Har 17.000 følgere på Instagram: Nu udgiver gymnasielærer anderledes kogebog

Skrevet af: Michael Qureshi
Almedina Bajramović Boskailo med sin kogebog”Det Lette Valg – Glad og Sund uden Gluten og Sukker”.
Almedina Bajramović Boskailo med sin kogebog”Det Lette Valg – Glad og Sund uden Gluten og Sukker”.

Af Kathrine Larsen

Almedina Bajramović Boskailo fra Aalborg vil sætte fokus på noget, de færreste har lyst til at snakke højt om. Det er noget, hun selv har haft store problemer med, men nu har været i stand til at begrænse ved hjælp af sine spisevaner.

Det skal handle om noget så usexet som din tyktarm.

På fredag d. 28. oktober springer Almedina ud som forfatter. Hun har sammen med forlaget Mellemgaard udgivet sin første kogebog, ”Det Lette Valg – Glad og Sund uden Gluten og Sukker”.

For nogle år siden kontaktede Almedina sin læge, da hun længe havde haft problemer med sin mave, som viste sig i form af maveonde, oppustethed og andre ting, der besværliggjorde hendes hverdag. Men lægen kunne ikke fortælle hende, hvad der var galt, så Almedina tog sagen i egen hånd.

Hun begyndte med at skære gluten ud af sin kost, og hun fandt ud af, hun fik det meget bedre, hvis hun undlod at indtage mad, der indeholdte gluten. Derefter forsøgte hun det samme med sukker, og resultatet blev kun bedre.

”Men det var jo også frustrerende. Skulle jeg så leve resten af mit liv uden at spise gluten og sukker?”, fortæller Almedina.

Glutenfri pizza med bund af rødbede står på menuen i aften ??? Opskrift: 250 g rødbede 2 æg 100 g revet ost 2 tsk fiberhusk 1,5 tsk oregano 1 knivspids salt Fremgangsmåde: Start med at rive rødbeden. Rødbede, æg og ost blandes. Resten tilsættes massen. Bredes ud på en plade med bagepapir. Bages ved 200 grader varmluft i 15 minutters tid, indtil pizzaen er gylden. Tages ud af ovnen og fyldes med dit yndlingsfyld. Jeg valgte, tomatpasta, bresola, forårsløg, rød peberfrugt, frisk mozzarella og napolitana salat. Salaten kommes først ovenpå pizzaen når den har været i ovnen anden gang. Bages atter i ca. 5-10 min ved 200 grader varmluft. Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #pizza

Et billede slået op af Almedina Bajramović Boskailo (@sund_inspiration) den

Kogebogen er fyldt med opskrifter på sund og lækker mad uden gluten eller sukker. Det er madopskrifter, som Almedina har oplevet, hjælper hende til at leve en hverdag uden maveproblemer.

Det er overskuelige opskrifter på lette alternativer til traditionelle retter med hvedemel og sukker.

”Jeg var meget opmærksom på, at alle dagens måltider skulle være repræsenteret i bogen, så at hvis nogen skulle have lyst til at prøve at leve en måned uden gluten og sukker, skulle de kunne finde opskrifterne og inspiration i bogen”, fortæller Almedina om hendes tanker med bogen.



Til hverdag er Almedina gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium, hvor hun underviser i tysk og samfundsfag.

Det kan også være, du kender hende bedre under hendes instagram-profil ”sund_inspiration”, hvor hun har næsten 17.000 følgere.

Det var også på instagram, det hele startede for Almedina.

Her begyndte hun at lægge billeder og opskrifter op af mad, som hun oplevede lettede hendes mavebesvær. Det var også her, hun blev inspireret til at lave kogebogen.

”Nogle af mine følgere skrev til mig: hvorfor laver du ikke en kogebog? Og jeg begyndte at tænke: ja, hvorfor ikke. Vi kender vist alle det der med, man står i køkkenet og følger en opskrift på telefonen eller Ipaden, og så går den ud, og man skal trykke på den igen med klistrede fingre. På den måde er en kogebog lettere at have med at gøre”, fortæller Almedina om tankerne bag bogen.

