Advokat-firma med fokus på specialister: Haugaard Braad vinder større sag i byggebranchen

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.

På øverste etage af Skibbrogade 3 i Aalborg med udsigt over Limfjorden ligger Haugaard|Braad Advokatfirma; et moderne advokatfirma, der specialiserer sig indenfor erhvervsret – herunder bl.a. fast ejendom, miljø, byggeri, immaterialret, insolvens og selskabsret samt offentlig ret.

Firmaets mål er at være den foretrukne samarbejdspartner for erhvervsvirksomheder i Nordjylland, og det er en ambition, der kræver ikke kun yderst dygtige specialister, som brænder for deres fagområde, men også specialister, der altid sætter klienterne i højsædet.

Advokatkontorer har traditionelt beskæftiget sig med en bred vifte af fagområder, men her adskiller det aalborgensiske kontor sig markant.

Hos firmaet tror man på, at klienterne får den bedste rådgivning og service hos dem, som er specialiseret indenfor det relevante område.

Et inspirerende arbejde

Netop sådan en specialist fik advokatfirmaet i 2018 indenfor byggeri, da advokat Rasmus B. Bylov indtrådte i ejerkredsen.

Rasmus B. Bylov er oprindeligt uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har også arbejdet som advokatfuldmægtig og senere som advokat hos et stort advokatkontor i Aarhus med speciale i netop byggeri.

Nu er enterpriseret-eksperten bosiddende i Aalborg, hvor han bruger tid på kontoret såvel som på byggepladsen.

Ifølge Rasmus er byggebranchen et interessant felt at arbejde med, fordi det giver mulighed for at ”nørde” med jura samtidig med, at man kommer ud i virkeligheden på f.eks. byggepladser og møder klienterne i deres miljø.

”Det er inspirerende at gå rundt på en byggeplads med en byggemand, som er dygtig til sit håndværk og brænder for sig arbejde,” fortæller Rasmus til MigogAalborg.

Rasmus B. Bylov, advokat og partner hos Haugaard|Braad Advokatfirma

En vigtig afgørelse for dansk byggeri

I øjeblikket er der medvind i bygge-afdelingen på Skibbrogade.

I fællesskab med afdelingens advokat Martin Tang har Rasmus B. Bylov vundet en større og principiel sag om MgO-plader, som har stor betydning for dansk byggeri.

”Det går udmærket i øjeblikket,” bemærker Rasmus beskedent, da vi spørger ind til den succesfulde afgørelse.

Sagen angik spørgsmålet om, hvorvidt en entreprenør var ansvarlig for de skader, der var opstået som følge af brugen af MgO-plader i et byggeprojekt.

På tidspunktet for opførelsen af byggeriet i 2014 og primo 2015, blev MgO-plader overvejende anvendt som vindspærrer i byggebranchen i Danmark.

Sidenhen har det imidlertid vist sig, at MgO-vindspærreplader suger fugt, og da vi her i Danmark har en relativ høj luftfugtighed i vinterhalvåret, så har pladerne været årsag til alvorlige fugtskader i diverse byggerier.

I løbet af de seneste par år har det været diskuteret, hvorvidt de entreprenører som har valgt at gøre brug af MgO-vindspærrepladerne, inden man konstaterede at de ikke var egnede til brug i Danmark, er ansvarlige for skaderne heraf.

Den diskussion blev afsluttet med afgørelsen i sagen, hvor Voldgiftsretten frifandt entreprenøren for erstatningsansvar under henvisning til ”byggetidens viden”.

Sagt med andre ord var entreprenøren ikke erstatningsansvarlig, da brugen af pladerne var almindeligt accepteret i faglige kredse på udførelsestidspunktet.

En afgørelse som Rasmus B. Bylov er meget tilfreds med:

”Vi er selvfølgelig glade for, at klienten har fået en god kendelse, men det er først og fremmest godt for byggebranchen, da nyskabelser i dansk byggeri ikke modvirkes.”

Haugaard|Braad Advokatfirma

Klienten er altid i fokus

Ifølge Rasmus B. Bylov er noget af det vigtigste som advokat, at man er tilgængelig for sine klienter – og at man har en stærk faglighed.

På den ene side skal man være i stand til at sætte sig ind i klienten behov og forstå deres ønsker, men man skal heller ikke være bange for at sige klienten imod, hvis der er behov for det.

”Det er sådan, at vi yder vores rådgivning,” forklarer Rasmus.

