Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Skrevet af: Michael Qureshi
Stifterne af We Feat Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid
Stifterne af We Feat Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

Der er efterhånden ikke fingre nok til at tælle de nye gode spisesteder i Aalborg.

Til november kan vi glæde os til at opleve endnu et spændende koncept. Bag byens nyeste foodbar på Boulevarden 12 står Frederik Løwe og Benjamin Hvid.

We Feat er navnet, og det bliver sund økologisk take away på en ny måde, som man ikke har set i samme omfang tidligere i Aalborg.

Der er store ambitioner bag det her nye koncept, som aalborgenserne bliver de første til at prøve.

Ud over ambitioner er der også vægt bag ideerne. Begge har en fortid hos det populære Joe & the Juice, og senest i spidsen for etablering af filialer i bl.a. Singapore, Nice og New York.

Frederik Løwe var også ansvarlig for de første Joe & The Juice i Aalborg, og det var her, at han blandt andet mødte Benjamin på sin vej.

Mad henter eller spiser vi ude

Nu er de to fede typer så klar til at stå på egne ben med et koncept, der er et bredt mix af en række indtryk, de har fået fra udlandet.

”Det bliver mere og mere den københavnske og new york’ske måde. Mad bliver noget vi henter eller spiser ude. Her vil vi gerne være behjælpelige med at kunne tilbyde et godt og sundt måltid enten til frokost eller aften.

Desuden vil vi prøve med lidt længere åbningstider, så folk har mulighed for at få en kaffe med i hånden på vej på arbejde. Eller hvis man har brug for et solidt og sundere måltid efter en lang arbejdsdag. Derfor starter vi med åbningstider fra 8-21 i hverdagene,” siger stifter Frederik Løwe.



De seneste måneder er de mørke timer gået med at nørde i proteiner og kulhydrater, da det også er vigtigt for de to iværksættere at kunne vejlede deres kommende kunder omkring sammensætningen af salaterne – hvor grundkonceptet er ”byg selv.

”Det bliver et Take Away baseret sted. Fast food i en sund udgave, og 100 procent økologi i alt hvad vi laver. Det bliver en bowle, hvor man så vælger de ting, man vil have. Det skal ikke sammenlignes med en salat bar, for det bliver et måltid, hvor vi har sammensat alt det, som kroppen har brug for i et fyldigt måltid,” forklarer Frederik Løwe.

Det bliver overskueligt

Det skal være en speciel oplevelse i sig selv at komme ind og bestille sin mad, og de lover, at man ikke bliver blæst omkuld af 100 forskellige valgmuligheder.

”Der bliver få valgmuligheder, for ellers kender vi det selv, at det næsten bliver uoverskueligt. Fremgangsmåden bliver, at man kommer ind og vælger imellem to-tre forskellige slags salat som fyld. Vi sørger for, at du får dine kulhydrater i en sundere udgave. Eksempelvis fuldkorns bulgur i stedet for pasta og nudler. Som kød kan man vælge mexicansk inspireret oksekød, kylling som vi selv laver og har haft en kok inde over eller til vegetarerne falafel,” lyder det fra Frederik Løwe.

3-2-1 Coffee ? #wefeat #organic #doyoufeat #aalborg #skills

A photo posted by WeFeat (@wefeat) on

Den anden halvdel af We feat Benjamin supplerer;

”Det bliver meget ærligt. Du kan følge processen hele vejen, hvor vi står og hakker det op foran folk. Du får alt, hvad du skal bruge i et måltid. Mineraler, vitaminer, proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. Vi går selv begge meget op i træning og den rette kost, så det bliver mad til den kvalitetsbevidste kunde,” siger Benjamin.

De to erfarne herrer inden for både træning, sund kost og ikke mindst opstart af foodbars mener, at der er for mange misforståelser i det store hav af alle mulige forskellige kostråd.

”Mange, der gerne vil leve sundt, tror at de skal lave alt derhjemme fra bunden, og at de er nødt til at fjerne alt muligt som gluten, kulhydrater, fedt og så videre. Det behøver man slet ikke, for kroppen har brug for disse. Vi laver det bare så i sundere varianter og gør det tilmed let at overskue. Vi stræber desuden efter at dygtiggøre os endnu inden for området, så vi kan guide folk til det perfekte måltid alt efter hvad deres intention er,” siger Benjamin.

Dont stop! #wefeat #organic #doyoufeat #aalborg

A photo posted by WeFeat (@wefeat) on

Det bliver ikke kun Take Away. Der bliver 30 siddepladser i nogle fede rammer, hvor der bliver fri wifi og masser af strømstik.

“Vi har tænkt meget over, at indretningen skal være hyggelig og indbydende, så den tilføjer noget til atmosfæren i butikken. Dette gør vi på en ret industriel “New York’er” måde, men som også relaterer til det økologiske, bæredygtige og naturlige. Derfor tilføjer vi bl.a. en masse træ og en naturstensvask. Det betyder meget for os, at vores gæster synes, det er hyggeligt, og har lyst til at sidde flere timer hos os”.

Det nye hotte er kokosvand

Man får også muligheden for at smage på spændende ting, som man ellers ikke er vant til i Aalborg.

Det nye hotte i Asien og New York eksempelvis er kokosvand.

”Det er fra de helt spæde grønne kokosnødder, som er hakket op og hældt på en karton. Det er sindssygt populært blandt sportsfolk og skulle være mere hydrerende end vand. Vi har kæmpet en brav kamp for at få det importeret,” siger Frederik Løwe.

✖️Saturday ??? #wefeat #organic #doyoufeat #aalborg #skills

A photo posted by WeFeat (@wefeat) on

Der bliver også hvedegræs-shots, matcha (asiastisk grønt pulver der kan bruges i både te eller en latté) eller rawbarer lavet på en helt ny måde med fårekyllinge-mel og dadelmasse som hovedingredienser.

I det hele taget et nyt spændende koncept – og så er det store spørgsmål naturligvis. Hvornår åbner dørene?

”Det bliver omkring midten af november. Vi vil hellere trække det lidt, før vi åbner. For når det først går løs, så skal det spille, og det skal være ordentligt. Vi har en rigtig god mavefornemmelse, fordi vi er sikre på, at der er brug for sådan et sted i Aalborg,” slutter Frederik Løwe.

Fik du læst?

Flere nye gode steder: Her finder du Aalborgs bedste Take Away

Burgers i Aalborg
Fucking Awesome kalder Gastromand den nye burger joint i Aalborg
Foto: Gastromand

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.