Thomas bruger #9000: Disse fede Aalborg-tips giver ham mange følgere

Skrevet af: Michael Qureshi

Det sociale medie Instagram øger dagligt populariteten på verdensplan og ikke mindst i Danmark.

Hvis man er en velkendt bruger af Instagram, bruger man ofte hashtags. Mange nordjyder bruger #aalborg, når de for eksempel gerne vil gøre opmærksom på, at de er i byen.

Flere er også begyndt at bruge #migogaalborg. Tak for det.

Går man ind under hashtagget Aalborg, viser app’en selv de mest populære opslag fra #aalborg. Altså de billeder der har fået flest likes på en dag.

Det er ret tit, at vi støder på billeder fra en Instagram-profil, der hedder 9000Running. Derfor besluttede vi os for at finde ud af, hvem der gemmer sig bag den spændende insta-profil.

Det kan du læse om her.

Fortæl kort om dig selv

“Jeg hedder Thomas og jeg er 38 år gammel. Jeg bor i  Vestbyen sammen med min kæreste og min datter på 12 år, som er hos mig hver anden weekend. Til daglig arbejder jeg som inklusionspædagog på Gistrup Skole og i min fritid løber jeg omkring 70-90 kilometer om ugen.”

Hvad elsker du mest med Instagram?

“Jeg elsker det fællesskab, der eksisterer blandt folk, der aldrig har mødt hinanden. Det kan lyde ret overfladisk, men er faktisk lige det modsatte. Jeg har, igennem det år, hvor jeg har haft min profil om løb på Instagram, oplevet at folk, som jeg ikke kendte, blev til bekendte, der blev til venner. Jeg finder utrolig megen motivation og inspiration blandt de andre løbere, som jeg følger og det er en fed oplevelse, at hilse på dem i “virkeligheden”, når jeg er ude og løbe et motionsløb forskellige steder i Danmark.”

Hvorfor startede du en Insta-profil med fokus på løb?

“Jeg tog mig selv i, at have et feed på min instagram, hvor der var flere og flere løbere og begyndte selv og poste flere løbebilleder i takt med, at jeg begyndte at løbe mere og mere. Derfor oprettede jeg en profil, hvor der udelukkende var fokus på min løbe-træning, og hvor jeg løbende fortalte om min træning og mine erfaringer og lod mig inspirere, at de andre løbere, som jeg fulgte.”

Idag blev ugen afsluttet med en tur på 16 kilometer. Det er den første uge i mit nye træningsprogram fra @hechmannrunning frem mod mit næste marathon-løb om præcis 15 uger. Det blev også afslutningen på en uge, der har føltes temmelig utilfredsstillende i forhold til træningen og det antal kilometer, der er kommet i bogen. Det er blot blevet til sølle 41 km. og jeg kan faktisk ikke huske, hvornår det sidst er blevet til så lidt. Det har der været mange årsager til og egentlig forsøger jeg at lade være med at stresse over det og blive irriteret på mig selv. Jeg forsøger at se det som et udtryk for at jeg har brugt ugen på nogle andre ting, der har været mindst lige så vigtigt som at løbe og nogle endda langt vigtigere. Udover at det har været en travl uge på mit job inden ferien er det også en uge, hvor jeg brugte en hel dag på at holde familie-fødselsdag for min smukke datter, der bliver 13 år om to uger. I det perspektiv virker det jo latterligt at være indebrændt over at misse en løbetur. Det er en balance, som jeg nok aldrig kommer til at mestre, men jeg øver mig hele tiden i at acceptere det, som jeg allerede ved inderst inde – nemlig at mit liv er fyldt med en masse smukke ting, som langt overstiger det at løbe. Jeg er ikke professionel. Jeg er bare en person, der elsker at løbe og som hele tiden forsøger at finde en balance i mit liv. I morgen skal jeg løbe sammen med @llumsk. Det bliver dejligt og så kører mit træningsprogram ellers videre mod nye mål. #løb #løber #løbetræning #run #runner #runners #running #runnershigh #runnerslife #happyrunner #aarun #marathon #halfmarathon #instarunners #nevernotrunning #runnerscommunity #runnersworld #fitfamdk #cphmarathon #training #vægttab #weightloss #hechmannrunning #runtimizer #workout #fitdk #træning #healthylifestyle #miiegosport #fitness @brooksrunningdk @loberen @garmin @brooksrunning @garminau @nu3 @hechmannrunning @aalborgrunners

A photo posted by Thomas Underbjerg Olesen (@9000running) on

Kan du komme med tips til de bedste løberuter i Aalborg og måske smukkeste også?