Frokost ? Proteinrig grøn linse pastasalat med tun, edamamebønner og hytteost ?? Opskrift: 200 g cherrytomater 100 g rød peberfrugt 200 g frosne edamamebønner 2 dåser tun 125 g kogt grøn linse pasta (@vitafood.dk) 150 g hytteost Saft af en halv citron Salt Fremgangsmåde: Start med at koge pastaen i 9-11 minutter. Hak tomater og peberfrugt meget små og kom dem i en skål. Kom edamamebønnerne i en si, og skyl med kogende vand indtil de er tøet op og kom dem også i samme skål. Når pastaen har kogt færdig, skylles den i koldt vand og blandes i skålen. Kom så de to dåser tun i og vend det hele sammen. Hytteosten blandes i til sidst og salaten piftes om med salt og citronsaft. Proteinrig salat med masser af vigtige vitaminer og mineraler og mætter utroligt meget. Tip: lav gerne lidt ekstra så der er til madpakken dagen efter ? Voila ? #food #foodporn #fit #fitness #fitfamdk #aalborg #danmark #glutenfri #mad #sundhed #livsstil #workout #healthy #glutenfree #sugarfree #træning #lowcarb #sundmad #sund #protein #lowcarbdk #øko #økologi #organic #lchf #sukkerfri #salad

Et billede slået op af Almedina Bajramović Boskailo (@sund_inspiration) den

Ifølge undersøgelser lider 20% af danskerne af irritabel tyktarm i mildere eller sværere grad end Almedinas eget tilfælde, og derfor er det også vigtig for hende at slå fast, hvad der virker for hende, virker måske ikke for andre på samme måde.

”Det handler om at prøve sig frem, at finde sin egen grænse. Det er meget vigtig for mig at slå fast, at denne bog ikke er en kur. Det er en guide, en inspiration, en håndsrækning til folk, der gerne vil leve sundere.

Det kan ikke skade at skære ned på indtaget af gluten og sukker. Vores tarme er ikke gearet til at klare så meget gluten og sukker, som vi indtager i Danmark i dag. Men den gode ting er, at hvis man bare skærer ned på ens gluten- og sukkerindtag, kan man genoprette værdien i ens tarme igen”, fortæller Almedina entusiastisk.

Almedina håber, at hendes bog kan være med til at nedbryde nogle tabuer omkring emnet, og at det ikke skal være flovt at lide af irritable tyktarm.

”Jeg oplever, at der er mange, der kontakter mig, og fortæller, at det er lige, hvad de har manglet, og at de er glade for, der endelig er nogen, der taler om det. Jeg håber, min bog kan være med til at hjælpe folk. Det er egentlig mit største ønske med den her bog; at hjælpe folk”, fortæller Almedina.

Kogebogen "”Det Lette Valg – Glad og Sund uden Gluten og Sukker”. som kan købes i Bog & Idé og Arnold Busck på fredag d. 28. oktober.
Kogebogen “”Det Lette Valg – Glad og Sund uden Gluten og Sukker”. som kan købes i Bog & Idé og Arnold Busck fra på fredag d. 28. oktober.

Almedinas drømme stopper ikke allerede ved bogen. Hun vil gerne nå længere ud og tale om sund mad, og hvordan den påvirker vores kroppe.

”Jeg vil gerne ud og tale mere om det; ud og holde foredrag, specielt på skoler. Sætte fokus på hvordan dårlige spisevaner også påvirker børn og derved hjælpe dem. Jeg vil gerne være med til at skabe en større bevidsthed omkring, hvad det kan gøre at undlade at spise sukker og gluten eller skære ned på indtaget.

Pas på din krop. Du skal leve med den resten af livet. Behandl den ordentligt, spis rigtigt og sundt, ellers vil det have konsekvenser senere i livet.”

Bogen kan købes i Bog & Idé på Boulevarden og Arnold Busck i Bispensgade fra fredag d. 28. oktober.

Almedina vil være at finde i Bog & Idé på fredag kl. 14.30-16.30, hvor hun vil svare på spørgsmål folk måtte have om bogen, eller bare til en snak om, hvor vigtigt det er med en sund livsstil.

Læste du artiklen om Almedina på Instagram?

Hun bruger #aalborg: Denne livsstil har givet hende 14.000 følgere

Almedina i Aalborg

Kendt fra Jesus og Josefine: I dag har han drømmejobbet i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 2003 smeltede han pigehjerter over hele landet, da han som 14-årig gik på scenen som en del af trioen B-Boys og et par måneder senere som hovedrolleindehaver i julekalenderen Jesus og Josefine.

I 2017 er tv-linser og hvinende fans skiftet ud med de skrå brædder i Aalborg, hvor han er en af de helt nye stjerneskud på teaterscenen.

Sebastian Aagaard-Williams er ikke længere en teenagefyr, der ubekymret optræder med sange om break dance, piger og de problemer, man ellers kan tumle med, når man er en ung dreng.

