Har knækket koden i en hård branche: AM Sales fejrer 10 års jubilæum i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Indimellem skal man tage en chance, hvis man vil opnå succes.

I 2008 tog nordjyderne Anders Torp og Mike Nielsen springet fra sikre og velbetalte jobs til at starte deres helt eget Field Marketing Bureau. Med mantraet ”Vi skal ikke være ligesom de andre!”, var AM Sales & Marketing en realitet.

Den første kunde var det aalborgensiske mobilselskab M1, og derefter er det gået derudad med store kunder og kontorer i hele landet ved hjælp af hårdt arbejde og en helt unik arbejdskultur.

Anders Torp har i marts 2017 søgt nye udfordringer andetsteds, men gåpåmodet er stadig tårnhøjt hos AM, der i år kan fejre 10 års jubilæum. I dag er virksomheden tilmed blandt landets førende inden for Field Marketing, som bedst kan beskrives som “ansigt til ansigt”-kommunikation.

Vi har mødt direktør Mike Nielsen til en snak om, hvordan man holder gejsten oppe i en benhård branche.

Mike Nielsen, partner og administrerende direktør.

Både dannede og uddannede medarbejdere

Mange har måske et lidt anstrengt forhold til Field Marketing sælgere, eller som de fleste kender dem; gadesælgere. Men visionen for AM er, at sælgerne skal være professionelle og ordentlige mennesker, når de møder folk på gaden eller i et butikscenter.

”Det er jo hardcore salg, som vi laver. Det kræver rigtig meget at sælge idéen om en ny bank, hvis den potentielle kunde eksempelvis bare skulle ned og have fire liter mælk i Føtex.”

Virksomheden er bygget op, så alle medarbejdere får en uddannelse undervejs –  i starten ved hjælp af learning by doing, hvor man følger en teamleder helt tæt og bliver oplært i AM’s principper.

Derefter følger man specielle moduler, hvor man udbygger sine kompetencer.

”Vi har efterhånden opbygget en masse viden, inden for den her branche, og det er vigtigt, at folk får noget med herfra, lige meget hvor længe de er ansat. Hvis man er, eller har været, ansat ved AM, har man et ry som en en hårdtarbejdende, struktureret og resultatorienteret sælger,” forklarer Mike.

Filosofien er bygget omkring kompetencer og ikke omkring alder eller et alenlangt CV.

Vi har haft folk med sabbatår, som er blevet teamledere som 19-årige, hvor de har 4-5 mand under sig. Der sker en stor udvikling for alle, der kommer forbi AM. De bliver bedre sælgere, bedre ledere, men også bedre mennesker. Vi uddanner både fagligt og personligt. Vi flytter på folk og udvikler dem,” siger Mike.

Unik kultur skaber succesen

Selvom de fleste virksomheder nok vil prale med, at de har en unik arbejdskultur, er det alligevel dét, som Mike påpeger som det mest unikke ved AM.

”Vi kan lige så godt være ærlige og sige, at det er en pissehård branche, som vi er i. Men derfor kan det jo godt være et fedt sted at arbejde,” understreger Mike.

AM er et team hele vejen igennem, og det sociale aspekt er yderst vigtigt i det daglige salgsarbejde og i relationen mellem de enkelte medarbejdere. Hver dag mødes medarbejderne til fælles briefing på kontoret, og om tirsdagen er der fælles morgenmad for alle.

”Hver dag startes med et fælles kampråb, og hvis det ikke er højt nok, så prøver vi bare igen. Vi skal helst vække naboerne, hvis de ikke er stået op endnu, ” fortæller Mike med et grin.

Halv fridag midt på ugen skaber arbejdsglæde

Det kræver også en stor portion energi, hvis gejsten skal holdes oppe i en meget konkurrencepræget hverdag. Derfor er der i hverdagen opfølgninger med sælgerne hver anden time, hvor der bliver snakket om alt fra salget til humøret.

AM har derudover indført halv onsdag som et koncept for sælgerne.

”Hver onsdag har alle fri kl. 14. Det har vi indført, for at man har noget at se frem til mandag morgen, når ugen måske kan føles lidt uoverskuelig. Omvendt er der ikke ret lang tid til weekend igen, når den halve onsdag er overstået.”

Sulten efter mere

AM prøver hele tiden at lave nye tiltag, som kan videreudvikle forretningen. De har blandt andet tilknyttet en erhvervscoach, som medarbejderne kan snakke med, hvis de synes tingene spidser lidt til i hverdagene.

I starten af 2018 startede de en ny Telemarketing-afdeling op med opsøgende salg over telefonen, og det seneste initiativ er et øget fokus på erhvervslivet, hvor man kun har været i gang i få måneder.

”Vi kan allerede mærke, hvordan vores tilgang til salg også passer perfekt ind i de her nye grene af vores forretning,” forklarer Mike.

Lige nu har AM kontorer i de fire største byer i Danmark, og de har udnyttet deres unikke ressourcer til at starte nye virksomheder, som eksempelvis Caremaker. Men ambitionerne stopper ikke der.

”Vi kan mærke en stor efterspørgsel, efter det vi kan, og vi overvejer da også, om vi skal gå efter udlandet inden for den nærmeste fremtid. Det vigtigste i den her branche er sulten, og vi har aldrig været mere sultne, end vi er lige nu, ” slutter Mike.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.