Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har lavet flere gavlmalerier i byen: Verdenskunstner besøger Aalborg i weekenden

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Layercake Media
Foto: Layercake Media

Siden 2014 har Kirk Gallery været i gang med projektet “Out in the Open”, hvor en række store gavlmalerier, skabt af højt profilerede internationale street art kunstnere, skyder op over alt i bybilledet.

I 2019 har projektet bestemt ikke stået stille, og vi er blevet beriget med intet mindre end ni nye kunstneriske værker i år. Det kan du læse meget mere om her.

Og nu er der gode nyheder til alle gavlelskere.

Amerikanske Oliver Vernon, som lavede det kæmpe gavlmaleri i Løkkegade, kommer nemlig til Aalborg i morgen, lørdag d. 2. november fra kl. 12-00 – 14.00, for at præsentere en ny stor soloudstilling, med et væld af nye værker, – heriblandt værket gavlmaleriet er baseret på.

Det skriver Kirk Gallery i en pressemeddelelse.

Kunstneren vil her fortælle om hele oplevelsen med gavlmaleriet, og alt hans nye arbejde, som kan ses på udstillingen.

Der er også rig mulighed for at komme i dialog og stille spørgsmål.

Med hans nye soloudstilling vil vi på mange måder kunne se en videreudvikling af gavlmaleriet, som under hans arbejde i Aalborg satte gang i en masse nye processer.

En guru inden for moderne abstraktion

Oliver Vernon (f 1972) betragtes i dag som en af guruerne inden for moderne abstraktion og har sine rødder i New York’er-skolen inden for Abstrakt ekspressionisme.

Herfra fik han sin kandidatuddannelse tilbage i 1995.

Han har udstillet sit arbejde i byer over hele USA, herunder New York, Los Angeles, Seattle, San Francisco, San Diego, og Chicago, og har også udstillet i London og Toronto. Hans arbejde er en del af en lang række samlinger, herunder Metropolitan Museum of Art.

Visuelt, trækker den Brooklyn-baserede kunstner Oliver Vernons malerier på utroligt mange påvirkninger, fra abstrakt ekspressionisme, over post pop surrealisme til den polerede finish i figurativ realisme.

Formelt handler hans arbejde om dekonstruktion, og dermed den nødvendige rekonstruktion af visuelle rum. Fra denne centrale dikotomi vokser mange andre: det logiske / det ulogiske, det fysiske / det metafysiske, fængsling / befrielse.

Oliver Vernon fik sin Bachelor of Fine Arts fra Parsons School of Design, i 1995, og bor og arbejder i dag i Grass Valley, Californien.

Hvad: Oliver Vernon besøger Aalborg
Hvor: KIrk Gallery, Danmarksgade 8
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 12-14 (Udstillingsperiode: 2.-23. november)

Du kan finde mere info her.