ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du gjort din bil klar til vinteren?

Af Annoncør

Vinteren står for døren (som det hed i gamle dage, før vi alle sagde ”winter is coming”), og du skal have gjort din bil klar til frost, is og mørke. Både for at undgå ulykker ude på vejen, men også for at sikre en mere bekvem kørsel over stok og sten. Det mest åbenlyse, du kan gøre for at forberede din bil til vintersæsonen, er at få vinterdæk på. Men faktisk kan du også vælge gode helårsdæk i stedet.

Vinterklar med helårsdæk?

Helårsdæk er ikke ubetinget bedre end vinterdæk, men med dem slipper du for at skulle skifte dæk i starten og slutningen af hver vintersæson. Selvom dækkene bedre håndterer våde veje end gængse sommerdæk, er det dog kun vinterdæk, der for alvor egner sig til brug ved kørsel på isdækkede veje her til lands. Du gambler derfor lidt, når du vælger helårsdæk, for hvor kold bliver vinteren egentlig?

Sprinklervæske, oliestand og batteri

Nu er det ikke kun dækkene, du skal tage i betragtning, når du gør bilen vinterklar. Du skal være vis på, at der er fyldt frostsikker sprinklervæske på bilen. Bilens oliestand skal ikke være kold, og bilens låse kan du bruge smøreolie på, så du ikke risikerer, at nøglen ikke vil dreje. Bilens batteri skal også være ladet ordentligt op, for batterikapaciteten falder under kulde. Altså har du meget at tænke på.

Få hjælp fra professionelle

Men du behøver ikke stå alene med at gøre din bil vinterklar – og under alle omstændigheder bliver du nok nødt til at inddrage et bilværksted ved dækskifte. Tager du fat i professionelle, er du sikker på, at bilen bliver gjort klar til at tage fat på årets vinter, uden kørslen bliver usikker. Med dem til at tage hånd om bilen er det eneste, du skal gøre selv, at skrabe isen af bilens ruder, før du kører i den

Del artikel

Andre læser også