Har taget Aalborg med storm: Donuts hitter

Skrevet af: Michael Qureshi

Kan Donuts give smør på brødet?

Det er den chance, tre unge ambitiøse gutter har taget ved at åbne deres anden Donut-butik inden for ganske kort tid.

Donut Factory har slået til i Aarhus, men hvordan ville nordjyderne tage imod en butik, der kun sælger kvalitets donuts?

Danny Axelsen og Kim Dalsgaard er Aalborg-gutter, mens den tredje i ejerkredsen er Martin Dean Christensen. Så det var helt naturligt, at Donut Factory også åbnede i Nordjylland.

Med lidt over en måned på bagen i gågaden i Aalborg, var det naturligt at hive fat i partner Kim Dalsgaard for at høre lidt mere til Aalborgensernes Donuts-cravings hidtil.

Hvordan har starten været for jer?

”Den har været super god. Vi er virkelig blevet taget godt imod i Aalborg, og det kan vi kun være ekstremt taknemmelige for.”

Hvordan finder man ud af, at man vil åbne en Donut-butik i Aalborg?

”Det er heller ikke noget, man finder ud af. Det er noget, man springer ud i. Vi har en butik i Aarhus, som kører godt, men det har hele tiden været planen at udvide. Vi vil gerne have flere butikker, og så var det oplagt, at næste skridt var Nordjylland, hvor både Danny og jeg er fra.”

Hvem er jeres konkurrenter i Aalborg?

”Alle som sælger kage i Nordjylland. Men vi er den eneste specialbutik, der serverer Donuts. Næste led i kæden er så Baresso og Joe & Juice, men jeg synes ikke rigtig, man kan sammenligne det. På landsplan er det Dunkin Donuts, der er i hele verden,”

Donuts i Aalborg
Hver eneste dag er samtlige donuts i butikken friskbagte

Hvor fik I inspirationen fra til at åbne en Donut butik? Var det Dunkin Donuts?

”Nej, det var det absolut ikke. Dunkin Donuts kan man bedre sammenligne med McDonalds. Det handler bare om at få noget ud over disken. Der findes nogle mindre steder i USA og Canada, hvor man kræser om det og laver deluxe donuts.”

Hvad er hemmeligheden bag en god donut?

”Smagen skal selvfølgelig være der. Man skal lidt have en wauw-oplevelse, når man ser den farvestrålende kage. Det skal helst være en syns- og smagsoplevelse.”

Hvad er det med, at I lukker, når der ikke er flere donuts?

”Konceptet er meget enkelt. Vi har åbent til udsolgt eller til klokken 18. Vores donuts skal være så friske som muligt. Vi laver dem hver eneste morgen, og du får ingen, der er fra dagen før. Har vi ikke udsolgt af donuts ved lukketid, giver vi dem til hjemløse eller andre, der har brug for det.”

Hvad er den største anerkendelse I hidtil har fået i Aalborg?

”Det er kunderne, der kommer igen. Den positive omtale og opbakning vi har fået.

Hvad hitter mest i Aalborg?

”Nutella Dream. Den med fyldt Nutella er altid væk.”

Nutella og donut
Donut Factory i Aalborg sælger flest Nutella Dream

Så konceptet duer altså i Aalborg?

”Det ved vi endnu ikke. Men det er hidtil forløbet, som vi håbede på. Det er klart, at når vi er så nystartede, så er der altid en masse, man kan gøre bedre, og vi bestræber os også hele tiden på at udvikle os og optimere tingene. Men vi er som virksomhed ikke engang et år endnu. Alle dage er den første dag for os. Vi har ikke andre år at sammenligne med.”

Hvad vil I helst. En varm eller kølig sommer i Aalborg?

”Med fare for at blive upopulær, så går det bedst for vores forretning, når det er lidt køligt. Der er ikke mange, der spiser kager i bagende hede, og det kunne vi godt lige mærke der i maj, hvor der var rigtig varmt. Men vi tager det hele tiden som en udfordring.”

Donut Factory Aalborg
Bredegade 10
9000 Aalborg

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00