“Jeg kan være ret konservativ mht. løberuter og løber ofte de samme ruter igen og igen. Dog er jeg blevet bedre selv til at afvige fra dette dumme princip og har derfor opdaget en masse nye og fede steder at løbe. Jeg elsker at løbe igennem det gamle Karolinelund, og har man lyst til at løbe lidt længere, løber jeg tit ud af byen mod Frejlev og forbi St. Restrup Herregård og løber langs vandet tilbage mod byen. Om sommeren er det naturligvis et must engang imellem at slutte en løbetur ved Kridtgraven i Mølholm og hoppe i vandet. Dog er der intet, der slår at løbe langs havnen helt ude fra Vandrehjemmet i Vestbyen og så ellers forbi Lystbådehavnen og videre forbi Utzon Centret og helt ud forbi det gamle værfts-område til Kabelparken, ligesom det også er smukt at løbe langs vandet i Nørresundby på den nye havnefront og hele vejen ud forbi siloen og vende ude ved lufthavnens område, hvor man kan se over til Egholm.”

Hvorfor tror du, at folk er så vilde med din Insta-profil?

“Jeg håber og tror, at grunden er, at jeg har noget på hjerte og postet noget indhold og nogle billeder, som folk netop kan relatere sig til og finde en eller anden form for “mening” i. Jeg giver måske folk mulighed for at spejle sig i den udvikling, som jeg selv har været igennem ift. et vægttab og rejsen fra at løbe 5 kilometer til at gennemføre et marathon. Jeg håber, at folk kigger på mig og tænker “at hvis han kan, så kan jeg sgu også!”. Jeg er ikke ude på at pådutte folk et bestemt budskab eller missionere det gode budskab om motionsløb.”

Tjek det lige ud!! 100+ løbere samlet på havnen i Aalborg. Formålet var at løbe 5 km. sammen, indsamle penge til et børnehjem og spise kage. Alle tre ting lykkedes ret godt og endda i sindssygt lækkert vejr! Jeg fik også flashet mine Nike LunarEpic, så alt i alt en ret vellykket eftermiddag, hvor det blev til masser af hygge-snak sammen med @kasperlubech @renejoergensen82 og ikke mindst @mkhou, hvor vi sammen blev helt enige om at man løber hurtigst med barberede ben ? Bagefter stod den på massage i en time hos @annesvend. Det var virkelig tiltrængt og både ben og overkrop var mere spændt end normalt ovenpå marathon. Nu skal der bare lige skrues en smule på den nye Bianchi-racer og så er den klar til en jomfru-tur i morgen. #løb #løber #løbetræning #run #runner #runners #running #runnershigh #runnerslife #happyrunner #aarun #marathon #halfmarathon #instarunners #nevernotrunning #runnerscommunity #runnersworld #fitfamdk #cphmarathon #training #vægttab #weightloss #hechmannrunning #runtimizer #workout #fitdk #træning #healthylifestyle #miiegosports #fitness @brooksrunningdk @loberen @garmin @brooksrunning @garminau @nu3 @hechmannrunning @aalborgrunners

A photo posted by Thomas Underbjerg Olesen (@9000running) on

Hvad er det bedste ved at bo i Aalborg?

Jeg har altid været tiltrukket af den diversitet, der er i Aalborgs udseende. Jeg synes på den ene side, at Aalborg er en “grim” by, og det mener jeg aldeles kærligt om den by, som jeg er vokset op i. Den kan virke grå og en smule depressionsfremkaldende, hvis man er i det rette humør, og det er man jo nogle gange. Samtidig har jeg også en nostalgisk kærlighed til byen, der gør at det præcis er denne uperfekthed, der gør det til “min by”. De seneste år har Aalborg gennemgået en kæmpe, positiv udvikling, som har givet nyt liv til byen og det skisma, der eksisterer imellem det nye og charmerende og det gamle og kedelige, kan jeg ret godt lide.”

Nævn et par yndlingsbutikker?

“Som en ivrig motionsløber er mine foretrukne butikker først og fremmest Løberen og Løbekompagniet, som ligger lige ved siden af hinanden – det er altid en fornøjelse at besøge dem og få en god sludder om alt fra nye løbesko til gamle løbesko. Ellers kan jeg også godt lide at handle i Salling og så har jeg et svagt punkt for Søstrene Grene ;-)”

Hvor kan du lide at spise?