Endnu et unikt aspekt ved Haugaard|Braad Advokatfirma er også, at man som klient vil opleve at få direkte kontakt til advokaterne, idet alle mellemleddene er skåret fra.

Det sikrer en nærværende og effektiv rådgivning og falder godt i tråd med firmaets filosofi om, at klienten altid er nummer ét:

”Vi lever og ånder for vores klienter,” understreger Rasmus.

”Hos os er det altid klienten, som kommer først.”

Læs mere om Haugaard|Braad Advokatfirma her.

Mere kø: Stort kryds i Aalborg indsnævres de næste to uger

Skrevet af: Redaktionen

Det ligner en ond cirkel for tiden.

Hvis du hader at sidde i kø, så bør du overveje en anden vej, hvis du normalt kører omkring Universitetsboulevarden/Th. Sauers.

I sidste uge var den gal med signalanlægget, der styrer trafiklyset i det store kryds på Universitetsboulevarden/Th. Sauers vej ved Sohngårdsholmsvej.

Nu venter der nye udfordringer, som allerede blev igangsat i går tirsdag.

Flere vognbaner spærres

Således meddeler Aalborg Kommune, at et vejarbejde vil spærre flere vognbaner samt cykelsti omkring krydset.

“Vi roder desværre igen ved krydset Th. Sauers Vej – Universitetsboulevarden – Sohngårdsholmsvej.

I dag begynder arbejdet med at omlægge en fjernvarmeledning i krydset og derfor bliver to vognbaner, samt cykelsti, på Universitetsboulevarden spærret.

Den manøvre kan desværre ikke løses uden at genere trafikken, så der forventes kø i krydset fra øst / Universitetsboulevarden mod Th. Sauers Vej og mod Sohngårdsholmsvej.

Vi skynder os alt hvad vi kan, men kom afsted i god tid og bær over med os i de to uger arbejdet står på.”

Så et godt råd herfra er at undgå krydset i myldretiden de kommende 14 dage.

Kæmpe nyhed: Aalborg Zoo tænder 100.000 julelys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Juletiden nærmer sig med hastige skridt, og mange lokale virksomheder er allerede i fuld gang med den helt store planlægning.

Især i Aalborg Zoo bliver julen i år noget helt særligt.

Der venter nemlig gæsterne en helt enestående oplevelse i haven denne jul.

JUL I ZOO og fejrer julen med en gigantisk lysfest, hvor haven illumineres med 100.000-vis af lys, der fører gæsterne på en stemningsfuld julerejse verden rundt.

JUL I ZOO giver gæsterne en helt ny og anderledes oplevelse af haven og dyrene.

Her tændes lys i vintermørket og sætter særligt fokus på dyrenes tilpasning i den mørke tid og de kolde egne.

Lysvandring gennem haven

Med udgangspunkt i havens dyr, deres særkende, adfærd og de verdensdele de oprindeligt kommer fra inviteres gæsterne på en lysvandring gennem haven.

Fra Grønland i nord til Afrika i syd oplever gæsterne julens atmosfære og traditioner.

Ruten gennem Zoo er designet sådan at lys og stemninger skifter, og der hele tiden venter nye overraskelser på vejen.

Den eventyrlige oplevelse begynder allerede ved Bjørnemanden, Aalborg Zoos vartegn, der byder velkommen smukt oplyst af et stort rødt hjerte.

Herfra leder lyset gæsterne gennem haven: På bygninger og på telte, i hytter og på træer og i et stort juletræ på plænen.

På deres vej gennem haven går gæsterne blandt andet gennem en lystunnel, hvor de kan dele deres juleønsker på små røde hjerter.

De kan opleve den grønlandske jul med spektakulært nordlys, alternative juletræer og grønlandsk streetfood, og i den julepyntede afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver.

Hyggelige juleaktiviteter

Det er selvfølgelig ikke en rigtig jul uden julemanden. Hans hytte ligger lige ved siden af rensdyrenes stald, og her kan alle artige børn komme og hviske deres største ønske i julemandens øre.

I løbet af november og december vil der desuden være en lang række arrangementer og events, der fejrer julen med blandt andet sang, gudstjeneste, og hyggelige workshops.

JUL I ZOO er udviklet i tæt dialog med Aalborg City, City Syd og Aalborg Storcenter, Aalborg Events og Visit Aalborg og bidrager til at styrke Aalborgs position som Nordjyllands jule- og handelsby nummer ét.

Aalborg Zoo vil således også aktivt være til stede på julemarkedet på Gammeltorv med en julehytte.

