Har du smagt Aalborgs berømte Dims? Nu er den kendt i hele landet

Skrevet af: Simone Vestergaard

Flæskesteg og hotdog.

To skønne retter, men muligvis ikke en kombination man selv havde sammensat.

Pia Skov ejeren af Skovs Pølsevogn på Nytorv har gjort det – hun er nemlig kvinden bag den fænomenale Aalborg-hitter: Dims.

Menuen hedder dims med rødvin – eller rettere sagt: Flæskestegshotdog med hindbærsaftevand.

Blev nævnt i Go’ Nova

Nu er den blevet kendt i hele landet. Blandt andet blev den for et par uger siden debatteret livligt på Danmarks mest populære morgenshow Go’ Nova, der er blevet kåret til Årets Radioprogram adskillige år i træk samt vundet en del Zulu Awards.

Madsitet Munchies havde også en artikel om det for nylig, hvor de testede Aalborgs elskede dims. Den artikel kan du finde link til i bunden af artiklen.

Det er omkring 10 år siden, at Pia Skov opfandt den velkendte Dims, og nu er den blevet nærmest folkeeje.

“Historien bag den er, at jeg på det tidspunkt lavede dem som store sandwich, og der kostede de jo 30 kroner, men de unge mennesker, der gik med gratis aviser, havde ikke penge til dem.

De var faktisk så vilde med min steg, at de kom og spurgte, om ikke jeg kunne lave en lille en, der var billigere. Selvfølgelig ville jeg det.

Én af dem skrev ind til det, der dengang hed Dagens Blog på Gratisavisen og fortalte, at man skulle tage hen og prøve en dims hos Skovs Pølsevogn, og så ekspanderede det bare fra den dag af. Den er godt nok blevet populær,” fortæller Pia Skov til MigogAalborg.

Omkring navnet forklarer hun;

Den er blevet tildelt navnet fordi hende der kontaktede avisen kaldte den dims – og så kom alle jo og bad om en dims, så den kunne ikke rigtig hedde andet.”

En Dims består af et pølsebrød med en skive ribbenssteg, en klat rødkål og syltede agurker – toppet med cremefraichedressing.

Det bedste af det hele: Den koster kun sølle 15 kroner, og smager fantastisk.

Pia har skabt en skøn kombination af to danske favoritter, og efterspørgslen er stor. Pølsevognen langer dagligt over 100 dimser afsted over disken.

Den er så populær, at Pia på ét år bruger 1,3 tons steg. Stegene laves hos Slagter Ole i Nørresundby, og han leverer dem færdige til pølsevognen.

Mere end bare en pølsevogn

Pia har mange faste kunder. Det er blandt andet derfor, at hun elsker at komme på arbejde. Det er meget mere end bare en pølsevogn. Hun holder styr på folks kalender, og mange af de faste kunder har deres egne krus, der står inde i pølsevognen.

”Jeg har rigtig mange faste kunder. Faktisk så mange, at de fleste har deres eget krus til at stå herinde. Vi er vel oppe på omkring en 20 stykker nu. For de faste, der kommer, er det rigtig vigtigt, at de har den ekstra relation.

Det betyder rigtig meget, for det er ikke alle, der har det lige nemt, og så er det dejligt, at de kan mødes her, få en kop kaffe eller en dims og sludre lidt,” fortæller Pia Skov.

Støt en hjemløs

Pia kører også med et andet fuldstændig fantastisk koncept, der går på, at man kan støtte en hjemløs: Køb to hotdogs – giv den ene til en hjemløs.

Der kommer rigtig mange hjemløse forbi og får en hotdog, og Pia er rigtig glad for, at folk vil støtte op omkring den gode gerning.

”Selve konceptet startede faktisk i Aarhus. Jeg blev så spurgt om jeg kunne være interesseret i at være med i det gode tiltag op til jul, og det ville jeg selvfølgelig gerne.

Nu har jeg så kørt med det lige siden, fordi jeg mener ikke, at det kun er til jul, at de hjemløse har brug for mad – og så vidt jeg ved, så er jeg den eneste, der stadig kører med det.”

Når man vælger at støtte en hjemløs, så ryger halvdelen af pengene over i en kasse for sig. Og så længe der er penge i kassen, kan de hjemløse bare komme og spise.

”Der kommer faktisk flere og flere. De er rigtig gode til at sprede budskabet. Alle de penge der er tilovers afleverer jeg til Hjerterum, for der kommer de allesammen forbi.

Der er røget en del penge derud. Sidste jul var der faktisk nok til, at de allesammen kunne få julegaver d. 24 december, og det er jo bare fantastisk.” Afslutter Pia Skov.

Pia har haft pølsevognen i 17 år, og der er garanteret store smil, når Pia står bag disken hver dag fra 11-17.30.

Du kan læse artiklen fra Munchies her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.