Men det mørke hår og de brune øjne er stadig ikke til at tage fejl af; og selv her 15 år senere ser Sebastian stadig tilbage på tiden med et smil:

”2003 var i den grad et power-år. Vi var en del af MGP i foråret, om sommeren havde jeg en rolle i Møgunger, og i efteråret indspillede vi så Jesus og Josefine,” fortæller han og fortsætter:

”Det var ret vildt, at man på ét år kunne gå fra at være en helt normal, ukendt dreng og til pludseligt at være landskendt. Heldigvis har mine forældre altid været gode til at ”holde mig på jorden”, så det var egentlig bare en stor gave at få lov til.”

Jesus og Josefine. Foto: TV2

Fra Jesus til Junglebogen

I årene efter det såkaldte ”power-år” fokuserede Sebastian primært på B-Boys, som nok var datidens svar på den danske udgave af One Direction.

”Vi havde nogle vildt fede år med B-Boys, men da vores veje også naturligt begyndte at skilles, så ebbede det ligeså stille ud.

Det var rart nok, for det havde været intenst i så mange år, så vi trængte alle tre til at komme videre og kaste os ud i noget nyt.”

Herefter valgte Sebastian at starte på gymnasiet, men skuespillerdrømmene forlod aldrig hans bevidsthed.

Derfor var han slet ikke i tvivl, da Nørrebro Teater kort før hans dimension tilbød ham rollen som Mowgli i Junglebogen.

”Det var nok her, at det virkelig gik op for mig, hvor meget jeg brændte for teateret. Der er bare en helt særlig familiær stemning, som jeg ikke har oplevet noget andet sted.

På teateret er man dybt afhængige af hinandens præstation, så ingen kæde er stærkere end det svageste led,” siger Sebastian.

Sund modgang og hårdt arbejde

Teateroplevelsen blev startskuddet til Sebastians skuespillerdrømme, og herefter blev der arbejdet målrettet mod at blive optaget på skuespillerskolen.

”Det er jo ikke særlig mange, som kommer ind i første hug – og det gjorde jeg heller ikke. Det var jo egentlig også gået meget nemt for mig indtil da, så jeg tror, at det var sundt for mig at mærke lidt ”modgang”,”

Det slog heldigvis ikke Sebastian ud, som i mellem optagelsesprøverne sørgede for at holde sig beskæftiget med mindre glamourøse jobs, såsom kok og børnehave- og vuggestuepædagog.

I 2013 lykkedes det ham så endelig at komme igennem nåleøjet, og i sommers stod han så med titlen som nyuddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole.

Aalborg havde drømmejobbet

Endnu engang måtte Sebastian sande, at alt godt kommer til den, som venter – og ikke mindst arbejder hårdt for det. Kort tid efter fik han nemlig et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

”Jeg blev kontaktet af Aalborg Teater, som spurgte om jeg havde lyst til at være en del af deres ensemble for 2017/18.

Aalborg Teater er et meget anerkendt teater i Danmark og jeg kendte også lidt til det i forvejen, så jeg var faktisk slet ikke i tvivl,” fortæller Sebastian.

I august måned hev han så teltpælene op og flyttede officielt fra København til Aalborg og har siden spillet med i flere store forestillinger som Romeo og Julie og senest Rockulven.

Især i Rockulven får Sebastian virkelig lov til at udfolde sin barnlige side som det godmodige æsel – og som flere af de andre skuespillere også har fortalt, har det været en lettelse at få lov til at skeje lidt ud i eventyruniverset.

”At spille teater er i virkeligheden som at få lov at lege på en kæmpe legeplads. Alle aftener er forskellige, og man får lov at prøve så mange forskellige roller i løbet af en sæson.

Rockulven har især været sjovt, fordi vi har kunnet slå os løs på en helt anden måde – og som et citat fra stykket så passende siger: Tamme dyr har også brug for vildskab.”

Klædt på til Aalborg

Men er teaterbranchen så i virkeligheden så fedt som Sebastian havde forestillet sig?

”Selvfølgelig kan man godt savne de der egocentrerede koncerter, hvor folk var kommet kun for at høre os – men teateret kan altså bare noget helt andet, som er langt federe,” siger Sebastian, som altså nu har boet i Aalborg i fem måneder.

”Aalborg er en virkelig hyggelig by, som samtidigt også er meget storbyagtig. Jeg synes dog, at der regner utroligt meget i forhold til København – men måske er det bare mig,” siger Sebastian med et grin.

