Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hærværk på kirkegård: 29-årig mand skal i fængsel

Af Stine Kjølby Christensen
Det er på den jødiske begravelsesplads, at der er foregået hærværk
Arkivfoto
Det er på den jødiske begravelsesplads, at der er foregået hærværk Arkivfoto

En 29-årig mand er i dag fredag den 18. juni 2021 blevet idømt en straf på 1 års ubetinget fængsel, da Retten i Aalborg fandt ham skyldig i at have begået hærværk mod den jødiske kirkegård i Aalborg.

Hærværket på kirkegården skete søndag 4. april 2021 omkring kl. 00.30 ved, at der blev smurt rød maling på muren ved kirkegården.

Der blev også efterladt løbesedler med antisemitisk tekst og lagt dukker, som var indsmurt i rød farve. Dette blev der taget billeder af, som senere blev offentliggjort på en hjemmeside med omtale af aktionen.

Den dengang 28-årige gerningsmand blev anholdt den 14. april, da politiets efterforskning satte ham i forbindelse med hærværket, og han har siddet varetægtsfængslet siden den 15. april.

Manden blev sigtet og senere tiltalt for hærværk efter straffelovens § 291, stk. 2, og desuden sigtet og tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 266b (”racismeparagraffen”) – både stk. 1 og stk. 2, hvor sidstnævnte handler om propagandavirksomhed.

”Jeg havde lagt op til, at tiltalte skulle have en fællesstraf – altså en straf, som udløser afsoning af den resterende straf fra en tidligere dom.

Det har retten været enig med mig i, og det er jeg som anklager tilfreds med,” udtaler anklager i sagen Eva Madsen fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Den dømte ankede dommen på stedet. Han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen, hvilken han kærede til landsretten.

Del artikel

Andre læser også