Advokat-firma med fokus på specialister: Haugaard Braad vinder større sag i byggebranchen

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.

På øverste etage af Skibbrogade 3 i Aalborg med udsigt over Limfjorden ligger Haugaard|Braad Advokatfirma; et moderne advokatfirma, der specialiserer sig indenfor erhvervsret – herunder bl.a. fast ejendom, miljø, byggeri, immaterialret, insolvens og selskabsret samt offentlig ret.

Firmaets mål er at være den foretrukne samarbejdspartner for erhvervsvirksomheder i Nordjylland, og det er en ambition, der kræver ikke kun yderst dygtige specialister, som brænder for deres fagområde, men også specialister, der altid sætter klienterne i højsædet.

Advokatkontorer har traditionelt beskæftiget sig med en bred vifte af fagområder, men her adskiller det aalborgensiske kontor sig markant.

Hos firmaet tror man på, at klienterne får den bedste rådgivning og service hos dem, som er specialiseret indenfor det relevante område.

Et inspirerende arbejde

Netop sådan en specialist fik advokatfirmaet i 2018 indenfor byggeri, da advokat Rasmus B. Bylov indtrådte i ejerkredsen.

Rasmus B. Bylov er oprindeligt uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har også arbejdet som advokatfuldmægtig og senere som advokat hos et stort advokatkontor i Aarhus med speciale i netop byggeri.

Nu er enterpriseret-eksperten bosiddende i Aalborg, hvor han bruger tid på kontoret såvel som på byggepladsen.

Ifølge Rasmus er byggebranchen et interessant felt at arbejde med, fordi det giver mulighed for at ”nørde” med jura samtidig med, at man kommer ud i virkeligheden på f.eks. byggepladser og møder klienterne i deres miljø.

”Det er inspirerende at gå rundt på en byggeplads med en byggemand, som er dygtig til sit håndværk og brænder for sig arbejde,” fortæller Rasmus til MigogAalborg.

Rasmus B. Bylov, advokat og partner hos Haugaard|Braad Advokatfirma

En vigtig afgørelse for dansk byggeri

I øjeblikket er der medvind i bygge-afdelingen på Skibbrogade.

I fællesskab med afdelingens advokat Martin Tang har Rasmus B. Bylov vundet en større og principiel sag om MgO-plader, som har stor betydning for dansk byggeri.

”Det går udmærket i øjeblikket,” bemærker Rasmus beskedent, da vi spørger ind til den succesfulde afgørelse.

Sagen angik spørgsmålet om, hvorvidt en entreprenør var ansvarlig for de skader, der var opstået som følge af brugen af MgO-plader i et byggeprojekt.

På tidspunktet for opførelsen af byggeriet i 2014 og primo 2015, blev MgO-plader overvejende anvendt som vindspærrer i byggebranchen i Danmark.

Sidenhen har det imidlertid vist sig, at MgO-vindspærreplader suger fugt, og da vi her i Danmark har en relativ høj luftfugtighed i vinterhalvåret, så har pladerne været årsag til alvorlige fugtskader i diverse byggerier.

I løbet af de seneste par år har det været diskuteret, hvorvidt de entreprenører som har valgt at gøre brug af MgO-vindspærrepladerne, inden man konstaterede at de ikke var egnede til brug i Danmark, er ansvarlige for skaderne heraf.

Den diskussion blev afsluttet med afgørelsen i sagen, hvor Voldgiftsretten frifandt entreprenøren for erstatningsansvar under henvisning til ”byggetidens viden”.

Sagt med andre ord var entreprenøren ikke erstatningsansvarlig, da brugen af pladerne var almindeligt accepteret i faglige kredse på udførelsestidspunktet.

En afgørelse som Rasmus B. Bylov er meget tilfreds med:

”Vi er selvfølgelig glade for, at klienten har fået en god kendelse, men det er først og fremmest godt for byggebranchen, da nyskabelser i dansk byggeri ikke modvirkes.”

Haugaard|Braad Advokatfirma

Klienten er altid i fokus

Ifølge Rasmus B. Bylov er noget af det vigtigste som advokat, at man er tilgængelig for sine klienter – og at man har en stærk faglighed.

På den ene side skal man være i stand til at sætte sig ind i klienten behov og forstå deres ønsker, men man skal heller ikke være bange for at sige klienten imod, hvis der er behov for det.

”Det er sådan, at vi yder vores rådgivning,” forklarer Rasmus.

Endnu et unikt aspekt ved Haugaard|Braad Advokatfirma er også, at man som klient vil opleve at få direkte kontakt til advokaterne, idet alle mellemleddene er skåret fra.

Det sikrer en nærværende og effektiv rådgivning og falder godt i tråd med firmaets filosofi om, at klienten altid er nummer ét:

”Vi lever og ånder for vores klienter,” understreger Rasmus.

”Hos os er det altid klienten, som kommer først.”

Læs mere om Haugaard|Braad Advokatfirma her.

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)

Store biografdag på søndag i Aalborg: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i Shoppen i City Syd for en flad 50’er.

MigogAalborg har været kontakt med Nordisk Film biograferne i Aalborg, og de oplyser, at der allerede er solgt mange billetter.

Derfor skal du nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffekapsler til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Aalborg: City Syd og Kennedy)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.