Har netop vundet en pris: Se de nye boliger i Aalborg Øst til Åbent Hus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Himmerland Boligforening
Foto: Himmerland Boligforening

Bydelen Kildeparken i det østlige Aalborg er ved at gennemgå en byfornyelsesproces med smukke nybyggerier, lækre boligrenoveringer og masser af aktiviteter for byens borgere.

Boligerne, der er bygget på Blåkildevej, Ravnkildevej og Fyrkildevej er blevet totalrenoveret og står nu klar til udlejning.

I foråret fik man mulighed for at opleve det nye område på Fyrkildevej til åbent hus, og grundet den store succes har Himmerland Boligforening valgt at arrangere endnu et åbent hus arrangement.

Du kan komme forbi Fyrkildevej 102 – 118 og opleve seks forskellige lejemålstyper søndag den 27. oktober fra kl. 13.00 til 15.00.

Forleden vandt Himmerland Boligforening og Aalborg den nationale byplanspris for netop den vilde forvandling med området.

Personale fra Himmerland Boligforening vil stå klar til at besvare alle spørgsmål, og der afholdes samtidig guidede gåture i løbet af eftermiddagen, så man kan få en helhedsoplevelse af området.

Skulle man få lyst til noget varmt at drikke under turen, har boligforeningen sørget for en kaffevogn og andet lækkert til de besøgende.

Byplanprisen for omdannelse af Kildeparken

Det er ikke kun interesserede lejere, der mener at Kildeparken er et særdeles attraktivt område – i år modtog Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune Byplanprisen 2019.

Direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening fortalte i den forbindelse, at de vandt prisen pga. den gennemgribende omdannelse af Kildeparken, og at juryen havde hæftet sig ved, at de på forholdsvis kort tid lykkedes med at skabe en positiv udvikling i området.

Visionen for kvarteret har været at skabe en rekreativ og urban bydel, hvor fællesskabet kan samles, og det er blevet en sand solskinshistorie med forvandlingen til et flot boligområde med nye boliger og en masse fede fællesfaciliteter.

For bare et par år siden var de ældre boliger på Fyrkildevej kedelige at se på, og området lagde bestemt ikke op til fællesaktiviteter.

Men med tiltagene for at gøre området mere tillokkende, er visionen blevet en realitet.

Udover de forskellige boligprojekter for området er det østlige Aalborg også blevet et populært sted på grund af det nye Supersygehus, den korte vej til Aalborg Universitet og de nærvedliggende daginstitutioner.

Derudover boomer det med indkøbsmuligheder, med bl.a. en ny Netto og Lidl som har meldt deres ankomst i området, og Kildeparken ligger også tæt på kulturhuset Trekanten og Sundheds- og Kvartershuset.

Alt inden for kort gåafstand.

Med andre ord rummer den fornyede bydel alt, hvad man skulle få brug for af hverdags-fornødenheder og aktiviteter.

Åbent hus med fine boliger

Til åbent hus arrangementet er der mulighed for at se seks forskellige nyrenoverede 2-, 3- og 4-værelses familieboliger, som er fordelt på 52 – 111 kvadratmeter.

Der kommer også en større variation af boliger til leje, hvor der er mulighed for at vælge blandt forskellige størrelser og boliger i ét eller to plan.

Her kan man blive taget i betragtning til den type lejlighed, der passer ens behov.

Boligerne er indrettet forskelligt med køkkenalrum og dagligstue.

Nogle af køkkenerne er indrettet som et vinkelkøkken, hvor andre er indrettet med vaske-ø.

Variation i indretningen gælder også badeværelserne, der ikke alle er ens.

Boligerne vil enten have udgang til en skøn altan eller en have, hvor vejret kan nydes året rundt.

Priserne på boligerne er endvidere rigtigt fornuftige med en leje på cirka 4000 kr om måneden for de mindste 2-værelses boliger og 7500 kr om måneden for de store 4-værelses boliger.

På en 100 kvadratmeter bolig sparer man dermed over 2000 kr per måned ift. markedsrenten i Aalborg.

Hvis man har en firbenet ven i familien, er det værd at kigge på Fyrkildevej, da det tilladt at holde husdyr.

