Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du brug for hjælp til din afhængighed?

Af Annoncør

Et misbrug kan ødelægge livet som du kender og elsker det. Derfor kan det i rigtig mange situationer være en god ide at få hjælp til at komme videre ud af en afhængighed. Den hjælp skal du selvfølgelig få på et misbrugscenter, hvor de har erfaring og viden til få gjort det på den rette måde.

Afhængighed er mange ting

De fleste tænker nok på alkohol, når der tales om afhængighed. Der findes også rigtig mange danskere, der har et misbrug af alkohol. En afhængighed og et misbrug, der kan ødelægge hverdagen og forholdet til dem du elsker. En afhængighed defineres som en kraftig og dominerende trang, der bliver forstyrrende for en hverdag. Det kan både være af fysisk og psykisk slags.

Hvornår er du afhængig?

Det kan for mange være svært at definere om der er tale om et misbrug og en afhængighed. For det kan både være en psykisk og en fysisk afhængighed. En fysisk afhængighed er når der opstår abstinenssymptomer, hvis der ikke indtages det pågældende stof. En psykisk afhængighed er typisk hvis tilværelsen opleves trist og deprimerende, hvis det pågældende stof ikke bliver indtaget. Ofte kan det være svært at fokusere på andet end det pågældende stof, hvis det ikke indtages ved en psykisk afhængighed. I princippet er det de samme mekanismer, der opstår uagtet om det er narko, alkohol, medicin, sexafhængighed, ludomani eller anden afhængighed.

God ide at få hjælp

Det kan være et tabu, men det er i rigtig mange tilfælde en super god ide at få professionel hjælp til din afhængighed. Det er helt oplagt at gøre det på et af de mange mulige misbrugscentre , hvor de har en stor viden om den pågældende afhængighed. Behandlingen på et center kan foregå med forskellige udgangspunkter, og det er sandsynligt, at der kan findes en måde, der passer til der, hvor du er i livet.

Et professionelt behandlingscenter

Et oplagt valg for dit, der gerne vil ud af dit misbrug er at få hjælp på behandlingscenter Stien. Det skal du vælge fordi, der er enorm viden og erfaren at hente på stedet. De arbejder på Stien med et slogan, der hedder fra kaos til livskvalitet. Det gør de, da de mener, at er det centrale i en behandlingsforløb. For når man kommer til et behandlingscenter som Stien, er det typisk at man har mistet troen på at man kan få et bedre liv. Det kan du heldigvis.

Del artikel

Andre læser også