Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du et godt indeklima?

Af Annoncør

Indeklimaet i dit hjem er uhyre vigtigt, også meget mere end man først lige skulle tro. Under Corona, samt efter, er der mange der har arbejdet hjemmefra, samt fortsætter med det efter at Danmark er blevet lukket op igen. Dette betyder, at der er blevet brugt mange flere timer derhjemme end normalt, hvilket måske kunne få en til at tænke lidt mere på sit indeklima.

Helbredet kan have effekt

Et dårligt indeklima kan føre til situationer som har helbredsproblemer til følge. En situation som skimmelsvamp. Skimmelsvamp er, som mange ved, små svampe der spreder sig via små sporer gennem luften, og sætter sig på arealer som har været fugtige i en længere periode. Det kan sætte sig bag ens tapet, som eksempel, hvor man først opdager det når det begynder at lugte af mug. Udsættelse for skimmelsvamp kan føre til en række helbredseffekter, såsom allergi, i form af blandt andet astma, og overfølsomhedsreaktioner.
God ventilation og en tør bolig kan holde skimmelsvamp væk.

Din guide til god indeklima

Generelt kan et dårligt indeklima føre til flere slags helbredseffekter, såsom; forværring af sygdomme, træthed, hovedpine og irritable slimhinder.
Igen så er god ventilation betydningsfuld for et godt indeklima, så disse helbredseffekter kan undgås. For god ventilation, kan det være nødvendigt at få lavet en ventilationsrens en gang imellem. Udover at det giver bedre ventilation og kan forbedre indeklimaet, så kan det også give et mindre strømforbrug.
Ved ventilation, som ikke bliver renset, kan der medbringes små partikler med ind i hjemmet. Disse små partikler kan ikke ses med det blotte øje, men de kan måles, hvilket også kan gøre det svært at vide hvornår man burde få foretaget en ventilationsrens. Derfor er det bedst at få lavet en ventilationsrens regelmæssigt, både for at være på den sikre side, men også for at forebygge fremtidige problemer.


At booke en ventilationsrens i Aalborg er ingen sag, faktisk er det ikke kun ens ventilations man burde overveje at få renset, også ens tørretumbler burde blive renset en gang imellem også.
Udover en ventilationsrens, er der også andre måder man kan forbedre indeklimaet på. For eksempel ved at lufte ud, temperaturen i hjemmet burde ikke være under 18 grader, ikke for meget brug af stearinlys, brug en emhætte ved madlavning og luk døren til badeværelset, samt luft ud efter, under og efter bad.
Udover at kunne forbedre ens helbred, så kan det også forbedre økonomien, da skimmelsvamp skal fjernes af en professionel.

Del artikel

Andre læser også