”Men indtil nu har teateret taget meget af min tid, så jeg glæder mig til at udforske byen endnu mere i det nye år,” afslutter Sebastian.

Der er i hvert fald slet ingen tvivl om, at Sebastian er engageret og nysgerrig omkring at lære Aalborg at kende, og i løbet i af interviewet fik han da også både svar på, hvor han kunne finde en slagterforretning, en ostehandler og en fiskebutik.

Aalborg Teater laver indsamlingsshow: Støtter børn på flugt

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er hjerternes fest, og en tid som meget gerne skulle bestå af hyggeligt samvær med dem vi har kær, imens børn og barnlige sjæle kan opleve alle deres ønsker blive til virkelighed under det strålende juletræ.

Desværre er det ikke alle børn, som skal fejre julen på denne måde. Derfor har Aalborg Teater besluttet at gøre en forskel for de børn, som ellers har brugt det meste af deres år på at være på flugt – og du kan også være med til at gøre støtte.

På søndag d. 17. december 2017 kl. 19.00 inviteres aalborgenserne derfor til “Fra Alle Os til Børn på Flugt” hvor alle aftenens billetindtægter går ubeskåret til Red Barnets Børnekatastrofefond, som bl.a. hjælper med mad, rent drikkevand, medicin og tøj til børn på flugt.

En mindeværdig aften med et godt formål

Udover at støtte det gode formål, kan publikum se frem til en mindeværdig aften for både børn og voksne, for Aalborg Teater har fået samlet et bredt udvalg af kunstnere, som vil berige aftenen med musik, sang og underholdning.

Publikum kan blandt andet glæde sig til Niels Hausgaard, Souvenirs, Johnny Hefty, Annika Aakjær, Aalborg Teaters kunstneriske ensemble og mange flere.

Derudover vil den prisbelønnede fotograf Rasmus Degnbol komme og vise billeder og fortælle om situationen i nogle af verdens brændpunkter.

Arrangementets initiativtager er skuespilleren Christian Gade Bjerrum, som lige nu er aktuel i den anmelderroste forestilling Rockulven.

Foto: Allan Toft

Aftenen byder også på et vaskeægte amerikansk lotteri, hvor Aalborg Teaters sponsorer har været særdeles gavmilde med at donere en masse præmier og donationer. Torben Weiss Fonden har blandt andet doneret 15.000 kr.

På dagen vil der være mulighed for at aflevere børnetøj og legetøj på teatret på selve dagen, som Red Barnet vil sørge for at sende videre til steder i verden, der har behov for hjælp.

Du kan stadig nå at sikre dig en plads til showet lige her og har man ikke mulighed for at deltage, så kan du i stedet donere penge via mobilepay på 24 77 03 11.

Har slået salgsrekord i år: SACKit lancerer stor nyhed i 2018

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg-virksomheden SACKit kan snart se tilbage på et forrygende 2017 med vækst på alle fronter.

I lande som Tyskland, Norge, Finland og naturligvis Danmark brager SACKit med hovedkontor på Lyngvej frem, og man sender produkterne afsted til mere end 21 lande i verden.

Alene i 2017 har SACKit slået salgsrekorden i virksomheden, der blev stiftet i 2012 af Kristoffer Glerup.

“Vi havde ikke turde drømme om den her vækst. Vi har tæt på fordoblet vores omsætning fra sidste år, og dermed oversteget vores egne forventninger til året. Det er selvfølgelig noget, der gør mig rigtig stolt, og det er virkelig sjovt at være med på den her rejse,” siger Kristoffer Glerup.

Opfandt krudtkongen

MigogAalborg har tidligere skrevet om serie-iværksætteren fra Aalborg, der både har solgt solarier, og senere opfandt “Krudtkongen”. Læs portrættet her Med SACKit har Kristoffer Glerup skabt et brand, som rigtig mange mennesker er vilde med at bruge.

Sackit aalborg
Kristoffer Glerup

I januar kan man blandt andet prøve SACKits populære headphones i samtlige Fitness World centre landet over.

“Vi har arbejdet meget målrettet med at øge vores kendskabsgrad i flere lande. Det er ikke altid let at investere så markant i markedsføring, samtidig med at man tjener penge, så det er bare en stor cadeau til hele teamet, at vi har formået det.

Jeg synes også, vi er nået rigtig langt, siden Peter Rasmussen købte sig ind i SACKit, og vi havde ikke landet så flot et resultat uden ham,” forklarer Kristoffer Glerup, og supplerer;

”Man bliver da lidt stolt, når man ser en masse mennesker lægge billeder ud på sociale medier med vores produkter. Det vigtigste er at se, folk er glade for produkterne, og de er meget positive inde på vores sociale medier.”

