Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du set Mad Truck i Aalborg? Kødet er helt i særklasse

Af Stine Kjølby Christensen

Tilbage i marts kunne vi på MigogAalborg præsentere Aalborgs første foodtruck.

Lidt senere på foråret åbnede Aalborg Kommune så med et helt nyt tiltag for salg fra foodtrucks på fire centrale pladser i både Aalborg og Nørresundby.

Siden dengang er der rullet flere og flere trucks ind i byens gader, og i nu er det sjældent, at vi oplever et arrangement i byen, hvor der ikke er mulighed for at få sin mad serveret direkte på gaden.

Tjekkisk postvogn med amerikansk menu

Henover sommeren har duften af røget oksekød ved flere lejligheder ikke kunne gå vores nysgerrige næse forbi, og det tog os da heller ikke lang tid at få den lokaliseret.

En tjekkisk postvogn med tilhørende side-ovn har indtaget bybilledet – og det er ikke for sjov!

Har du set Mad Truck i Aalborg? Kødet er helt i særklasse

MAD TRUCK køres af Alexander Kirkegaard – en ægte amerikansk inspireret kødnørd! Hvilket i den grad også kan smages i det mad, han serverer igennem lugen.

Amerikansk mad er ikke kun junk

Og det på trods af kødet kun krydres med tre meget uskyldige ingredienser: Salt, peber – og røg.

”Der er mange, der forbinder amerikansk mad med junk, men det er også så meget andet. Jeg forsøger selv at videreføre ældgamle Texas-traditioner efter en dansk standard, hvilket i sidste ende giver autentisk bålmad af lokale råvarer,” fortæller Alex til MigogAalborg.

Kødet ryges i op til 12 timer

For Alex er Madtrucken mest af alt en hobby, som han dyrker, når han ikke passer sit fuldtidsarbejde ved siden af. Sommerferien har dog givet ham mulighed for virkelig at fordybe sig i det, han elsker.

”For mig handler det om andet end at tjene penge – der skal være en mening med det, og det skal gøres 100 procent. Jeg nyder at kunne være eksperimenterende med maden og samtidigt kunne formidle den amerikanske madkultur videre til aalborgenserne,” siger Alex.

Har du set Mad Truck i Aalborg? Kødet er helt i særklasse

Har du set Mad Truck i Aalborg? Kødet er helt i særklasse

Når man tager et hurtigt kig på den kæmpemæssige ovn – også kaldet en Reverse Flow Smoker – som følger Madtrucken rundt i byen, så er man man da heller ikke lade være med at stille spørgsmål.

Hvad er så specielt?

For hvad er det lige den kan, som er så specielt?

”Foruden at være den eneste af sin slags i Danmark, så gør den dét, at den cirkulerer egetræsrøgen ind igennem ovnen og videre ud af skorstenen.

Det er en meget ren forbrænding, som er med til at give kødet denne her helt unikke søde og røgede smag af egetræ,” forklarer Alex.

Street Food er specialisering og kvalitet

For Alex er der ingen tvivl: Street Food-bølgen er kommet for at blive, og han håber, at alle vil huske på og respektere, hvad fænomenet i bund og grund handler om.

”Min overbevisning omkring Street Food er, at man igennem specialisering og erfaring med én ting kan opnå et verdensklasse produkt. For mig er Street Food et symbol på den her hyper-specialisering, hvor man serverer det, man virkelig er god til. Det er ret nørdet egentligt,” siger Alex, som selv ryger sit oksekød i op til 12 timer.

Har du set Mad Truck i Aalborg? Kødet er helt i særklasse

Derudover er Alex vild med den måde, hvorpå smagen og oplevelsen kan gå op i en højere enhed.

”Hvis man kan få en kulturoplevelse, en madoplevelse og en kold øl, imens man hører noget god musik – så giver det hele jo mening,” siger Alex, da vi møder ham til Chill i Parken, hvor der var røget oksesteg med kartoffel- og råkostsalat og på menuen.

Tag på Pokémon-jagt efter trucken

Indtil videre har Alex ikke gjort det nemt for interesserede kunder at finde ham i byen. Han beskriver det selv som ”en ren Pokémon-jagt” at finde trucken – men det er vel langt hen ad vejen også en del af charmen – og oplevelsen.

“Jeg har dog en forhåbning om, at jeg en dag kan få en fast plads ved Nordkraft. Jeg tror, at trucken og nabolaget ville klæde hinanden råt og godt!”

Indtil da er Alex heldigvis god til at dele sin destination på Facebook, så man alligevel har en chance for at opspore ham, når man er rigtig godt sulten efter et stykke exceptionelt godt kød.