Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du husket at melde dig i a-kasse eller fagforening efter endt uddannelse

Af Annoncør

Med et månedligt kontingent i en a-kasse eller fagforening, sikrer du dig selv og din økonomi, såfremt du skulle blive ledig eller ikke være kommet i arbejde efter endt uddannelse.

Forskellen på a-kasse og fagforening

Med et fagforeningskontingent sikrer du bistand og rådgivning omkring dit erhverv. Det oppebærer du ikke ved den lovpligtige a-kasse. Her oppebærer du dog rettigheden til at modtage dagpenge, som også er gældende ved et fagforeningskontingent.

Hvorfor vælge Ma-kasse

Ma-kasse har speciale i de humanistiske fag som humaniora, sundhed, psykologi og pædagogik. Dertil dækker Ma-kasse andre erhvervsområder som natur- og samfundsvidenskab, it og kommunikation, hvilket bidrager til en bred viden om arbejdsmarkedet Læs om ma-kasse. Dette gælder også dig, som er freelancer, projektansat eller driver egen virksomhed. Det sikrer dig optimal rådgivning og bistand på dit arbejdsområde, såfremt du står i en arbejdssituation, hvor du behøver hjælp.

Hvad et medlemskab af Ma-kasse også bistår dig med

Skulle du uheldigvis blive fyret på ulovligvis eller ikke have modtaget din løn efter gældende overenskomster, bistår Ma-kasse dig også i overenskomst faglige spørgsmål. Det kan ligeledes være, at du behøver hjælp til at køre en sag.

Med et medlemskab af Ma-kasse tilbydes du også temaarrangementer, som er specifikt rettet mod de forskellige brancher og jobområder, som du kunne have interesse i. Ma-kasse arbejder nemlig tæt sammen med virksomheder og organisationer, for at bistå med relevante og kvalificerede kandidater til deres virksomhed. Denne brobygning er en succes mellem virksomhederne og vores kandidater, idet de kommer tættere på hinanden. Så har du ikke før tænkt i disse baner, så er det bestemt værd at overveje som arbejdssøgende kandidat.

Lovpligtig A-kasse

A-kasse er lovpligtig. Det er dog frivilligt, hvilken A-kasse du ønsker at være medlem af. Dog er der erhverv, hvor en fast A-kasse eller fagforening er tilknyttet og et medlemskab er tilrådeligt. Oftest er det indenfor håndværker branchen og statsansatte arbejdspladser, idet de går under særlige overenskomster. Det kunne f.eks. være en organisation som BUPL, som arbejder for de ansattes rettigheder.

Fællesskab i MA-kasse

Som et gode i MA-kasse har du også mulighed for at danne netværk med andre kandidater indenfor specifikke faggrupper. Det er til stor gavn for mange arbejdssøgende kandidater, idet de kan sparre med hinanden. Muligheder kan også opstå i at hjælpe og støtte hinanden. Så overvej hvad der tjener dig bedst på din karrierevej.