Løfter sløret for ny lancering

På vej ud af et rekordår løfter han også sløret for en helt ny produktserie hos SACKit, som sandsynligvis kommer til at ændre retningen, som Aalborg-firmaet skal tage fremadrettet.

I 2018 kommer møbelserien SACKit Nordic, hvor man allerede kan se nogle af produkterne i deres nye showroom.

“Vi havde faktisk planlagt at introducere møbelserien her i slutningen af 2017. Men selv om det har kostet en del penge at udskyde lanceringen, så ville vi vente på at være helt klar. Det vi sender ud på markedet, skal være 100 procent i orden. Det er vigtigt, at vi selv kan stå inde for det, vi sælger,” forklarer Kristoffer Glerup.

Går helhjertet efter at skabe de rigtige møbler

Planen er, at møbelserien introduceres i februar på markedet med blandt andet barstole og loungestole.

“Vi kommer ikke til at lave 40 forskellige bud på en loungestol. Vi går helhjertet efter de rigtige, og så prioriterer vi kvaliteten i produkterne. Vi kommer også med lavere priser i forhold til, hvor dyre materialer vi bruger.

Vores loungestole bliver blandt andet polstret i Horsens hos en special-producent, som polstrer nogle af de mest kendte danske designermærker. Vi glæder os til at se reaktionerne på vores nye produkter,” siger Kristoffer Glerup.

En del af SACKits nye møbelkollektion

Aalborg forbliver basen

Han lover samtidig også, at der kommer nyheder på deres andre produkter som højtalerne og headphones.

Selv om SACKit vokser støt, så forbliver Aalborg basen.

“Aalborg er en fantastisk by at drive virksomhed i. Min helt personlige erfaring er, at iværksætterne er rigtig gode til at bakke hinanden op. Vi har eksempelvis været ufattelig glade for vores samarbejde med Coolshop.

Jeg synes, man bruger hinanden ufatteligt meget, og når folk spørger, hvilken by vi bor i, så er det med stolthed i stemmen, at vi siger Aalborg,” slutter Kristoffer Glerup.

Du kan læse mere om SACKit her

Musik, humor og masser af jul: Det sker i Aalborg denne weekend

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Weekenden er lige rundt om hjørnet, og det er for alvor snart jul.

Mange skal nok bruge denne næstsidste weekend inden jul til at få styr på julegaveindkøbene. Heldigvis er der også masser af andet tage sig til, og vi har traditionen tro lavet et overblik over alle de herlige arrangementer. 

Denne weekend byder på alt lige fra Linie 3 juleshow i Aalborg Kongres og Kultur Center, julebingo i Aalborg Street Food, håndbold- og ishockeykamp i Gigantium samt arrangement til fordel for børn på flugt i Aalborg Teater.

Du kan se hele listen her:  

Musik

15/12 Ib Grønbech & Ko på Skråen kl. 20.00
15/12 Eigengrau // AEDRA // Sodium på 1000Fryd kl. 20.00
15/12 Asbjørn Løvendahl på Wildebeest Gastropub kl. 21.30 
15/12 Muleskinners på Skråen kl. 22.30
16/12 Rockmaskinen – 40 års jubilæumskoncert på Skråen kl. 20.00
16/12 Jazzduo Erik & Anders på Wildebeest Gastropub kl. 21.30
16/12 Groovebox 31 w/Dacho på 1000Fryd kl. 22.00
16/12 The Billiteers på Skråen kl. 22.30

Events

15/12 Fredagsbar på Platform 4 kl. 15.00
15-16/12 Linie 3 juleshow 2017 i AKKC kl. 20.00 (d. 16/12 kl. 16.00)
16/12 Julebingo på Aalborg Street Food kl. 15.00
16/12 Boardgame night på Platform 4 kl. 20.00
17/12 Kunstens søndagsture på Kunsten kl. 14.00
17/12 Sunday Matinee: The Tale of Zatoichi på 1000Fryd kl. 16.00
17/12 Fra alle os til børn på flugt på Aalborg Teater kl. 19.00

Opsætninger

15-16/12 Rockulven på Aalborg Teater kl. 19.00 (16/12 kl. 16.00)
15-16/12 Aftenlandet på Aalborg Teater kl. 19.30 (16/12 kl. 16.00)

