Halv time fra Aalborg: Comwell Rebild Bakker tilbyder noget helt specielt

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Annonce

Hoteller markedsfører sig ofte med deres unikke placering og idylliske omgivelser, men når man først én gang har taget turen ad de snoede bakker mod Rebild, er man ikke et sekund i tvivl om, at Hotel Comwell Rebild Bakker i særlig grad har noget at være stolt af.

MigogAalborg har besøgt stedet, som ligger smukt placeret kun en lille halv times kørsel fra Aalborg.

“Vi har noget af Danmarks smukkeste natur omkring os og ved at udnytte Moder Jords kvadratmeter helt rigtigt, føler vi selv, at vi kan tilbyde et anderledes ophold, om man så er til møde, firmafest, konference eller på ferie med familien,” fortæller Jane Andersen, der er hotelchef for Comwell Rebild Bakker.

Et anderledes setup

Klokken nærmer sig 11. Direktøren er i fuld gang med at fremlægge de vigtige budskaber om fremtidens mål og strategier for virksomheden.

Mødet har været i gang i et par timer, og for de ansatte er det sværere og sværere at koncentrere sig.  Direktøren tager et kig rundt i lokalet og griber ud efter et grønt timeout kort, går hen mod døren og udbryder: ”Lige et øjeblik!”

Få minutter senere er direktøren tilbage, men denne gang med en sportsinstruktør ved sin side.

De næste fem minutter skaber instruktøren fornyet energi blandt de deltagende ved at lave nogle simple og sjove fysiske indslag, som skal være med til at øge koncentrationen og skabe en god stemning.

Direktøren har gjort brug af ét af de mange aktive tiltag som Hotel Comwell Rebild Bakker tilbyder i de helt unikke omgivelser ved Rebild Bakker.

Ny profil i grønne omgivelser

Hotellet har været i Rebild i 30 år, men I 2012 startede man en arbejdsproces over hvilken profil hotellet skulle have i fremtiden.

”Vi kunne se, at vores kursister og gæster ofte havde løbesko og cykler med. Derfor begyndte vi selv at tilbyde Mountainbike-ophold, og siden da har vi bare udvidet faciliteterne mere og mere til det aktive hotel, vi er i dag,” forklarer Jane.

De faciliteter tæller blandt andet indendørs pool med sauna, dampbad og koldvandskar, holdtræningslokaler, Outdoor Fitness, Tennisbane, Multibane, Beachvolleybane og meget, meget mere.

”Mulighederne er næsten uendelige hos os, på grund af området og de dygtige instruktører,” fortæller Jane Andersen.

 

Sjove og hyggelige mødeaktiviteter

På hotellet er man heller ikke bange for at forny sig hele tiden, og som noget forholdsvis nyt har gæsterne nu også mulighed for at dyste mod hinanden over åben ild.

”Grilldysten er hurtigt blevet et af vores mest populære tiltag, hvor især kursusdeltagere nyder at dyste mod hinanden i forskellige grilldiscipliner,” fortæller Jane begejstret.

Der kan vælges mellem forskellige grillpakker, så hvad enten du er til grillbruger eller Bøf Bearnaise, er der rig mulighed for at udnytte og måske udvikle sine grillkundskaber i hyggelige omgivelser.

Det eneste grilldysten kræver, er minimum 12 deltagere, lidt kreativitet og ikke mindst en god gang konkurrencelyst, for der kåres selvfølgelig et vinderhold, når grilldysten er overstået.

Dedikerede medarbejdere

Hvad enten man er til orienteringsløb, kanotur, bueskydning, mountainbike, grilldyst eller bare en rolig vandretur i Rebild Bakker, har hotellet muligheden for at planlægge det hele for gæsterne.

”Når folk besøger os, kommer de for at være her, og det er ikke blot en overnatningsmulighed, inden de skal videre. De har lyst til at bruge skoven, hotellets mange faciliteter, restauranten osv. og det stiller store krav til os,” fortæller Jane Andersen.

Derfor har hotellet også en lang række instruktører tilknyttet, som kan tilrettelægge opholdet for både firmaer, familier og enkeltpersoner.

”Alt det vi har skabt, er udviklet på baggrund af området, hvor vi gerne vil fremelske de muligheder, der er i naturen. Vi ved alle sammen hvilken energi, der er samlet i naturen, og den vil vi gerne give videre til dem, som besøger os.”

Bæredygtighed som en naturlig del af hotellet

Hele Comwell-koncernen har i løbet af de seneste år gjort en aktiv indsats for at få en mere bæredygtig profil. Man har sendt over 350 ansatte på kursus i både madspild og bæredygtighed, og man arbejder hele tiden for, at økologi og de rigtige råvarer spiller en større rolle.

”Fokus fra Comwell passer perfekt ind i vores profil her ved Rebild Bakker. Vores kokke er vant til at gå i bakkerne for at hente friske bær og urter. Det falder helt naturligt for os, og har kun været med til at styrke os som hotel,” forklarer Jane Andersen.

 

Noget for enhver

Da MigogAalborg fik en rundtur på hotellet stod det også hurtigt klart, at der virkelig er tænkt over enhver detalje.

På de lange gange har man opstillet forskellige fysiske udfordringer, som gerne skal friste gæsterne, og tager man trappen viser de enkelte trappetrin, hvor mange kalorier man forbrænder.

”Vi vil gerne gøre det både nemt og sjovt for vores gæster at få brugt kroppen,” fortæller Jane Andersen.

Det er ikke kun virksomheder, der nyder godt af hotellets mange faciliteter og tiltag.

I efterårsferien var hotellet fuldt booket af børnefamilier, hvor man havde planlagt alverdens familieaktiviteter.

”Ferierne står virkelig i familiernes tegn, og det er blevet en bragende succes.” fortæller Jane Andersen og fortsætter:

”Man hører meget om, at nutidens børn og unge er dovne. Det er langt fra sandheden. De vil faktisk gerne være aktive.”

Comwell Rebild Bakker har blandt andet stor succes med et moderne orienteringsløb, hvor iPads bliver brugt på en aktiv måde, og som skabte både sved på panden og smil på læberne.

”Det er fantastisk givende at se hvordan både familier, virksomheder og enkeltpersoner får en fornyet energi og velvære af at besøge os. Det gør det sjovt at gå på arbejde, og giver os bare en stor lyst og energi til at lave mange flere nytænkende tiltag i fremtiden,” afslutter Jane Andersen.

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.