Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjem til Aalborg: Hamun debuterer i “Nordkraft”

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den 13. maj har den længeventede “Nordkraft” premiere på Aalborg Teater.

Vi har allerede teaset lidt for den efter vores interview med instruktøren Jennifer, der lover en vild og kraftfuld forestilling.

Ikke nok med, at Jennifer skal instruere stykket, så har hun også været med til at sætte det hold af skuespillere, der skal fremføre den ikoniske Aalborg-historie.

Én af dem, Jennifer selv kontaktede, da rollelisten skulle udfyldes, var Hamun Maghsodlo.

Hjem til Aalborg: Hamun debuterer i "Nordkraft"
Foto: Simone Kjølby Christensen

Hamun skulle egentlig have debuteret som færdiguddannet skuespiller sidste sommer på Blaagaard Teater, men måtte grundet en hjernerystelse melde fra.

Og selvom dét at pådrage sig en hjernerystelse ikke er for sjov, og Hamun selvfølgelig ikke var glad for at udskyde sin debut, så er det alligevel som om, at det hele nu alligevel giver mening.

Vokset op i Aalborg

Hverken Nordkraft eller Aalborg er nemlig ny for Hamun. Faktisk er han født her i byen, og boede her indtil han og hans familie flyttede til København, da han var seks år.

“Det var noget af et kulturchok for mig at rykke fra Aalborg til København, kan jeg huske.

Heroppe havde jeg faktisk aldrig tænkt over min etniske baggrund, men i København blev den lige pludselig meget tydelig, fordi vi flyttede ind på Nørrebro i et område, hvor størstedelen så ud som os,” fortæller Hamun, der i sine første leveår boede i Skalborg.

“Vi var nærmest de eneste med en anden etnisk baggrund i Skalborg – men det betød bare ikke noget,” forklarer han.

At se “Nordkraft” ændrede alt

De efterfølgende år brugte Hamun på mange måder på at finde sig selv, sin identitet, finde ud af hvem han var – og hvad han egentlig ville?

En del af svaret kom til ham, da han i folkeskolen første gang blev introduceret til “Nordkraft” af Jakob Ejersbo.

“Jeg kan stadig huske, hvordan min dansklærer Trine rullede det store TV ind i klassen.

Det står så tydeligt for mig, fordi jeg i den film for første gang kunne spejle mig selv i den danske filmscene, da jeg så Farshad Kholghi i rollen som Hossein,” siger Hamun, og fortsætter: 

“Jeg blev ret mindblown over at se en iransk skuespiller spille dansk. Her gik det for første gang op for mig, at det kunne jeg jo også så.”

Hjem til Aalborg: Hamun debuterer i "Nordkraft"
Foto: Simone Kjølby Christensen

Flyttede tilbage til Aalborg for at finde sig selv

Alligevel gik der årevis, før Hamun turde lade drømmen om skuespilleriet brænde igennem – og faktisk gik rejsen derhen igen omkring Aalborg.

“Jeg vendte tilbage til Aalborg i 2013. Op til dét, havde jeg som sagt været meget forvirret over, hvad jeg ville med mit liv, og det håbede jeg at finde svaret på i min fødeby,” forklarer han.

Hamun startede på uddannelsen som multimediedesigner på UCN, og selvom det siden viste sig ikke at være det rigtige for ham, så fandt han alligevel nogle svar:

“Udover at jeg fik tid til at se indad og reflektere på egen hånd, så opdagede jeg også, at jeg havde interesse for at redigere film, instruere ting og udfolde mig som kunstner. Der var et eller andet, der kaldte på mig.” 

Udover interessen for videoredigering, havde Hamun også altid elsket at danse – hvilket heller ikke var noget, han indtil da helt havde turdet at stå ved.

“Jeg snakkede med min bror om det hele, og han opfordrede mig til at droppe ud, hvis det ikke gjorde mig rigtig lykkelig. Så det endte jeg også med at gøre,” fortæller han.

Teaterdebut i hjembyen giver mening

De næste år brugte Hamun på for alvor at finde ud af, om skuespillet var noget for ham. Han medvirkede i forskellige reklamefilm, tog nogle højskoleophold og gjorde hvad han kunne for at dygtiggøre sig.

I 2019 bar det frugt, da han i fjerde forsøg blev optaget på Den Danske Scenekunstskole. I sommeren 2022 blev han færdig, og skulle kort efter have debuteret i København.

Hjem til Aalborg: Hamun debuterer i "Nordkraft"

Men sådan blev det som bekendt ikke.

“Det var ikke noget, jeg gik og surmulede over. Sket var sket, og nu måtte jeg videre. Og da Jennifer så kontaktede mig i november omkring Nordkraft, begyndte det hele at give mening alligevel,” siger han, og uddyber: 

“I hele mit liv er der ligesom blevet bundet nogle knuder i netop Aalborg, så at min debut bliver her – i netop Nordkraft, som Hossein – er det helt rigtige. Jeg føler, at cirklen nu er fuldendt.” 

En betryggende stilhed i Nordjylland

Indtil videre er Hamun “bare” guest star i forestillingen – men at bo i Aalborg igen, omend bare for en periode, er ikke noget, der skræmmer københavnerdrengen.

“Der er en stilhed heroppe, der virkelig klæder mig. Jeg er jo vokset op som bydreng i travlhed, så det er da lidt underligt at være et sted, hvor det hele går lidt mere langsomt – men det er rart, og jeg nyder virkelig at være tilbage,” slår Hamun fast.

Hamun skal som sagt spille rollen som den fremmedgjorte Hossein, der trods sin anderledes baggrund formår at charmere sig ind i flokken. 

“Det er en utrolig interessant rolle for mig.

Det var jo netop Farshads portrættering i filmen, der første gang gav mig modet til at blive skuespiller. Derfor er jeg virkelig også stolt over, at jeg nu selv får lov at spille den,” slutter Hamun.

Find billetter til Nordkraft her.

Del artikel

Andre læser også