“Når det gælder junk food, og det gør det jo engang imellem, er der ingen tvivl. Der henter jeg mad på Chau Chow Grill på Kastetvej. En stor ribbensburger kan klart anbefales og så naturligvis pommes frites til – deres fritter hensætter en til et hal-cafeteria i 80’erne med store pommes frites med groft salt og dem er jeg ret vild med! Når vi spiser ude kan jeg godt lide brunch på Kochs Kaffebar, frokost på det gamle Styggekrumpen eller aftensmad på det nye Fellini.

Du kan følge Thomas’ løbe-blog her

Andre artikler i samme stil

Danmarkshistorie skrives: Kildeparken er et helt unikt byggeprojekt

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Mange byggeprojekter er skudt i vejret i Aalborg de sidste par år, og det er ikke kun langs Aalborgs Havnefront.

For første gang i Danmarkshistorien er det lykkedes at stable et boligprojekt på benene, hvor private investerings- og udlejningsejendomme opføres midt i et alment boligområde med en belastet historik.

I tirsdags var der rejsegilde på Kildeparken-projektet, og der var rigtig stor opbakning omkring byggeriet.

Alle investorer fra Aalborg

Investorerne bag det nye Kildeparken-projekt er alle lokale erhvervsfolk, hvilket vidner om en stor tro på den rivende udvikling i byen.

“Det store fremmøde – som ifølge Himmerland Boligforening er det største de har haft til dato – hænger givetvis sammen med den ekstra dimension som er i projektet,” fortæller Rasmus Haugaard, direktør i Vendia Ejendomme, til MigogAalborg Bolig.

Han supplerer;

“Det gør bare noget ved det hele, at man er en del af et større projekt, som betyder så meget positivt samfundsmæssigt, og ikke mindst gør en forskel for de mange berørte mennesker i området.”

Rasmus Haugaard, direktør i Vendia Ejendomme

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen var også tilstede ved rejsegildet  i tirsdags. Han roste beboerne, investorerne og den enorme interesse som har været omkring projektet.

“Dét mod og den vilje, der er blevet udvist fra beboernes side i Aalborg Øst, er grundlaget for, at vi står her i dag. Dét som er mindst lige så vigtigt og interessant, er de lokale erhvervsfolk og lokale investorer også kender til historien i Aalborg Øst.

De kan også se, hvad det her er ved at blive til, og kan se perspektiverne i fremtiden i forhold til, hvordan Aalborg Øst kommer til at udvikle sig. Det synes jeg er et rigtig stort skulderklap, og det giver en fantastisk mulighed for, at dette projekt bliver en succes,” lød det fra Borgmester Thomas Kastrup-Larsen til rejsegildet.

Fra afvikling til udvikling

For 10 år siden var der ikke mange, der ville røre ved Aalborg Øst. Det socialt belastede område var fyldt med dårlige boliger og stod endda opført på regeringens ældre ghettoliste.

Siden har Himmerland Boligforening med midler fra Landsbyggefonden og sammen med Aalborg Kommune gennemført et omfattende løft af hele Aalborg Øst, der i dag er et attraktivt område tæt på en række store arbejdspladser, Aalborg Universitet og det kommende supersygehus i Aalborg.

“Aalborg Øst var før 2015 et udsat boligområde – socialt belastet. Men det Aalborg Øst eksisterer ikke i dag. Så bliver sådan en dag mere end en fejring af en bunke mursten,” forklarer Rasmus Haugaard.

“Når man ser på hele udviklingen, som er i området, så ser vi en her ny bydel begynde at materialisere sig. Her jeg tænker jeg i forhold til de mange investeringer og renoveringer, der bliver foretaget i de almene boliger, de nye boliger, men også de kommunale investeringer i forhold til demensplejehjemmet, nye handicap boliger, private investeringer i forhold til nye butikker, tårnhøj projektet,  selvkørerende bus som kommer til kører på Astrup-stien, udvidelse af stisystem mm.

Det bliver en bydel, som vi vil være enormt stolte over, fordi vi selv havde visionen og modet til at sætte dette igennem,” forklarede Borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Sådan kommer det ifølge planen til at se ud med de nye tårne

Vendia Ejendomme A/S har udviklet projektet i samarbejde med Jacob og Anders Christensen, som har stiftet og fortsat driver CEGO A/S, der står bag hjemmesiden spilnu.dk, og solgt til slutinvestorer af Nybolig Erhverv Aalborg.

Projektet er historisk, fordi det flere steder i landet tidligere er forsøgt at blande private og almene udlejningsejendomme, uden held.

Tårnene omfatter i alt 174 lejligheder og repræsenterer en transaktionsvolumen på 250 millioner kroner.

Fire af de seks tårne er afsat til ejerne af to lokale Aalborg virksomheder, Carsoe A/S og Nettic A/S, mens de to resterende tårne ikke ønskes solgt.