Hvis hunden skal luftes, eller du selv trænger til et lille åndehul, så er området perfekt til gode gåture, både ved de grønne områder og op ad Astrupstien.

Ligeledes er der også gode parkeringsmuligheder i området for beboerne og beboernes gæster.

Uanset hvilken vej du har til arbejde, er Fyrkildevej tæt på kollektiv trafik, da der er gode bybusforbindelser til Aalborg centrum.

Hvis man er bilejer, kan man let komme til Humlebakken, der fører til motorvejen.

Læs mere om åbent hus arrangementet her.

Hvad: Åbent hus på Fyrkildevej

Hvor: Fyrkildevej 102-118, 9220 Aalborg Øst

Hvornår: Søndag 27. oktober, 13.00-15.00

Splinternyt plejecenter står klar: Anneshave skal aflaste borgere i sygdomsperioder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Har man kørt ad Anneberg inden for de seneste par år, har man måske bemærket et stort byggeprojekt tage form.

Nærmere bestemt på Annebergvej 173, hvor Ældre- og Handicapforvaltningen og Dansk Boligbyg har været i gang med opførelsen af et helt nyt plejecenter med 48 nybyggede boliger.

Plejecenteret skal i fremtiden fungere som et aflastningstilbud for de borgere, der i en tidsbegrænset periode har ekstra behov for pleje og omsorg.

Dette kan eksempelvis være i forbindelse med pludselig opstået sygdom eller funktionstab, efter en indlæggelse på sygehuset, hvor borgeren endnu ikke er i stand til at klare sig i eget hjem.

I de tilfælde kan et ophold i en midlertidig bolig forebygge unødig indlæggelse og genindlæggelse på sygehuset og rehabilitere borgeren til selv at klare sin hverdag igen.

Boligerne står også til rådighed for dem, der i dagligdagen passes i hjemmet af deres ægtefælle, men som i en periode får behov for hjælp til den daglige omsorg.

Topmoderne faciliteter

Sygdomshistorikken kan være bred, men fælles er, at de nu får mulighed for at flytte ind i de topmoderne og nybyggede faciliteter centralt i Aalborg.

“Anneshave står færdigt, og alle de medarbejdere der hver dag arbejder for kvalitet og nærhed for borgerne havde inviteret deres familier til Åbent Hus.

Det blev en dag der oversteg mine forventninger, og jeg er meget taknemmelig for hvert et besøg og hver en kommentar i forhold til huset og dets indretning.

Et hav af mennesker har deltaget i processen og alle skal have TAK!

Nu ser jeg frem mod mandag morgen hvor vi byder de første borgere og deres pårørende velkommen,” siger Henriette Lerche, der er leder i Anneshave.

Skal erstatte Riishøjcenteret

Projektet er døbt Anneshave og henviser til placeringen på Annebergvej samt de omkringliggende kolonihaveområder.

Anneshave skal erstatte Riishøjcenteret, der er placeret på Riishøjvej tæt ved Eternitten.

Riishøjcenteret har rådet over 40 pladser, men disse skal nu erstattes og gradvist lukkes ned i forbindelse med ibrugtagningen af Anneshave.

“Med henblik på at sikre en succesfuld flytning fra Riishøjcentret til Anneshave, hvor patientsikkerheden er i top, vil antallet af midlertidige pladser i november måned være reduceret.

Aalborg Kommune vil dog i videst mulige omfang tilstræbe, at det ikke får indflydelse på den daglige drift af de midlertidige pladser,” siger Carsten Lindgaard Johansen, plejeboligchef fra Aalborg Kommune.

Åbner fjerde butik i Nordjylland: Mæglerhuset rykker ind centralt i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste år kan Mæglerhuset fejre fem års jubilæum, og det er kun gået én vej siden opstarten.

Det er opad.

Sidste år kunne vi fortælle, at virksomheden oprustede med en ny forretning i Jammerbugt Kommune som en tilføjelse til Nørresundby og Dronninglund afdelingerne.

Nu åbnes den fjerde butik i rækken, og mange vil være glade for at høre, at det er er Aalborg, som står næst i rækken.

Mæglerhuset åbner på Vesterbro 48, kun et stenkast fra Budolfi Plads, og alle inviteres til åbningsreception fredag den 10. januar i 2020 fra kl. 14.00 til 17.00.

