Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har din kat et godt sted at sove?

Af Annoncør

Hvor sover din kat? Det virker måske som et banalt spørgsmål, men måske var det alligevel et spørgsmål, som mange katteejere skulle stille sig selv.

Annoncør betalt indhold leveret af Petguide.dk

Katten er ofte tilfreds med et blødt underlag som for eksempel en sofa eller ejerens seng, hvis den savner et sted at sove. Problemet er bare, at der ikke altid er plads i sengen, og hvis døren er lukket til stuen, så kan den pludselig heller ikke sove der.

Så har din kat et godt sted at sove?

Hvor sover katten bedst?

Som før nævnt er katten ofte tilfreds med et blødt underlag, men præcis hvilket underlag kan være meget forskelligt. Derfor er det måske en idé at undersøge, hvor din kat sover bedst.

En ting er, at din kat gerne vil have et behageligt sted at sove. Det må gerne være på et blødt sted, hvilket er hvorfor de ofte vil vælge at sove i for eksempel en seng eller på en sofa. Hvis du vil gøre det ekstra blødt, kan du vælge at lægge et tæppe.

Tæpper kan være en god idé, fordi din kat vil kunne genkende sin egen duft på tæppet, når den har brugt det, hvilket vil gøre det nemmere for katten at slappe af. Den vil nemlig associere tæppet med sig selv og med tryghed.

Du kan også sagtens lade din kat sove i din seng. Det kan være godt for både dig og katten, og så kan det også være med til at knytte jer tættere sammen. Hvis du lader din kat sove i din seng til daglig, så skal du måske passe på, at du ikke kommer til at lukke den ude en nat. Katten sover som sagt godt, der hvor den kan genkende sin egen duft, og der hvor den altså er vant til at sove.

Giv din kat dens egen plads

Hvis din kat ikke sover i din seng, så skal du sørge for, at den har et andet sted at sove, hvor den kan føle sig tryg. Mange katte vil som sagt være tilfredse med at sove et sted, der bare er behageligt. Hvis du vil give den et sted, der er helt dens egen, så kan du dog også give den en katteseng.

Alternativt kan den sove i for eksempel en kurv eller på en blød pude. Du skal bare sørge for, at din kat altid har adgang til stedet.