Har vendt blodrøde tal til millionoverskud: Ruths Hotel rammer bredt nu

Skrevet af: Michael Qureshi
Direktør Peter Christian Jensen på Ruths Hotel
Direktør Peter Christian Jensen på Ruths Hotel

Ruths Hotel er en institution i Nordjylland. Et vigtigt stykke Danmarkshistorie med over 100 år på bagen stiftet af Emma og Hans Chr. Ruth.

Skagen-hotellet er en perle i det nordligste Danmark, men selv om det smukke hotel altid har været attraktivt for gæster, så har man ikke altid været gode til at tjene penge.

Da Peter Christian Jensen for otte år siden tiltrådte som direktør, var der blodrøde tal på bundlinjen. Et resultat på minus 14 mio. kr. var alt andet end tilfredsstillende.

I dag er de brede smil vendt tilbage hos bestyrelsen på Ruths Hotel.

Bedste regnskab nogensinde

De sidste fem år er man steget årligt med to mio kr. i omsætning, og i 2016-resultatet kom man ud med det bedste regnskab nogensinde. Et flot plus på 2 mio. kr.

Det er 16 mio. kr., der er hentet ind på bundlinjen under Peter Christian Jensen. Men han er ikke meget for at tage æren, da MigogAalborg møder ham over en hyggelig kop kaffe.

”Vi er nødt til at komme helt ind til kernen på vores succes, og det er medarbejderne. Vi har et fantastisk team, hvor vi altid dækker af for hinanden, og uden min utrættelige stab så havde vi aldrig opnået de resultater,” forklarer Peter Christian Jensen beskedent.

Han peger også på, at Ruths Hotel rammer bredt nu. De appellerer både til den yngre og ældre generation. Især de unge med god kapital bag sig ynder at komme om sommeren.

”Vi var hurtige til at være med på Facebook-bølgen, og vi er gode til at være aktive på de sociale medier. Det rammer især de yngre, og det kan vi tydeligt mærke.

Vi har rigtig mange gæster under 30 år, og de var der ikke, da jeg kom til hotellet. Jeg tror også, at vores gæster værdsætter, at man kan være helt afslappet på Ruths. Hvor en gruppe kan sidde i badekåber, og et andet selskab måske er helt festklædte,” lyder forklaringen fra Peter Christian Jensen.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel
Denne juli-dag er den største på hele året

Sommersæsonen på Ruths er i fuld gang. Det er her, at det prestigefyldte hotel henter 70 procent af årets omsætning. Året rundt er man 35 medarbejdere, men i juli er der 110 ansatte på hotellet.

Den allerstørste dag på hele året på Ruths er onsdag i Uge 29.

”Vi har aldrig gjort noget særligt ud af den dag, og alligevel er det årets vildeste dag for os. Vi har lavet 360.000 kr. på terrassen den onsdag, hvor vi på en almindelig dag nok laver omkring de 120.000 om sommeren. Der er en helt speciel atmosfære i uge 29 både i Skagen og hos os,” fortæller direktøren for Ruths.

Ruths tæt på Aalborg

Ruths Hotel har altid været berømte for deres dygtige køkkenchefer og lækre mad. De seneste år har Dennis Juhl gjort det fremragende på Ruths Gourmet og med Brasseriet. Dennis tager sin sidste sæson på Ruths, før han åbner en toprestaurant i Aalborg i september.

”Dennis er vores ansigt udadtil. I Frankrig er de ligeglade med direktøren, der går de mere op i, hvem der er køkkenchef, og sådan skal det også være her.

Dennis har gjort det fremragende her på Ruths, men allerede fra første dag gjorde han det klart, at det var på lånt tid, fordi han ville starte sit eget. Jeg har faktisk været rigtig meget involveret i hans nye projekt med Textur, for jeg bakker op om dygtige ambitiøse folk. Og så er jeg stolt over, at vi har hentet en dygtig fyr som Jakob Spolum som afløser.

Peter Christian Jensen sammen med Dennis Juhl, der er køkkenchef på Ruths frem til september

Rekrutteringen foregik faktisk uden om dyre headhuntere men blot via Facebook. Jeg spurgte en række markante kokke i landet, om de ville give deres bud på, hvem der kunne passe til Ruths. Og flere pegede på Jakob, og Dennis kender ham også, for begge er udlært under Michaud her på Ruths,” forklarer Peter Christian Jensen.

Har et bijob som de færreste kender til

Direktør-profilen på Ruths er også spændende, selv om sympatiske Peter nok ikke selv vil indrømme det. Han har mange års erfaring fra hotelbranchen, hvor Hotel Scheelsminde blandt andet er en del af familien.

Og så har Peter Christian Jensen et bijob, som nok de færreste gæster på hotellet, kender til.

”Jeg har fløjet som pilot i 35 år, og kan flyve de største maskiner. Jeg flyver stadig cirka 20 dage om året for Jettime. Det er 20 søndage i vinterhalvåret, og jeg nyder det stadig.

Når man har rundet de 60 år skal man igennem grundige lægetjeks, tekniske prøver og i simulator, og det er med til at holde mig skarp og i god form,” fortæller Peter Christian Jensen og fortæller en sjov anekdote fra direktør-tiden på Scheelsminde.

”Der stod jeg en aften og flamberede pandekager for en gruppe norske erhvervsfolk. Om morgenen var jeg så kaptajn på deres flyver hjem, og da jeg tog imod passagerne udbrød en af dem; du godeste, du har en dobbeltgænger. Du ligner præcis ham, der flamberede vores pandekager i aftes,” fortæller Peter og udbryder et grin.

Og der er god grund til at grine, når man er 62 år men stadig ung af sind og ikke mindst succesfuld med et hotel-ikon i Danmark.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.