Har knækket koden i en hård branche: AM Sales fejrer 10 års jubilæum i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Indimellem skal man tage en chance, hvis man vil opnå succes.

I 2008 tog nordjyderne Anders Torp og Mike Nielsen springet fra sikre og velbetalte jobs til at starte deres helt eget Field Marketing Bureau. Med mantraet ”Vi skal ikke være ligesom de andre!”, var AM Sales & Marketing en realitet.

Den første kunde var det aalborgensiske mobilselskab M1, og derefter er det gået derudad med store kunder og kontorer i hele landet ved hjælp af hårdt arbejde og en helt unik arbejdskultur.

Anders Torp har i marts 2017 søgt nye udfordringer andetsteds, men gåpåmodet er stadig tårnhøjt hos AM, der i år kan fejre 10 års jubilæum. I dag er virksomheden tilmed blandt landets førende inden for Field Marketing, som bedst kan beskrives som “ansigt til ansigt”-kommunikation.

Vi har mødt direktør Mike Nielsen til en snak om, hvordan man holder gejsten oppe i en benhård branche.

Mike Nielsen, partner og administrerende direktør.

Både dannede og uddannede medarbejdere

Mange har måske et lidt anstrengt forhold til Field Marketing sælgere, eller som de fleste kender dem; gadesælgere. Men visionen for AM er, at sælgerne skal være professionelle og ordentlige mennesker, når de møder folk på gaden eller i et butikscenter.

”Det er jo hardcore salg, som vi laver. Det kræver rigtig meget at sælge idéen om en ny bank, hvis den potentielle kunde eksempelvis bare skulle ned og have fire liter mælk i Føtex.”

Virksomheden er bygget op, så alle medarbejdere får en uddannelse undervejs –  i starten ved hjælp af learning by doing, hvor man følger en teamleder helt tæt og bliver oplært i AM’s principper.

Derefter følger man specielle moduler, hvor man udbygger sine kompetencer.

”Vi har efterhånden opbygget en masse viden, inden for den her branche, og det er vigtigt, at folk får noget med herfra, lige meget hvor længe de er ansat. Hvis man er, eller har været, ansat ved AM, har man et ry som en en hårdtarbejdende, struktureret og resultatorienteret sælger,” forklarer Mike.

Filosofien er bygget omkring kompetencer og ikke omkring alder eller et alenlangt CV.

Vi har haft folk med sabbatår, som er blevet teamledere som 19-årige, hvor de har 4-5 mand under sig. Der sker en stor udvikling for alle, der kommer forbi AM. De bliver bedre sælgere, bedre ledere, men også bedre mennesker. Vi uddanner både fagligt og personligt. Vi flytter på folk og udvikler dem,” siger Mike.

Unik kultur skaber succesen

Selvom de fleste virksomheder nok vil prale med, at de har en unik arbejdskultur, er det alligevel dét, som Mike påpeger som det mest unikke ved AM.

”Vi kan lige så godt være ærlige og sige, at det er en pissehård branche, som vi er i. Men derfor kan det jo godt være et fedt sted at arbejde,” understreger Mike.

AM er et team hele vejen igennem, og det sociale aspekt er yderst vigtigt i det daglige salgsarbejde og i relationen mellem de enkelte medarbejdere. Hver dag mødes medarbejderne til fælles briefing på kontoret, og om tirsdagen er der fælles morgenmad for alle.

”Hver dag startes med et fælles kampråb, og hvis det ikke er højt nok, så prøver vi bare igen. Vi skal helst vække naboerne, hvis de ikke er stået op endnu, ” fortæller Mike med et grin.

Halv fridag midt på ugen skaber arbejdsglæde

Det kræver også en stor portion energi, hvis gejsten skal holdes oppe i en meget konkurrencepræget hverdag. Derfor er der i hverdagen opfølgninger med sælgerne hver anden time, hvor der bliver snakket om alt fra salget til humøret.

AM har derudover indført halv onsdag som et koncept for sælgerne.

”Hver onsdag har alle fri kl. 14. Det har vi indført, for at man har noget at se frem til mandag morgen, når ugen måske kan føles lidt uoverskuelig. Omvendt er der ikke ret lang tid til weekend igen, når den halve onsdag er overstået.”

Sulten efter mere

AM prøver hele tiden at lave nye tiltag, som kan videreudvikle forretningen. De har blandt andet tilknyttet en erhvervscoach, som medarbejderne kan snakke med, hvis de synes tingene spidser lidt til i hverdagene.

I starten af 2018 startede de en ny Telemarketing-afdeling op med opsøgende salg over telefonen, og det seneste initiativ er et øget fokus på erhvervslivet, hvor man kun har været i gang i få måneder.

”Vi kan allerede mærke, hvordan vores tilgang til salg også passer perfekt ind i de her nye grene af vores forretning,” forklarer Mike.

Lige nu har AM kontorer i de fire største byer i Danmark, og de har udnyttet deres unikke ressourcer til at starte nye virksomheder, som eksempelvis Caremaker. Men ambitionerne stopper ikke der.

”Vi kan mærke en stor efterspørgsel, efter det vi kan, og vi overvejer da også, om vi skal gå efter udlandet inden for den nærmeste fremtid. Det vigtigste i den her branche er sulten, og vi har aldrig været mere sultne, end vi er lige nu, ” slutter Mike.

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her