Har du smagt Aalborgs berømte Dims? Nu er den kendt i hele landet

Skrevet af: Simone Vestergaard

Flæskesteg og hotdog.

To skønne retter, men muligvis ikke en kombination man selv havde sammensat.

Pia Skov ejeren af Skovs Pølsevogn på Nytorv har gjort det – hun er nemlig kvinden bag den fænomenale Aalborg-hitter: Dims.

Menuen hedder dims med rødvin – eller rettere sagt: Flæskestegshotdog med hindbærsaftevand.

Blev nævnt i Go’ Nova

Nu er den blevet kendt i hele landet. Blandt andet blev den for et par uger siden debatteret livligt på Danmarks mest populære morgenshow Go’ Nova, der er blevet kåret til Årets Radioprogram adskillige år i træk samt vundet en del Zulu Awards.

Madsitet Munchies havde også en artikel om det for nylig, hvor de testede Aalborgs elskede dims. Den artikel kan du finde link til i bunden af artiklen.

Det er omkring 10 år siden, at Pia Skov opfandt den velkendte Dims, og nu er den blevet nærmest folkeeje.

“Historien bag den er, at jeg på det tidspunkt lavede dem som store sandwich, og der kostede de jo 30 kroner, men de unge mennesker, der gik med gratis aviser, havde ikke penge til dem.

De var faktisk så vilde med min steg, at de kom og spurgte, om ikke jeg kunne lave en lille en, der var billigere. Selvfølgelig ville jeg det.

Én af dem skrev ind til det, der dengang hed Dagens Blog på Gratisavisen og fortalte, at man skulle tage hen og prøve en dims hos Skovs Pølsevogn, og så ekspanderede det bare fra den dag af. Den er godt nok blevet populær,” fortæller Pia Skov til MigogAalborg.

Omkring navnet forklarer hun;

Den er blevet tildelt navnet fordi hende der kontaktede avisen kaldte den dims – og så kom alle jo og bad om en dims, så den kunne ikke rigtig hedde andet.”

En Dims består af et pølsebrød med en skive ribbenssteg, en klat rødkål og syltede agurker – toppet med cremefraichedressing.

Det bedste af det hele: Den koster kun sølle 15 kroner, og smager fantastisk.

Pia har skabt en skøn kombination af to danske favoritter, og efterspørgslen er stor. Pølsevognen langer dagligt over 100 dimser afsted over disken.

Den er så populær, at Pia på ét år bruger 1,3 tons steg. Stegene laves hos Slagter Ole i Nørresundby, og han leverer dem færdige til pølsevognen.

Mere end bare en pølsevogn

Pia har mange faste kunder. Det er blandt andet derfor, at hun elsker at komme på arbejde. Det er meget mere end bare en pølsevogn. Hun holder styr på folks kalender, og mange af de faste kunder har deres egne krus, der står inde i pølsevognen.

”Jeg har rigtig mange faste kunder. Faktisk så mange, at de fleste har deres eget krus til at stå herinde. Vi er vel oppe på omkring en 20 stykker nu. For de faste, der kommer, er det rigtig vigtigt, at de har den ekstra relation.

Det betyder rigtig meget, for det er ikke alle, der har det lige nemt, og så er det dejligt, at de kan mødes her, få en kop kaffe eller en dims og sludre lidt,” fortæller Pia Skov.

Støt en hjemløs

Pia kører også med et andet fuldstændig fantastisk koncept, der går på, at man kan støtte en hjemløs: Køb to hotdogs – giv den ene til en hjemløs.

Der kommer rigtig mange hjemløse forbi og får en hotdog, og Pia er rigtig glad for, at folk vil støtte op omkring den gode gerning.

”Selve konceptet startede faktisk i Aarhus. Jeg blev så spurgt om jeg kunne være interesseret i at være med i det gode tiltag op til jul, og det ville jeg selvfølgelig gerne.

Nu har jeg så kørt med det lige siden, fordi jeg mener ikke, at det kun er til jul, at de hjemløse har brug for mad – og så vidt jeg ved, så er jeg den eneste, der stadig kører med det.”

Når man vælger at støtte en hjemløs, så ryger halvdelen af pengene over i en kasse for sig. Og så længe der er penge i kassen, kan de hjemløse bare komme og spise.

”Der kommer faktisk flere og flere. De er rigtig gode til at sprede budskabet. Alle de penge der er tilovers afleverer jeg til Hjerterum, for der kommer de allesammen forbi.

Der er røget en del penge derud. Sidste jul var der faktisk nok til, at de allesammen kunne få julegaver d. 24 december, og det er jo bare fantastisk.” Afslutter Pia Skov.

Pia har haft pølsevognen i 17 år, og der er garanteret store smil, når Pia står bag disken hver dag fra 11-17.30.

Du kan læse artiklen fra Munchies her