Advokat-firma med fokus på specialister: Haugaard Braad vinder større sag i byggebranchen

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.
Rasmus B. Bylov, advokat og partner, og Hanne Buus, juridisk sagsbehandler, hos Haugaard|Braad Advokatfirma.

På øverste etage af Skibbrogade 3 i Aalborg med udsigt over Limfjorden ligger Haugaard|Braad Advokatfirma; et moderne advokatfirma, der specialiserer sig indenfor erhvervsret – herunder bl.a. fast ejendom, miljø, byggeri, immaterialret, insolvens og selskabsret samt offentlig ret.

Firmaets mål er at være den foretrukne samarbejdspartner for erhvervsvirksomheder i Nordjylland, og det er en ambition, der kræver ikke kun yderst dygtige specialister, som brænder for deres fagområde, men også specialister, der altid sætter klienterne i højsædet.

Advokatkontorer har traditionelt beskæftiget sig med en bred vifte af fagområder, men her adskiller det aalborgensiske kontor sig markant.

Hos firmaet tror man på, at klienterne får den bedste rådgivning og service hos dem, som er specialiseret indenfor det relevante område.

Et inspirerende arbejde

Netop sådan en specialist fik advokatfirmaet i 2018 indenfor byggeri, da advokat Rasmus B. Bylov indtrådte i ejerkredsen.

Rasmus B. Bylov er oprindeligt uddannet jurist fra Aarhus Universitet og har også arbejdet som advokatfuldmægtig og senere som advokat hos et stort advokatkontor i Aarhus med speciale i netop byggeri.

Nu er enterpriseret-eksperten bosiddende i Aalborg, hvor han bruger tid på kontoret såvel som på byggepladsen.

Ifølge Rasmus er byggebranchen et interessant felt at arbejde med, fordi det giver mulighed for at ”nørde” med jura samtidig med, at man kommer ud i virkeligheden på f.eks. byggepladser og møder klienterne i deres miljø.

”Det er inspirerende at gå rundt på en byggeplads med en byggemand, som er dygtig til sit håndværk og brænder for sig arbejde,” fortæller Rasmus til MigogAalborg.

Rasmus B. Bylov, advokat og partner hos Haugaard|Braad Advokatfirma

En vigtig afgørelse for dansk byggeri

I øjeblikket er der medvind i bygge-afdelingen på Skibbrogade.

I fællesskab med afdelingens advokat Martin Tang har Rasmus B. Bylov vundet en større og principiel sag om MgO-plader, som har stor betydning for dansk byggeri.

”Det går udmærket i øjeblikket,” bemærker Rasmus beskedent, da vi spørger ind til den succesfulde afgørelse.

Sagen angik spørgsmålet om, hvorvidt en entreprenør var ansvarlig for de skader, der var opstået som følge af brugen af MgO-plader i et byggeprojekt.

På tidspunktet for opførelsen af byggeriet i 2014 og primo 2015, blev MgO-plader overvejende anvendt som vindspærrer i byggebranchen i Danmark.

Sidenhen har det imidlertid vist sig, at MgO-vindspærreplader suger fugt, og da vi her i Danmark har en relativ høj luftfugtighed i vinterhalvåret, så har pladerne været årsag til alvorlige fugtskader i diverse byggerier.

I løbet af de seneste par år har det været diskuteret, hvorvidt de entreprenører som har valgt at gøre brug af MgO-vindspærrepladerne, inden man konstaterede at de ikke var egnede til brug i Danmark, er ansvarlige for skaderne heraf.

Den diskussion blev afsluttet med afgørelsen i sagen, hvor Voldgiftsretten frifandt entreprenøren for erstatningsansvar under henvisning til ”byggetidens viden”.

Sagt med andre ord var entreprenøren ikke erstatningsansvarlig, da brugen af pladerne var almindeligt accepteret i faglige kredse på udførelsestidspunktet.

En afgørelse som Rasmus B. Bylov er meget tilfreds med:

”Vi er selvfølgelig glade for, at klienten har fået en god kendelse, men det er først og fremmest godt for byggebranchen, da nyskabelser i dansk byggeri ikke modvirkes.”

Haugaard|Braad Advokatfirma

Klienten er altid i fokus

Ifølge Rasmus B. Bylov er noget af det vigtigste som advokat, at man er tilgængelig for sine klienter – og at man har en stærk faglighed.

På den ene side skal man være i stand til at sætte sig ind i klienten behov og forstå deres ønsker, men man skal heller ikke være bange for at sige klienten imod, hvis der er behov for det.

”Det er sådan, at vi yder vores rådgivning,” forklarer Rasmus.

Endnu et unikt aspekt ved Haugaard|Braad Advokatfirma er også, at man som klient vil opleve at få direkte kontakt til advokaterne, idet alle mellemleddene er skåret fra.

Det sikrer en nærværende og effektiv rådgivning og falder godt i tråd med firmaets filosofi om, at klienten altid er nummer ét:

”Vi lever og ånder for vores klienter,” understreger Rasmus.

”Hos os er det altid klienten, som kommer først.”

Læs mere om Haugaard|Braad Advokatfirma her.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her