Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indvielse af Haraldslund Plads: Fejres med æbleskiver, gløgg og Julemanden

Af Stine Kjølby Christensen

Det kimer nu til juuuuule … hygge og indvielse af Haraldslund Plads!

Forvandlingen af pladsen foran Haraldslund Vand- og Kulturhus har været i gang siden april måned, hvor de første spadestik blev sat.

Omdannelsen skulle ske i forbindelse med anlægningen af den nye Plusbus (også kaldet BRT-bus), der skal gøre den offentlige transport i Aalborg væsentlig lettere og hurtigere for byens borgere.

Indvielse af Haraldslund Plads: Fejres med æbleskiver, gløgg og Julemanden

Pladsen ved Haraldslund blev den første af i alt 11 stationsforpladser, og nu er det endelig blevet tid til at indvie de mange måneders arbejde.

Dette sker på torsdag d. 5. december ved Haraldslund, hvor kommunen inviterer til æbleskiver, gløgg, kakao – og selvfølgelig et besøg fra selveste Julemanden.

Historien melder desværre intet om, om Julemandens kane skal afløse Plusbussen, indtil den er klar til skinnerne – men der loves i hvert fald, at han medbringer julelækkerier.

Arrangementet finder sted fra 15.30-17, hvor rådmand Hans Henrik Henriksen, rådmand Mads Duedahl og bestyrelsesformand for NT, Nuuradiin S. Hussein, indvier med taler.

Det er ganske gratis at deltage, og alle er velkomne.

Nyt byrum i Vestbyen

Omdannelsen af Haraldslund var som sagt første i række af de kommende stationspladser, der skal være med til at skabe sammenhæng i byrummene ved stationerne og sikre gode omstignings- og venteforhold på rutens vigtigste knudepunkter.

Visionen bag pladsens nye forvandling er at skabe en grøn plads med stor fleksibilitet – en byskov, der kan fungere som et attraktivt mødested for Vestbyens beboere.

En af de største forandringer bliver nedlæggelsen af spejlbassinet, der nu er fjernet for at skabe bedre adgang til den kommende station og selve Haraldslund.

Den berømte statue er stadig en del af Haraldslund – blot flyttet en smule mod øst.

Alt det og meget mere kan du høre mere om, hvis du kigger forbi Haraldslund på torsdag.

Hvad: Indvielse af Haraldslund Plads
Hvor: Haraldslund, Kastetvej 83
Hvornår: Torsdag d. 5. december, kl. 15.30-17

Del artikel

Andre læser også