JUL I ZOO kan opleves fra fredag den 15. november.

Åbningstider:

15.-17. november, 22.-24. november samt 29.-30 november kl. 16-21

Alle dage i december kl. 16-21 (dog undtaget 24. og 31. december)

25 år med Fast Eddie’s Pool Hall: Fejres med tilbud og stor fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

De seneste år er en række af Aalborgs helt legendariske steder lukket.

Der findes heldigvis stadig de berømte etablissementer, der lever i bedste velgående, og ét af dem kan nu fejre 25-års jubilæum.

Fast Eddie’s Pool Hall har eksisteret siden 1994 og bærer titlen som Aalborgs ældste  pool hall.

De 25 år skal fejres med stil, og Eddie’s inviterer alle til en stor jubilæumsfejring i deres nyrenoverede lokaler lørdag den 21. september på 1. sal af Maren Turis Gade 9. 

Festlighederne starter om eftermiddagen med en reception fra kl. 12.00 til 15.00 og fortsætter fra kl. 21.00 til 24.00 om aftenen med live musik fra bandet Upstairs og masser af god stemning.

Er du frisk på et udfordrende spil pool, vil der også være mulighed for at prøve kræfter med nogle af Fast Eddie’s Pool Hall turneringsspillere i løbet af aftenen.

Hvis du vinder over en af de erfarne spillere, har Eddie’s en gratis øl klar til dig i baren.

Fast Eddie's Poolhall

Old-school charme

Når man tager trappen op til Fast Eddie’s Pool Hall – eller bare Eddie’s som det hedder i folkemunde – er det som at træde ind i en anden tidsalder.

Mørkbejdset træ dominerer lokalerne og skaber en hyggelig, omfavnende atmosfære, hvor det virker som det mest naturlige i verden at lade sig sænke ned i de brune lædersæder i en af de mange båse og nyde en drink.

Renoveringen af lokalerne er sket i tråd med poolhallens sjæl, og der er både blevet plads til et lounge-område med ekstra siddepladser og storskærm samt en “ny” rustik bar, hvor du kan bestille øl fra en af 10 haner eller få dig en drink fra det ekstra store udvalg af spiritus.

Havde Eddie’s være placeret i USA og ikke Aalborg, kunne man snildt forestille sig, at den old-school poolhall med al sin charme ville have været et perfekt stamsted for pool-legenden Fast Eddie, som lægger navn til stedet – og som blev portrætteret af Paul Newman i The Hustler og The Color of Money.

Men man skal endelig ikke tage fejl; poolhallen er i høj grad også gearet til unge mennesker.

Man kan bl.a. udfordre ens venner i et spil bordfodbold eller dart, slå sig ned i sæderne og se fodbold på storskærm, spille brætspil i loungen eller prøve chancen på spilleautomaterne i spillehallen, hvor der er 88% udbetaling.

Og selvfølgelig er der poolborde – masser af poolborde.

Hele ni for at være eksakt, hvor man ikke er tvunget til at betale for en hel time, men derimod kan betale 0.75 kr i minuttet om dagen og 1.17 kr i minuttet om aftenen i hverdage eller 1.33 kr i minuttet fra fredag til lørdag.

Fast Eddie's Poolhall

En uge med gode tilbud

Hvis du ikke kan nå med til festlighederne om lørdagen, er der heldigvis masser af gode tilbud at benytte sig af i hele denne uge.

Du kan bl.a. spille pool til kun 25 kr hele ugen i én time mellem 12.00 og 18.00.

Udover at kunne spille pool til billige penge, vil der også være masser af gode tilbud på øl og sjusser i uge 38.

Du kan bl.a. købe en Classic Tuborg fad til 25 kr fra mandag til torsdag, sjusser til 25 kr fredag og lørdag, og 0,5 l sodavand til 25 kr om søndagen.

Kan du generelt ikke få nok af pool, kan du for 250 kr om måneden spille alt det pool, du vil – bortset fra når der er fuldt hus.

Fast Eddie’s er også med i ClubAalborg, og du kan hele september få 1 times pool samt 2 fadøl (0,4 l) eller 2 sodavand (0,5 l) til kun 100 kr.

Hvad: Fast Eddie’s Pool Hall jubilæumsfest

Hvor: 1. sal, Maren Turis Gade 9

Hvornår: 21. september, reception 12.00 – 15.00 og live musik 21.00 – 24.00

Gode tilbud hele denne uge