Omkring de seks nye boligtårne, der tæller i alt 12.500 kvadratmeter bolig fordelt på otte etager og 29 boliger i hvert tårn, ligger der 1.100 almennyttige boliger.

De fire boligtårne indeholder boliger i størrelsen 64-83 kvadratmeter, opdelt i 2- og 3-værelses lejligheder. Tårnene opføres som energioptimale punkthuse i facader af hvid beton, teglstensbund og træ. Lejlighederne får altan og er generelt bestykket mere eksklusivt, end det normalt ses i denne boligform.

Ejendommene opføres i totalentreprise med MT Højgaard A/S og er tegnet af arkitekt Jan Krogh.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Sandwichkæde åbner i Aalborg: Sandwich for en krone på åbningsdagen

Skrevet af: Michael Qureshi
Anettes Sandwich åbner i Friis
Anettes Sandwich åbner i Friis

De er kendte for deres lækre og sunde sandwich, og med deres fem forretninger i det centrale Aarhus er de et veletableret og populært navn.

Nu kommer Anettes Sandwich også til Aalborg og åbner i Friis Shoppingcenter på onsdag.

Onsdag d. 22. august åbner et nyt madkoncept i Friis Shoppingcenter. Det bliver den populære, aarhusianske sandwichbar Anettes Sandwich, der har 14 år bag sig. De er nu klar til at indtage Aalborg midtby med deres sunde og velsmagende udvalg af sandwich og salater.

På selve åbningsdagen kører de et ret vildt tilbud. Mellem 10-16 kan alle købe en af deres lækre mættende sandwich for bare en krone. De første 250 kunder får endda en gratis smoothie oveni.

“Nordjyderne kan glæde sig til et stort udvalg af lækre sandwich og salater, hvor vi aldrig går på kompromis med råvarerne. Med vores fem varianter af brød: lyst, fuldkorn, økologisk, glutenfri og surdej med kerner og vores udvalg af tilbehør, har kunderne mulighed for at kombinere deres sandwich på mere end 2000 forskellige måder,” siger indehaveren Niels Jørgen Rasmussen.

Ser gode muligheder i at ligge i Friis

Den store ombygning og udvikling i Friis Shoppingcenter har fået indehaveren af den aarhusianske sandwichbar til at se muligheder i centret.

“Anettes Sandwich passer godt ind i det nye Friis Shoppingcenter. Vi er glade for at være en del af den store udvikling, som Friis Shoppingcenter lige nu gennemgår,” fortæller indehaveren Niels Jørgen Rasmussen.

I løbet af sommeren har håndværkere arbejdet ihærdigt på at gøre lokalet klar til den hyggelige, nye café. Den åbner på plan 0 lige ud til den helt nye indgang til centret, der er kommet til i forbindelse med ombygningen.

Friis er nemlig blevet åbnet op ud mod Nytorv også for at skabe et mere tilgængeligt center for kunderne og en mere naturlig sammenhæng mellem de to bygninger.

Lokker med bredt udvalg

I Friis Shoppingcenter har man fra ombygningens start haft en klar vision om, at centret skulle have et bredt udvalg af spisesteder. Anettes Sandwich er et godt supplement til resten af centrets restauranter, hvor der er noget for enhver smag.

“Vi glæder os til, at der kommer endnu et spisested i Friis Shoppingcenter. Anettes Sandwich passer godt i tråd med centrets ønske om lettilgængelige indkøb og et bredt udvalg af bespisningsmuligheder, og det er et koncept, mange efterspørger. Med deres placering ud til Nytorv har kunderne mulighed for at smutte hurtigt forbi og bestille en sandwich, salat eller en kaffe to-go,” fortæller center manager Lotte Vestergaard Skou.

Anettes Sandwich slår dørene op på plan 0 onsdag d. 22. august med gode åbningstilbud. På dagen har de åbent kl. 10-16, hvor der i dagens anledning kan købes sandwich til kun 1,-. Fra d. 23. august følger de centrets normale åbningstider.

Har du også set, hvornår Magasin åbner i Friis Shoppingcenter? Læs mere her

I dag starter Aalborg Festivals: Det bør du opleve de næste dage

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det blevet torsdag den 16. august, og det betyder, at Aalborg Festivals skydes i gang i løbet af dagen.

Det er startskuddet på 10 festlige dage, som kommer til at fylde stort i bybilledet, og som gerne skulle give både en masse lokale aalborgensere og ikke mindst nysgerrige nordjyder udefra gode hyggelige oplevelser.

