Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Klamt eller lækkert?: Disse Halloween-lækkerier skal du smage

Af Stine Kjølby Christensen

Uanset om man er for eller imod amerikanske traditioner, så kan vi ikke komme udenom det: Halloween står for døren!

Spørger du os på redaktionen, ser vi dog ingen grund til at brokke os over denne højtid …  Der følger nemlig en helt masse lækre kager og snacks med.

Vi har lavet Trick or Treat gennem Aalborgs gader, og på denne måde fundet frem til alle de søde Halloween-tiltag, du ikke må gå glip af. Det er jo desværre kun Halloween én gang om året.

Lagkagehuset

Hos Lagkagehuset i Magasin, Østre Havn og Skalborg Bakke er man ikke bange for at skræmme livet af folk. Det gør de i år med muffins af eksempelvis flagermus og et afhugget øje.

Okay, måske ikke en rigtig flagermus eller et rigtigt øje – men kan man egentlig vide sig sikker?! Øjet kalder de for “Bagerens Onde Øje”, men vi tør ikke at gætte på, hvilken bager, der har indvilliget i den ofring.

Klamt eller lækkert?: Disse Halloween-lækkerier skal du smage

Til gengæld kan vi garantere, at det manglende øje ikke har fået konsekvenser for smagen af kagerne.

Flagermusen er en svampet chokolademuffin med choko-ostecreme, chokoladevinger og øjne, mens Bagerens Onde Øje er en svampet gulerodsmuffin med ostecreme, toppet med frysetørret hindbær og … et øje af hvid chokolade.

Klamt og lækkert!

Mabel Kafferi

Hos Mabel Kafferi har man gennemskuet aalborgensernes kagelyst.

I hvert fald har de fyldt montrene med hjemmelavede cheesecakes og i anledning af efteråret har de en helt særlig på menuen: Nemlig en Pumpkin Spice Cheesecake, der smager så spøgelserne synger.

I Mabels bud på den perfekte cheesecake er ostecremen i den mere moussede konsistens, der ufortrødent vælter ud mellem chokolade- og kiksebunden, når man stikker gaflen igennem.

Klamt eller lækkert?: Disse Halloween-lækkerier skal du smage

Udover de lækre efterårskrydderier, smager selve moussen faktisk af … mælkesnitte. Det kan vi lide! Kan du slet ikke få nok af det krydrede krydderi, så opgrader din cheesecake med en Pumpkin Spice Latte.

Vi kan desværre ikke love, at der er specielt uhyggeligt på Mabel, men til gengæld er både mor og datter uhyggeligt søde.

Penny Lane

Konditoren hos Penny Lane må have et spændende job. I hvert fald ændrer udvalget sig alt efter årstid og lige nu kan du altså få Halloween-kager i to forskellige varianter.

Du kan vælge et flabet spøgelse eller et deprimeret græskar. Umiddelbart et svært valg, men det er faktisk ikke så vigtigt – de smager nemlig fuldstændig ens.

Klamt eller lækkert?: Disse Halloween-lækkerier skal du smage
Foto: Stine Kjølby Christensen

Udvendigt består kagerne af et tykt lag marcipan som vi kender det fra de legendariske Kajkager og indvendigt er der – som vi også kender fra de skæve frøer – en blød mousse og chokolade.

Magter du slet ikke Halloween, men går bare og tæller ned til jul, så kan du i stedet springe ombord i Penny Lanes populære honningbomber, der allerede nu er at finde i montren.

Surdejsbageren

Hver gang, vi overvejer at holde Surdejsbageren udenfor, tramper han direkte tilbage – denne gang med et blinkende kranie i armene.

For selvfølgelig kan (og tør …) vi ikke lave en Halloween-guide uden at nævne den flittige bager på Budolfi Plads. Her er der nemlig pyntet amok til den helt store guldmedalje … både i og udenfor montren.

I hele næste uge vil alle brød blive pyntet med både græskar og græskarkerner, men derudover byder Halloween-sortimentet på Pumpkin Spice-snurrer, muffins med øjne og ikke mindst en ordentlig træstamme med spindelvæv.

Klamt eller lækkert?: Disse Halloween-lækkerier skal du smage
Foto: Stine Kjølby Christensen

Især den krydrede snurre er altså et must try, hvis du er til eksempelvis kardemomme- eller kanelsnurrer … Dem kan man jo få hele året, mens Pumpkin Spice er limited edition.

Klamt eller lækkert?: Disse Halloween-lækkerier skal du smage
Foto: Stine Kjølby Christensen

Kan du slet ikke få nok af Halloween-sjov, så kan du hos Surdejsbageren slå mave mens du tæller dødningehoveder i butikken og vinde en kæmpe Halloween-kage.

Lige hvad man har lyst til, når man netop har fortæret en muffin, en snurre, en træstamme og selvfølgelig en lille romkugle – ikke?