Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spektakulært syn i vente: Derfor står der et kæmpe stillads på Limfjordsbroen

Af Emil Kjær Jørgensen

På et af Aalborgs mest kendte vartegn, Limfjordsbroen, står der lige nu et kæmpe stillads, der helt sikkert har fået mange forbipasserende til at undre sig.

Stilladset står der hverken fordi Limfjordsbroen skal renoveres yderligere, eller fordi broen skal udvides med en førstesal..

Årsagen er en ganske anden.

Fra i morgen, fredag d. 27. august til og med 1. september løber IDRÆTSMØDET af stablen i Aalborg, hvor hele byen kommer til at summe af liv med mere end 100 aktiviteter og arrangementer.

I år satser man ekstra meget på publikumsvenlige aktiviteter, der kommer til at centrere sig på havnefronten centralt i Aalborg.

Og det er netop en særdeles publikumsvenlig aktivitet, der er årsagen til, at det store stillads står på Limfjordsbroen.

Idrætsmødet, Dansk Svømmeunion og High Diving Denmark er nemlig værter for DM i High Diving, der bliver et helt spektakulært syn de kommende dage.

Spektakulært syn i vente: Derfor står der et kæmpe stillads på Limfjordsbroen
Sådan så det ud i Korsør Havn den 22. august. (FOTO: Lars H. Thrane)

DM i High Diving fra Limfjordsbroen

Både i morgen, fredag kl 16., og lørdag kl. 17 springer landets dygtigste udspringere ud fra fra forskellige platforme på Limfjordsbroen, der tårner sig henholdsvis 13, 16 og 20 meter over Limfjordens vande.

“Vi har allerede haft en træning, og det er fedt at springe fra Limfjordsbroen. Vi har prøvet at springe fra både klipper og stilladser i hele verden, men det er altid fedt at springe et nyt sted fra, fortæller Mads Søndergaard fra High Diving Danmark, til MigogAalborg.

Publikum kan se frem til både at se saltoer, skruer og andre vilde tricks fra udspringerne.

“Vi er lige nu 11 tilmeldte, og vi skal lave to spring hver både fredag og lørdag. Det enkelte spring har en sværhedsgrad, og så er det op til dommerne at rangere springet på en skala fra 1-10,” forklarer Mads.

Spektakulært syn i vente: Derfor står der et kæmpe stillads på Limfjordsbroen

Ikke en ufarlig sportsgren

Sikkerheden er i top, når de springer ud fra Limfjordsbroen, for det er langt fra ufarligt.

“Der er en lille smule frygt og dødsangst involveret, og man får det vildeste sug i maven hver eneste gang. Vi har naturligvis styr på sikkerheden og vi har et team på syv i sikkerhedsteamet, der tæller både livreddere og dykkere,” forsikrer Mads.

Mads håber, at flere danskere får øjnene op for, hvor fed en sportsgren High Diving er.

“Danskerne er generelt lidt for bange for højder, måske fordi vi ikke har så mange klipper og bjerge i Danmark. Vi håber, at konkurrencen kan give lidt nye medlemmer,” slutter Mads.

Hvad: High Diving Danmark
Hvor: Limfjordsbroen
Hvornår: Fredag d. 27. august (kl. 16) og lørdag d. 28. august (kl. 17)

Du kan se hele programmet for IDRÆTSMØDET her.

Del artikel

Andre læser også