“Det har længe været på tegnebrættet at åbne en afdeling i Aalborg.

Der er stort potentiale syd for fjorden, og vi vil i fremtiden være mere synlige med en centralt beliggende butik, som er lettilgængelig for kunderne,” fortæller Thomas Skifter Andersen, der er én af indehaverne af Mæglerhuset, og som vil have sin daglige gang på Vesterbro 48.

Sælger flest boliger i Aalborg Kommune

Mæglerhuset har længe solgt boliger i og omkring Aalborg, og faktisk er afdelingen i Nørresundby den ejendomsmæglerbutik, der sælger flest boliger i Aalborg Kommune ifølge Boligsiden.dk (eksklusiv projektsalg).

Man kan altså regne med effektivitet, professionalisme og ikke mindst god service, når man træder indenfor hos Mæglerhuset.

“For os er det altafgørende, at vi er tilgængelige og synlige for både boligsælgere og købere. Med åbningen af Aalborg afdelingen kan vi servicere vores kunder endnu bedre.

Vi trækker allerede en lang række købere syd fra fjorden til boligerne i oplandsbyerne nord for fjorden pga. den store synergi mellem vores afdelinger, og det stærke samspil bliver yderligere forstærket med afdelingen i Aalborg,” forklarer Thomas Skifter Andersen.

Erfaren mand i førerhuset

Thomas Skifter Andersen stiftede Mæglerhuset i fællesskab med Mads Sørensen i 2015, og sidenhen er Simon Rye også kommet til som medejer.

Forinden fungerede Thomas som ejendomsmægler i Aalborg, hvor han også bor den dag i dag.

Indtil nu har den erfarne ejendomsmægler været fast mand på kontoret i Nørresundby, men nu flytter han over på den anden side af fjorden, hvor han vil være tovholder på Aalborg afdelingen og hver dag samarbejde med de andre dygtige medarbejdere om at give kunderne en god oplevelse.

Den 35-årige nordjyde blev oprindeligt uddannet i et nordjysk pengeinstitut, hvor han nåede at være i fem år, inden han blev ejendomsmægler og sidenhen startede Mæglerhuset – og det må siges at have været en fornuftig beslutning.

Det hårde arbejde har betydet, at virksomheden er vækstet fra to til femten medarbejdere fordelt på tre afdelinger, og nu åbnes så den fjerde afdeling

Hvad: Mæglerhuset åbningsreception

Hvor: Vesterbro 48, 9000 Aalborg

Hvornår: 10 januar, 14.00-17.00

Vild kvadratmeterpris: Penthouselejlighed i Nordjyllands højeste bygning er solgt

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Nybolig Palle Ørtoft har netop sat ny rekord med lejlighedssalget af en Penthouselejlighed.

Det er nemlig Aalborg Kommunes hidtil dyreste kvadratmeterpris.

Dette er blot én af to rekorder, lejligheden kan bryste sig af – den er nemlig Nordjyllands højeste beliggende bolig og befinder sig på toppen af Horisonten i 66 meters højde.

Salgsprisen for de 237 kvadratmeter er 14,7 millioner kroner, og dermed har salget skrevet sig ind i historien med 62.025 kroner pr. kvadratmeter.

Tagterasse på 305 kvadratmeter

Med i prisen følger en unik tagterrasse på hele 305 kvadratmeter med tilhørende orangeri, hvorfra man kan nyde den fantastiske udsigt 360 grader rundt over fjorden og hele byen.

“Handlen her er ét af flere beviser på, at Aalborg stadig er i en positiv og fremadgående udvikling”, udtaler Peter Sørensen fra Nybolig Palle Ørtoft, som står for salget af Horisonten.

På trods af den rekordhøje kvadratmeterpris, så forsikrer han, at Horisonten rummer kvalitetsboliger i enhver prisklasse.

Horisontens lejlighedspriser går fra 975.000 til 14,7 millioner, og det økonomiske spænd danner grundlaget for en ny bydel tæt ved fjorden og byen, hvor der er plads til alle.

Der er allerede solgt 50 boliger, som er fordelt på alle prisklasser, og aktiviteten er kun steget, nu hvor flere af lejlighederne står færdige og fuldt møblerede.

Horisontens lejligheder er indflytningsklar til maj 2020.