Har du en sød tand? Salling har chokoladeværksted i efterårsferien

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Annonce

Hvis efterårsferien skal bruges til at hygge med familie og venner, så er der masser at foretage sig i Aalborg og omegn.

I Salling i Aalborg midtby har man virkelig gjort en indsats for at skabe aktiviteter og rammer for alle aldre.

Hvad siger du eksempelvis til at eksperimentere lidt i et vaskeægte chokolade-værksted? Og hey, det er ikke kun for børn.

Alle med en sød tand er velkommen i Salling Super, hvor Aalborg Chokoladen kommer forbi.

Her kan du lave dine egne chokolade slikkepinde med valgfrit pynt eller skrive en personlig tekst på marcipanhjerter. Det er da slet ikke til at stå for, hvis man kommer hjem med sådan et.

Masser af aktiviteter for børn

Man kan roligt tage børnene med ud og shoppe i efterårsferien i Salling. Glem alt om at de plager, for at man skal videre. Det vrimler med forskellige børneaktiviteter i det populære stormagasin.

Alle dage mellem 12-15 kan man møde kæmpestore levende Lego-figurer. Er man blandt de første 150 børn hver dag i ferien, så er der også en lille Lego-gave.

I børneafdelingen er der også Skattejagt. Hver dag trækkes en ny vinder, der kan vælge en valgfri Lego-æske til en værdi af op til 250 kr.

Børnene kan også bruge masser af tid på at bygge tårne, huse og andet fedt med Lego-klodser. Man kan dykke ned i et monsterstort kar fyldt med Lego. Hver dag i efterårsferien kåres den flotteste kreation med en Lego-æske som præmie.

Lego spiller i det hele taget en væsentlig rolle i Salling i efterårsferien, hvor der er 25% på ALT Lego.

Nye rabatter hver dag

For de shoppingglade er der også masser af gode argumenter for at smutte en tur i Salling. Der er eksempelvis op til 50% rabat på Womens Fashion på en lang række trendy brands.

Desuden er der hver dag nye tilbud at finde i hele ferieperioden. Mandag og tirsdag er der eksempelvis -25 % alle ikke-nedsatte varer i sportsafdelingen, onsdag -25 % på beautyafdelingen og torsdag -25 % på sko.

Til det yngre segment kan man falde over rabatter på op til 60% på Young Fashion, og mændene kan også spare mange penge på herre Fashion.

“Vi glæder os til en spændende efterårsferie her i Salling Aalborg. Vi ved, at det typisk er en ferie, hvor man gerne vil tage hele familien afsted opleve noget, som alle kan samles om. Derfor har vi forsøgt at tænke alle ind i vores aktiviteter, og så er der selvfølgelig masser af gode tilbud,” siger Anja Kibsgaard, stormagasinets chef i Aalborg, til MigogAalborg.

Det sker i Salling i efterårsferien

Chokoladeværksted med Aalborg Chokoladen
Torsdag til lørdag 12-17 i Salling Super

Italiensk vinfestival
Torsdag fra 13-18 får Salling besøg af otte vinmagere, som byder på mere end 40 forskellige italienske vine. Adgangsbilletten er et glas fra Holmegaard, som kan købes i Salling Super for 75 kr.

Mød levende Lego-figurer
Hver dag mellem 12-15 i børneafdelingen

Skattejagt
Hver dag i børneafdelingen

Vind Lego Wear tøj i tegnekonkurrence
Hver dag i børneafdelingen

Vind med Lego-klodser
Byg og vind. Hver dag i børneafdelingen

Fede tilbud på women, men og young fashion
Hver dag i efterårsferien

Læs mere om efterårsferie i Salling her.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.