Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du set det?: Nu står mere af det nye Nytorv klar

Af Emil Kjær Jørgensen

Fra 2020 og helt frem til 2024 er Aalborg Kommune i fuld gang med at omdanne strækningen hele vejen fra Nytorv til Nordkraft.

Tilbage i juni kunne vi fortælle den glædelige nyhed om, at den første del af torvet stod klar til at blive indtaget af nysgerrige nordjyder.

Det første område der stod klar var området omkring McDonalds, men har du bevæget dig i området omkring Nytorv har du nok opdaget, at der løbende sker ting og sager i området.

Har du set det?: Nu står mere af det nye Nytorv klarHar du set det?: Nu står mere af det nye Nytorv klar

Nye områder er åbnet i juli

For selvom man først forventer at blive færdige med hele Nytorv i midten af oktober, arbejder man løbende på området i løbet af sommeren, hvor man lægger nye granitsten i området – og tilføjer flere siddeområder med træer og bænke.

Det er netop blevet tilføjet i området modsat Salling, hvor en hel passage nu står klar med både bænke, ny belægning og ikke mindst nye flotte bede, som allerede er blevet plantet med krydderurter og diverse kål-typer.

Åbningen er en del strategien, hvor man åbner de enkelte områder, så snart de står klar, så man løbende kan bruge de nye byrum.

Har du set det?: Nu står mere af det nye Nytorv klarHar du set det?: Nu står mere af det nye Nytorv klar

Et bytorv med masser af liv

Nytorv bliver fremover en gågadezone, hvor det også bliver tilladt for cyklister at færdes.

Visionen for bytorvet er jo at gøre det attraktivt at benytte, og det vil blandt andet bestå i, at man giver mulighed for at caféer og restauranter kan etablere sig i området, men det vil også blive prioriteret at lave områder, hvor der er “fri leg”.

Når det nye Nytorv står færdigt i midten af oktober, vil der stadig være små detaljer, der skal fikses. Her vil man bl.a. plante endnu flere træer og  bede med stauder.

Den nuværende etape inkluderer også Braskensgade, der fører op til Sallings parkeringsplads. Den bliver også totalrenoveret med ny belægning og et større fortov.

Når kalenderen siger forår 2022 går man så i gang med den næste store etape.

Du kan blive klogere på hele projektet her.