Sport

16/12 Bokse Julestævne i Studenterhuset kl. 19
16/12 Aalborg Håndbold – KIF Kolding København i Gigantium kl. 18.30
17/12 Aalborg Pirates – Esbjerg Energy i Gigantium kl. 15.00 

For børn

17/12 Familieværksted – kreativitet for hele familien på Kunsten fra kl. 11.00
17/12 Syng julen ind med Sigurd og Bjørnen Bjørn i Musikkens Hus kl. 14.00

Husk også at hente MigogAalborgs nye app, Eventmap, som samler begivenhederne i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 30 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Asiatiske fristelser i midtbyen: NOBU vil skille sig ud med nyt menukort

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I Jernbanegade 2 ligger et af de steder i Aalborg, hvor du kommer tættest på Asien.

NOBU street food har længe været kendt som Thai Garden, indtil restauranten sidste år ændrede koncept og skiftede navn.

Xuan Thanh Ngo står i spidsen for den familieejede restaurant, og kunne for nylig præsentere et helt nyt menukort!

”De mindst populære retter er blevet fjernet fra kortet, mens nye og mere autentiske retter er blevet tilføjet,” fortæller Xuan til MigogAalborg.

Menuen er altså fyldt med lækre asiatiske fristelser, som bringer smagsløgene på en rejse helt om på den anden side af jorden –  man vælger selv hvor rejsen går til blandt landene Vietnam, Japan, Thailand og Korea.

Vi har selvfølgelig været forbi til en lille rundrejse og en smagsoplevelse uden lige.

En familie med passion for mad

Xuans far ejer NOBU street food, og havde længe drevet restauranten, inden Xuan selv overtog driften.

”Jeg har arbejdet i restauranten siden jeg var 18 år, hvor jeg både har været opvasker, tjener, kok og nu også driftschef,” siger Xuan.

Restauranten har altså altid været et sted, hvor Xuan og også hans familie har brugt meget tid. Ud over ham selv og hans far, arbejder også hans mor og kæreste på NOBU, og det giver uden tvivl en helt særlig stemning, som kan mærkes hos restaurantens gæster.

Passionen kan både mærkes og smages, og har man bare lidt forstand på asiatisk street food, så ved man, hvor mange timer der ligger bag de himmelske smage.

NOBU satser på autentisk asiatisk street food 

Xuan og hans familie oplevede en nedgang i salget, da Thai Garden var kendt som en buffetrestaurant.

”Med det koncept fik vi mange konkurrenter, så vi har valgt at gå tilbage til vores rødder og se på vaskeægte asiatisk street food, når det er bedst,” siger Xuan og tilføjer:

”Vi har været nødt til at rebrande os selv for at få omsætningen op, så derfor startede vi NOBU street food med a la carte retter.”

Aalborg er så småt ved at vænne sig til det ægte asiatiske køkken – for det ér altså så meget mere end nudler eller ris med friturestegt kød.

Trods høj autenticitet og kvalitet er priserne så lave, at selv de studerende kan følge med! For kun 55 kr. får du en lækker asiatisk appetizer, og for omkring de 100 kr. en hovedret.

Nomineret til Nordjyllands bedste take away

NOBU street food har ikke eksisteret længe, men det har slet ingen betydning, når det kommer til at levere varen – og så endda som nogle af de bedste i hele Nordjylland.

Til Danish Take Away Awards, som er præsenteret af Just Eat, var NOBU street food nemlig nomineret i kategorien: Nordjyllands bedste take away.

Der har dog været tæt kamp om den prestigefyldte titel, og NOBU street food måtte se sig besejret af Nanking Grill i år.

Ikke desto mindre er der store forventninger til næste års Danish Take Away Awards.

Japansk ramen hitter på NOBU street food

Til dem som ikke kender til det, så er ramen en japansk nudelsuppe – og en meget tidskrævende en af slagsen.

Hele 14 timer tager det at koge en suppe, som er helt perfekt og lever op til standarden på NOBU street food.

”Ramen er meget populært i USA og er i de seneste par år også blevet en trend i København og Aarhus. Vi koger flere hundrede liter suppe om ugen, så noget tyder på at aalborgenserne langt om længe også er begyndt at få øjnene op for det,” siger Xuan.

Måske du har rejst i Asien og drømmer dig tilbage til det asiatiske køkken, eller måske du stadig mangler at få en ægte asiatisk og ikke mindst autentisk madoplevelse? Uanset hvad har vi fundet løsningen til dig: NOBU street food!

Se det nye menukort her