Har du set Mad Truck i Aalborg? Kødet er helt i særklasse

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Tilbage i marts kunne vi på MigogAalborg præsentere Aalborgs første foodtruck.

Lidt senere på foråret åbnede Aalborg Kommune så med et helt nyt tiltag for salg fra foodtrucks på fire centrale pladser i både Aalborg og Nørresundby.

Siden dengang er der rullet flere og flere trucks ind i byens gader, og i nu er det sjældent, at vi oplever et arrangement i byen, hvor der ikke er mulighed for at få sin mad serveret direkte på gaden.

Tjekkisk postvogn med amerikansk menu

Henover sommeren har duften af røget oksekød ved flere lejligheder ikke kunne gå vores nysgerrige næse forbi, og det tog os da heller ikke lang tid at få den lokaliseret.

En tjekkisk postvogn med tilhørende side-ovn har indtaget bybilledet – og det er ikke for sjov!

MAD TRUCK køres af Alexander Kirkegaard – en ægte amerikansk inspireret kødnørd! Hvilket i den grad også kan smages i det mad, han serverer igennem lugen.

Amerikansk mad er ikke kun junk

Og det på trods af kødet kun krydres med tre meget uskyldige ingredienser: Salt, peber – og røg.

”Der er mange, der forbinder amerikansk mad med junk, men det er også så meget andet. Jeg forsøger selv at videreføre ældgamle Texas-traditioner efter en dansk standard, hvilket i sidste ende giver autentisk bålmad af lokale råvarer,” fortæller Alex til MigogAalborg.

Kødet ryges i op til 12 timer

For Alex er Madtrucken mest af alt en hobby, som han dyrker, når han ikke passer sit fuldtidsarbejde ved siden af. Sommerferien har dog givet ham mulighed for virkelig at fordybe sig i det, han elsker.

”For mig handler det om andet end at tjene penge – der skal være en mening med det, og det skal gøres 100 procent. Jeg nyder at kunne være eksperimenterende med maden og samtidigt kunne formidle den amerikanske madkultur videre til aalborgenserne,” siger Alex.

Når man tager et hurtigt kig på den kæmpemæssige ovn – også kaldet en Reverse Flow Smoker – som følger Madtrucken rundt i byen, så er man man da heller ikke lade være med at stille spørgsmål.

Hvad er så specielt?

For hvad er det lige den kan, som er så specielt?

”Foruden at være den eneste af sin slags i Danmark, så gør den dét, at den cirkulerer egetræsrøgen ind igennem ovnen og videre ud af skorstenen.

Det er en meget ren forbrænding, som er med til at give kødet denne her helt unikke søde og røgede smag af egetræ,” forklarer Alex.

Street Food er specialisering og kvalitet

For Alex er der ingen tvivl: Street Food-bølgen er kommet for at blive, og han håber, at alle vil huske på og respektere, hvad fænomenet i bund og grund handler om.

”Min overbevisning omkring Street Food er, at man igennem specialisering og erfaring med én ting kan opnå et verdensklasse produkt. For mig er Street Food et symbol på den her hyper-specialisering, hvor man serverer det, man virkelig er god til. Det er ret nørdet egentligt,” siger Alex, som selv ryger sit oksekød i op til 12 timer.

Derudover er Alex vild med den måde, hvorpå smagen og oplevelsen kan gå op i en højere enhed.

”Hvis man kan få en kulturoplevelse, en madoplevelse og en kold øl, imens man hører noget god musik – så giver det hele jo mening,” siger Alex, da vi møder ham til Chill i Parken, hvor der var røget oksesteg med kartoffel- og råkostsalat og på menuen.

Tag på Pokémon-jagt efter trucken

Indtil videre har Alex ikke gjort det nemt for interesserede kunder at finde ham i byen. Han beskriver det selv som ”en ren Pokémon-jagt” at finde trucken – men det er vel langt hen ad vejen også en del af charmen – og oplevelsen.

“Jeg har dog en forhåbning om, at jeg en dag kan få en fast plads ved Nordkraft. Jeg tror, at trucken og nabolaget ville klæde hinanden råt og godt!”

Indtil da er Alex heldigvis god til at dele sin destination på Facebook, så man alligevel har en chance for at opspore ham, når man er rigtig godt sulten efter et stykke exceptionelt godt kød.

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.