Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hæsblæsende foredrag: Fra jetset-pusher til undercover i Nordkorea

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Hans liv har været alt andet end villa, Volvo og vovse. I stedet har han været kokainpusher, fænglet i adskillige år og levet store dele af sit liv i et ekstremt rollespil.

Nu besøger den på alle måder særlige spion snart Aalborg, når han gæster Musikkens Hus d. 1. februar 2023.

Kendt fra dokumentaren ‘Muldvarpen’

Mød manden, der gav det nordkoreanske styre lang næse, når Jim Latrache, a.k.a. Mr. James, i et underholdende foredrag deler ud af personlige historier fra et hæsblæsende liv.

De fleste kender Jim Latrache som den falske forretningsmand Mr. James i Mads Brüggers prisbelønnede dokumentar Muldvarpen – Undercover i Nordkorea. 

I Musikkens Hus kan nordjyderne nu møde manden bag Mr. James og blive klogere på, hvordan det lykkedes den rige og ekstravagante forretningsmand at narre det nordkoreanske styre under reelle møder om voldsomme våbenkøb og metamfetamin-produktion. 

Ekstremt rollespil

Det blev en yderst succesfuld operation, der stod på i mange år – en sjældenhed for aktive spioner, der normalt enten bliver afsløret, fanget eller selv vælger at stoppe.

Derfor er Jim Latrache en meget særlig mand og spion. Dette er dog kun én af mange hæsblæsende historier fra Jims usædvanlige liv, som publikum kan se frem til at stifte bekendtskab med under foredraget.

Jim Latrache har prøvet mere, end de fleste tør drømme om: Ophold på kostskole, børnehjem og i plejefamilie, tidligere faldskærmssoldat i Fremmedlegionen, kokainpusher i det københavnske jetset, 8 år i fængsel, læst Psykologi på Københavns Universitet og i dag forretningsmand og iværksætter.

En unik livshistorie, der gjorde, at Mads Brygger syntes, at Jim var som skræddersyet til ekstremt rollespil.

Mellem to fængselsdomme møder Latrache kvinden i sit liv, der fik ham til at ændre sig og sin tankegang radikalt.

I dag er den nu 50-årige Jim Latrache en succesfuld og legitim iværksætter med mange jern i ilden, hvad angår forretningsprojekter. Han har blandt andet skrevet bogen Jim, der er en biografi om hans liv.

Hvad: Foredrag med Mr. James – Muldvarpen: Undercover i Nordkorea
Hvor: Intimsalen i Musikkens Hus
Hvornår: Fredag 1. februar 2023 kl. 20:00

Del artikel

Andre læser også