Har vendt blodrøde tal til millionoverskud: Ruths Hotel rammer bredt nu

Skrevet af: Michael Qureshi
Direktør Peter Christian Jensen på Ruths Hotel
Direktør Peter Christian Jensen på Ruths Hotel

Ruths Hotel er en institution i Nordjylland. Et vigtigt stykke Danmarkshistorie med over 100 år på bagen stiftet af Emma og Hans Chr. Ruth.

Skagen-hotellet er en perle i det nordligste Danmark, men selv om det smukke hotel altid har været attraktivt for gæster, så har man ikke altid været gode til at tjene penge.

Da Peter Christian Jensen for otte år siden tiltrådte som direktør, var der blodrøde tal på bundlinjen. Et resultat på minus 14 mio. kr. var alt andet end tilfredsstillende.

I dag er de brede smil vendt tilbage hos bestyrelsen på Ruths Hotel.

Bedste regnskab nogensinde

De sidste fem år er man steget årligt med to mio kr. i omsætning, og i 2016-resultatet kom man ud med det bedste regnskab nogensinde. Et flot plus på 2 mio. kr.

Det er 16 mio. kr., der er hentet ind på bundlinjen under Peter Christian Jensen. Men han er ikke meget for at tage æren, da MigogAalborg møder ham over en hyggelig kop kaffe.

”Vi er nødt til at komme helt ind til kernen på vores succes, og det er medarbejderne. Vi har et fantastisk team, hvor vi altid dækker af for hinanden, og uden min utrættelige stab så havde vi aldrig opnået de resultater,” forklarer Peter Christian Jensen beskedent.

Han peger også på, at Ruths Hotel rammer bredt nu. De appellerer både til den yngre og ældre generation. Især de unge med god kapital bag sig ynder at komme om sommeren.

”Vi var hurtige til at være med på Facebook-bølgen, og vi er gode til at være aktive på de sociale medier. Det rammer især de yngre, og det kan vi tydeligt mærke.

Vi har rigtig mange gæster under 30 år, og de var der ikke, da jeg kom til hotellet. Jeg tror også, at vores gæster værdsætter, at man kan være helt afslappet på Ruths. Hvor en gruppe kan sidde i badekåber, og et andet selskab måske er helt festklædte,” lyder forklaringen fra Peter Christian Jensen.

Ruths Aalborg
Foto: Ruths Hotel
Denne juli-dag er den største på hele året

Sommersæsonen på Ruths er i fuld gang. Det er her, at det prestigefyldte hotel henter 70 procent af årets omsætning. Året rundt er man 35 medarbejdere, men i juli er der 110 ansatte på hotellet.

Den allerstørste dag på hele året på Ruths er onsdag i Uge 29.

”Vi har aldrig gjort noget særligt ud af den dag, og alligevel er det årets vildeste dag for os. Vi har lavet 360.000 kr. på terrassen den onsdag, hvor vi på en almindelig dag nok laver omkring de 120.000 om sommeren. Der er en helt speciel atmosfære i uge 29 både i Skagen og hos os,” fortæller direktøren for Ruths.

Ruths tæt på Aalborg

Ruths Hotel har altid været berømte for deres dygtige køkkenchefer og lækre mad. De seneste år har Dennis Juhl gjort det fremragende på Ruths Gourmet og med Brasseriet. Dennis tager sin sidste sæson på Ruths, før han åbner en toprestaurant i Aalborg i september.

”Dennis er vores ansigt udadtil. I Frankrig er de ligeglade med direktøren, der går de mere op i, hvem der er køkkenchef, og sådan skal det også være her.

Dennis har gjort det fremragende her på Ruths, men allerede fra første dag gjorde han det klart, at det var på lånt tid, fordi han ville starte sit eget. Jeg har faktisk været rigtig meget involveret i hans nye projekt med Textur, for jeg bakker op om dygtige ambitiøse folk. Og så er jeg stolt over, at vi har hentet en dygtig fyr som Jakob Spolum som afløser.

Peter Christian Jensen sammen med Dennis Juhl, der er køkkenchef på Ruths frem til september

Rekrutteringen foregik faktisk uden om dyre headhuntere men blot via Facebook. Jeg spurgte en række markante kokke i landet, om de ville give deres bud på, hvem der kunne passe til Ruths. Og flere pegede på Jakob, og Dennis kender ham også, for begge er udlært under Michaud her på Ruths,” forklarer Peter Christian Jensen.

Har et bijob som de færreste kender til

Direktør-profilen på Ruths er også spændende, selv om sympatiske Peter nok ikke selv vil indrømme det. Han har mange års erfaring fra hotelbranchen, hvor Hotel Scheelsminde blandt andet er en del af familien.

Og så har Peter Christian Jensen et bijob, som nok de færreste gæster på hotellet, kender til.

”Jeg har fløjet som pilot i 35 år, og kan flyve de største maskiner. Jeg flyver stadig cirka 20 dage om året for Jettime. Det er 20 søndage i vinterhalvåret, og jeg nyder det stadig.

Når man har rundet de 60 år skal man igennem grundige lægetjeks, tekniske prøver og i simulator, og det er med til at holde mig skarp og i god form,” fortæller Peter Christian Jensen og fortæller en sjov anekdote fra direktør-tiden på Scheelsminde.

”Der stod jeg en aften og flamberede pandekager for en gruppe norske erhvervsfolk. Om morgenen var jeg så kaptajn på deres flyver hjem, og da jeg tog imod passagerne udbrød en af dem; du godeste, du har en dobbeltgænger. Du ligner præcis ham, der flamberede vores pandekager i aftes,” fortæller Peter og udbryder et grin.

Og der er god grund til at grine, når man er 62 år men stadig ung af sind og ikke mindst succesfuld med et hotel-ikon i Danmark.