Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du kræsne børn?

Af Annoncør

Døjer du med kræsne børn? Så leder du nok efter gode råd. Dem kan du få i denne korte oversigt, så dine børn bliver mindre kræsne.

 

Spis sammen

Børn er ofte ikke særlig eventyrlystne. De kan dog ofte overtales, hvis de lige har set dig gøre det først. Det inkluderer faktisk også at smage på ny mad. Derfor er det en rigtig god idé at spise sammen som familie. På den måde kan de se dig spise ukendt mad og derved lære, at der ikke er noget farligt eller ulækkert ved det. Hvis du tager kosttilskud og vitaminer, kan du også lade dem have deres egen. Bare sørg for, at produktet er godkendt til børn og at de ikke overskrider den anbefalede dosering af det pågældende kosttilskud. Derudover bør du huske, at kosttilskud ikke kan erstatte en varieret kost.

Smag selv på alt maden

Børn er ofte nogle værre efterabere, men når det handler om at omvende kræsne børn, kan det faktisk være lidt af en fordel. Når du selv smager på maden og generelt opfører dig som om, at maden smager godt, vil børn ofte følge trop og spise den samme mad. Jo mere naturligt du opfører dig omkring maden, jo mere vil børnene også være villige til at smage på maden. Så vær et godt eksempel og spis den samme mad som dit barn.

Undgå snacks imellem måltiderne

Hvis du gerne vil maksimere dine chancer for, at børnene smager på maden og synes om den, bør du også minimere forbruget af snacks imellem måltider. Det mindsker nemlig sulten op til aftensmaden og lærer dine børn, at de sagtens kan spise sig mætte i noget andet mad, hvis de ikke har lyst til at smage på aftensmaden. Derfor bør du være opmærksom på, at du og dit barn ikke spiser for mange snacks inden aftensmaden.

Del artikel

Andre læser også