Vi har kigget på, hvad du bør gøre en indsats for at opleve de kommende dage. Altså højdepunkterne i et ellers proppet program fyldt med aktiviteter for alle aldre.

Torsdag den 16. august

La Soireé – verdenspremiere i spejlteltet

Nycirkus i det berømte spejltelt ved Nordkraft. Det er flere gange kåret til verdens bedste show. Læs mere her

Blå Festival

Der er flere scener i gang med lækker jazz og hyggelige toner. Bl.a på Gl. Torv, på Toldbod Plads, El Mariachi, Duus Vinkælder, Café Frederiksberg og mange andre steder rundt omkring i byen.

Læs mere om Den Blå Festival her

Fredag den 17. august

Starcade Gaming Festival

Det bliver en af de største gamingoplevelser i hele landet samlet på et sted i Aalborg Kongres & Kultur Center. Det starter fredag med Game Scope Expo Spilmesse og selve Gaming spilfestivalen. Der er bl.a. også FIFA-turnering om fredagen. Læs mere om Starcade her

Fredagsfest med Johnny Madsen

Karolinelund bliver proppet til sidste plads, når legenden Johnny Madsen går på scenen til Fredagsfest.

Det Hem’lige Teater på hjørnet af Gravensgade

Opførsel af teaterstykket “Et studie i Parringsdans”. Her kan du se alle spilletidspunkterne

Lørdag den 18. august

Video Games in Symphony i Musikkens Hus

Kom med ind i computerspillenes fascinerende univers og oplev spillenes lydmæssige dimension LIVE, når Aalborg Symfoniorkester tager dig med på et medrivende musikalsk eventyr.  Læs mere her

Starcade Gaming Festival i AKKC

Denne lørdag med bl.a. DM i Spiludvikling og Starcade LAN

Onkel Reje Show

Ramasjang-figuren Onkel Reje er et sikkert hit hos børnene. Han optræder i Karolinelund klokken 16.00

Fiskeriet kommer til Aalborg

Denne lørdag er der fisketorv på Havnefronten, hvor højdepunktet er, at man kan købe friskfangede fisk dernede. Læs mere her

Den Blå Festival

Endnu en stor jazzlørdag i byen. Koncerter på Toldbod Plads, Gl. Torv, Søgaards Bryghus etc. Læs mere her

Gung Ho – verdens største oppustelige løb

Selve løbet skydes i gang klokken 10:00, hvorefter 250 personer sendes af sted med et kvarters mellemrum. Festpladsen åbner dog allerede klokken 09:00 med god musik og lækre vibes. På festpladsen kan du hygge og deltage i sjove aktiviteter og købe lækker mad og drikke fra vores foodtrucks. Læs mere her

Waater Festival

Waater Festival er en to-dages vandfestival med et hav af aktiviteter, der alle sammen indebærer vand!

Kom ned til Østre Havn og prøv Danmarks største water blob, SUP boards, kanoer, kajakker, windsurfing, kabelparken, dykkertanken og meget andet!

Læs hvor vildt det bliver her

Søndag den 19. august

Starcade i AKKC

Det populære Troldspejlet kommer forbi. Der er LAN-party og spiludvikling samt meget mere.

Kabaret Aspres i Spejlteltet

Igen i år har tryllekunstner og nycirkus artisten David Tholander sammensat et flot line-up af lokale og nationale artister, som to aftener i streg vil optræde i det fantastiske Spejltelt Paradiso på Teglgårds Plads lige ved Nordkraft i Aalborg.

Kabaret Après er stenen, der slår smut over kunstarter såsom tryl, jonglering, musik, komik, gøgl og akrobatik. Det er liveunderholdning med overraskelser og dynamik!

Læs mere her

Waater Festival

Aalborgs første vandfestival slutter stærkt af om søndagen. Læs mere her

Mandag den 20. august

Nyt stort Street Art kunstværk igangsættes

KIRK Gallery får besøg af ikke mindre end to verdensstjerner, som vil udføre et 50 meter langt gavlmaleri på Godsbanen i Aalborg. Der er tale om de to tyske kunstnere Hera og Akut, HERAKUT, som de sidste mange år har ligget helt forrest blandt den internationale elite inden for street art. Læs mere her

Kabaret Aspres i Spejlteltet

Endnu en aften med forrygende underholdning.

Klassisk musik på C.W. Obels Plads

Lyt til skønne klassiske værker spillet på det udsmykkede flygel på C. W. Obels Plads mens frokosten, kaffen eller aftensmaden nydes. Det er ganske gratis – og det varer ca. 45 minutter. Læs mere her

Hvis du er nysgerrig på overblikket over det fulde program frem til søndag den 26. august – så læs med her