Har i forvejen Café Vi2: Nu har Jeannette overtaget Den Bette Kro

Skrevet af: Michael Qureshi
Jeannette (tv) og Gitte står bag den nye udgave af Den Bette Kro
Jeannette (tv) og Gitte står bag den nye udgave af Den Bette Kro

Der var triste miner blandt byens smørrebrødselskere, da Den Bette Kro forleden gik konkurs.

Den oprindelige ejer Morten Gamini måtte aflevere nøglerne, og derefter kom restauranten i udbud. For mindre end 14 dage siden blev det på Den Bette Kros facebook-side offentliggjort, at kroen genåbner med nye ejere på onsdag den 13. september.

Nu kan MigogAalborg så fortælle, at det er en af Aalborgs kendte restauratører, som har overtaget den populære smørrebrødsrestaurant i Vingårdsgade nr. 5.

Jeannette Isgaard Jørgensen har i ni år med stor succes drevet Café Vi2 på C.W. Obels Plads. Da hun fik chancen for at overtage Den Bette Kro, slog hun straks til.

“Jeg er selv uddannet smørrebrødsjomfru, og så syntes vi, stedet var fantastisk, så vi ønskede at føre det videre i vores egen ånd. Vi har også lækkert smørrebrød på Café Vi2, men der er selvfølgelig et begrænset udvalg i forhold til her på kroen, hvor man kan udforske hele paletten,” fortæller Jeannette til MigogAalborg, her et par dage før den officielle genåbning.

Bestyrer er hentet fra Vi2

Hun er i selskab med Gitte Vangsgaard, der bliver den daglige bestyrer på Den Bette Kro. Gitte er hentet med fra Café Vi2, og hun glæder sig allerede til at tage imod gæsterne på Den Bette Kro.

“Når man overtager et sted, der har eksisteret før, så kan man ikke forvente, at alt bliver det samme. Vi vil drive det videre på vores egen måde, men vi kan garantere, at vi ikke går ned på kvaliteten på maden. Vi kommer til at levere superservice, så gæsterne føler sig i centrum,” lyder det fra Gitte.

Længere åbningstider på Den Bette Kro

Personaleholdet på den nye udgave af Den Bette Kro bliver også større end hos den tidligere ejer, fordi åbningstiderne blandt andet udvides.

“Før var det kun en frokostrestaurant, men vi har også åbent om aftenen fra på onsdag. Vi tror på, at det kommer restauranten til gode, at vi også holder aftenåbent. Folk i Aalborg vil også gerne spise lækker smørrebrød og lune klassiske retter om aftenen, så vi krydser fingre for, at mange vil komme ind og nyde maden.

Desuden ved vi også fra Café Vi2, at nordmænd og svenskere elsker smørrebrød, så de vil forhåbentligt også søge mod Den Bette Kro, når de er i byen,” lyder det fra Gitte Vangsgaard.

Jeannette glæder sig til at få nye udfordringer i hverdagen.

“Jeg har overskuddet til begge steder. Caféen kører rigtig godt, for jeg har et fantastisk team omkring Vi2 og Den Bette Kro. Jeg glæder mig også til udfordringen, og vi kan også skabe nye udfordringer for vores nuværende personale. De kan få lov til at veksle lidt mellem de to steder,” siger Jeannette.

Aalborg kan bære sådan et sted

“Vi er helt sikre på, at Aalborg kan bære et sted af denne kaliber med luksussmørrebrød. Vi kom selv flere gange på Den Bette Kro og kunne lide lokalerne og stemningen. Nu åbner vi restauranten, og gør tingene lidt på vores egen måde, men vi er ret sikre på, at gæsterne bliver glade for igen at have Den Bette Kro i byen,” lyder det fra Jeannette.

Man er allerede klar til at tage imod bordbestillinger på Den Bette Kro, der åbner onsdag formiddag.

“Der bliver ikke en stor åbningsreception eller noget. Vi åbner stille og roligt op igen, og skal selvfølgelig også lige lære rutinerne i at drive en restaurant i den her genre. Man kan ikke bestille borde online længere.

Ligesom på Café Vi2 synes vi, at vi får det bedste flow, ved at folk ringer direkte. Så kan vi også spørge mere ind til gæsternes behov og ønsker, når vi snakker med dem,” siger Jeannette.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00