Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du set det? Lys-show skaber nyt aftenliv i midtbyen

Af Michael Qureshi
Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

Hvis du har passeret Frederikstorv om aftenen den seneste tid, så har du muligvis undret dig over det helt specielle lys-show i aftenmørket.

Aalborg Kommune har nemlig søsat en helt særlig lysinstallation på Frederikstorv i samarbejde med ÅF Lightning.

Sidste år vandt Aalborg Kommune den europæiske pris “City People Light” for et lysprojekt nede på Havnefronten omkring Musikkens Hus. Det udløste en pengepræmie, som man så har brugt på nyt projekt i midtbyen.

Foto: Aalborg Kommune

Viser koncertsal fra 1898

Det helt unikke ved dette lysshow er, at det fortæller historien bag Frederikstorv.

“Den ene projektion visualiserer scener fra en markedsplads med levende dyr, grønthandel og cirkusforestillinger, mens den anden skaber en visuel fortælling om torvets beliggenhed ved det tidligere Aalborg Varieté og Koncertsal fra 1898,” fortæller Franziska Holmsted, Senior Lysdesigner og projektleder hos ÅF Lighting.

Belysningsprojektet skal være med til at understøtte omdannelsen af torvet fra parkeringsareal til et attraktivt torv i centrum af Aalborg.

Musikkens Hus Aalborg
Dette lys vandt en europæisk pris sidste år
Foto: PR

Gentænker Frederikstorv

“Vi er i gang med at gentænke torvets funktion. Torvehandlerne har nu i ca. et år haft markedsdage på torvet to gange om ugen, og Food Trucks kan sælge mad på torvet.

Vi tror dog, at torvet har potentiale til at kunne meget mere, og det vil vi gerne gå i dialog med både aktører og borgere om nu, så der bliver lagt en plan for aktiviteter på torvet i 2018. Vi håber at lysinstallationens temaer ”markedsplads” og ”varieté” kan tjene som inspiration i denne udviklingsproces,” siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S)