfirma; et moderne advokatfirma, der specialiserer sig indenfor erhvervsret – herunder bl.a. fast ejendom, miljø, byggeri, immaterialret, insolvens og selskabsret samt offentlig ret.

Firmaets mål er at være den foretrukne samarbejdspartner for erhvervsvirksomheder i Nordjylland, og det er en ambition, der kræver ikke kun yderst dygtige specialister, som brænder for deres fagområde, men også specialister, der altid sætter klienterne i højsædet.

Advokatkontorer har traditionelt beskæftiget sig med en bred vifte af fagområder, men her adskiller det aalborgensiske kontor sig markant.

Hos firmaet tror man på, at klienterne får den bedste rådgivning og service hos dem, som er specialiseret indenfor det relevante område.

Et inspirerende arbejde

Netop sådan en specialist fik advokatfirmaet i 2018 indenfor byggeri, da advokat Rasmus B. Bylov indtrådte i ejerkredsen.

Rasmus B. Bylov er oprindeligt uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har også arbejdet som advokatfuldmægtig og senere som advokat hos et stort advokatkontor i Aarhus med speciale i netop byggeri.

Nu er enterpriseret-eksperten bosiddende i Aalborg, hvor han bruger tid på kontoret såvel som på byggepladsen.

Ifølge Rasmus er byggebranchen et interessant felt at arbejde med, fordi det giver mulighed for at ”nørde” med jura samtidig med, at man kommer ud i virkeligheden på f.eks. byggepladser og møder klienterne i deres miljø.

”Det er inspirerende at gå rundt på en byggeplads med en byggemand, som er dygtig til sit håndværk og brænder for sig arbejde,” fortæller Rasmus til MigogAalborg.

Advokat-firma med fokus på specialister: Haugaard Braad vinder større sag i byggebranchen
Rasmus B. Bylov, advokat og partner hos Haugaard|Braad Advokatfirma

En vigtig afgørelse for dansk byggeri

I øjeblikket er der medvind i bygge-afdelingen på Skibbrogade.

I fællesskab med afdelingens advokat Martin Tang har Rasmus B. Bylov vundet en større og principiel sag om MgO-plader, som har stor betydning for dansk byggeri.

”Det går udmærket i øjeblikket,” bemærker Rasmus beskedent, da vi spørger ind til den succesfulde afgørelse.

Sagen angik spørgsmålet om, hvorvidt en entreprenør var ansvarlig for de skader, der var opstået som følge af brugen af MgO-plader i et byggeprojekt.

På tidspunktet for opførelsen af byggeriet i 2014 og primo 2015, blev MgO-plader overvejende anvendt som vindspærrer i byggebranchen i Danmark.

Sidenhen har det imidlertid vist sig, at MgO-vindspærreplader suger fugt, og da vi her i Danmark har en relativ høj luftfugtighed i vinterhalvåret, så har pladerne været årsag til alvorlige fugtskader i diverse byggerier.

I løbet af de seneste par år har det været diskuteret, hvorvidt de entreprenører som har valgt at gøre brug af MgO-vindspærrepladerne, inden man konstaterede at de ikke var egnede til brug i Danmark, er ansvarlige for skaderne heraf.

Den diskussion blev afsluttet med afgørelsen i sagen, hvor Voldgiftsretten frifandt entreprenøren for erstatningsansvar under henvisning til ”byggetidens viden”.

Sagt med andre ord var entreprenøren ikke erstatningsansvarlig, da brugen af pladerne var almindeligt accepteret i faglige kredse på udførelsestidspunktet.

En afgørelse som Rasmus B. Bylov er meget tilfreds med:

”Vi er selvfølgelig glade for, at klienten har fået en god kendelse, men det er først og fremmest godt for byggebranchen, da nyskabelser i dansk byggeri ikke modvirkes.”

Advokat-firma med fokus på specialister: Haugaard Braad vinder større sag i byggebranchen
Haugaard|Braad Advokatfirma

Klienten er altid i fokus

Ifølge Rasmus B. Bylov er noget af det vigtigste som advokat, at man er tilgængelig for sine klienter – og at man har en stærk faglighed.

På den ene side skal man være i stand til at sætte sig ind i klienten behov og forstå deres ønsker, men man skal heller ikke være bange for at sige klienten imod, hvis der er behov for det.

”Det er sådan, at vi yder vores rådgivning,” forklarer Rasmus.

Endnu et unikt aspekt ved Haugaard|Braad Advokatfirma er også, at man som klient vil opleve at få direkte kontakt til advokaterne, idet alle mellemleddene er skåret fra.

Det sikrer en nærværende og effektiv rådgivning og falder godt i tråd med firmaets filosofi om, at klienten altid er nummer ét:

”Vi lever og ånder for vores klienter,” understreger Rasmus.

”Hos os er det altid klienten, som kommer først.”

Læs mere om Haugaard|Braad Advokatfirma her.

Del artikel