Halv time fra Aalborg: Voergaard slår dørene op for Nat på Slottet i næste uge

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Voergaard Slot skulle lige nu emme af liv og glade Middelalderdage på den idylliske herregård.

Desværre er Middelalderdagene i år aflyst, som vender stærkt tilbage næste år. Men i stedet for at dvæle ved fortiden, har man valgt kigge fremad og se muligheder.

Derfor slår Voergaard slotsdørene op og inviterer på en (u)hyggelig Nat på Slottet anført af aktivitetsforeningen Rødder og Vinger.

Vil se muligheder i mørket

Middelalderdagene er et årligt arrangement og et stort trækplaster for stedet. Men i stedet for at ærgre sig og lade stå til, tog arrangørerne i stedet kontakt til Rødder og Vinger, som er den aktivitetsforening, der hvert år bidrager med flest medlemmer til Middelalderdagene på Voergaard:

“Vi blev kontaktet om idéen med at lave et andet og anderledes arrangement. Siden tog det fart, og vi er enormt stolte af, hvad vi har fået stablet på benene”, fortæller formand for Rødder og Vinger, Michael Kristensen.

Det var en kærkommen, men ikke mindst lige så spændende håndsrækning for foreningen, der kan mærke krisens økonomiske effekt:

“Vi har fået afslag på alle ansøgninger om hjælpepakker og økonomisk støtte, selvom vi er utroligt hårdt ramt på pengepungen.

Men vi gad ikke sidde opgivende på den flade og ikke gøre noget. Nat på Slottet er et helt nyt koncept for alle. Vi har aldrig prøvet noget lignende, og vi glæder os helt vildt”, forklarer Michael Kristensen.

Levende teater i den lune sommernat

Samarbejdet mellem de to parter betyder, at du nu har en helt enestående mulighed for at få en unik oplevelse, når du inviteres til Nat på Slottet.

En begivenhed, der tager de besøgende med tilbage til Middelalderen og det efterfølgende århundreder med bål, telte, sang og mad i henrivende omgivelser samt en lang række korte indslag:

“Vi kalder det en slags tapas-teater, fordi vi samler en masse forskellige forestillinger, så der er noget for alle smage. Der vil være alt fra kampe til fantasy og sange,” forklarer Michael Kristensen.

Teateret opføres på den smukke slotsø omkranset af Danmarks bredeste voldgrav, mens publikum kan følge med uden for voldgraven i telte. Den perfekte kulisse for natteateret:

“Kulissen giver i sig selv følelsen af at blive taget med tilbage i historien, hvor vi så er prikken over i’et for at give publikum en autentisk følelse af at blive revet med 500 år tilbage i historien”, fortæller Michael Kristensen, inden han med et smil advarer:

“Vi vil ikke garantere, at publikum ikke kommer til at hilse på Ingeborg Skeel. Hun var for flere hundrede år siden godsejer af Voergaard, og rygtet går på, at hun udøvede hekseri og skar fingre af børn”.

Foto: www.voergaardslot.dk

Trygge og idylliske rammer

Foruden at foregå i idylliske og historiske rammer, er der også sikret trygge rammer, hvor arrangørerne har sørget for, at arrangementet overholder alle myndighedernes retningslinjer og forholdsregler.

“Vi har haft stort fokus på sikkerheden for både vores skuespillere og gæster. Derfor vil der ikke være kontakt mellem skuespillere og publikum, der vil blive holdt adskilt af voldgraven.

Når publikum så de sene aftentimer har mulighed for at komme ind og se Voergaard Slot, vil begge parter fortsat holdes adskilt – og vi sørger desuden for ikke at lukke alle ind på slotsarealet på samme tid”, forklarer Michael Kristensen.

Middelalderinspireret mad og morgensang

Til arrangementet er der både inkluderet aftensmad og morgenmad. Aftensmaden vil være nutidsmad, men med et delikat tvist af Middelalderen.

Når natten er ovre, vækkes gæsterne med sang og rundstykker med tilbehør, inden arrangementet slutter klokken 10.

Den perfekte måde at vågne op fra forhistorien og vende tilbage til nutiden på.

Hvad: Nat på Slottet
Hvor: Voergaard Slot
Hvornår: Hele Uge 29 – kun 100 billetter per dag
Læs mere om arrangementet her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her