ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hædret med stor pris: Utzons direktør er Danmarks mest dristige

Af Emil Kjær Jørgensen
Lasse Andersson foran Utzon Center
Lasse Andersson foran Utzon Center

Mod og engagement samt en enestående indsats for at markere Utzon Center som ét af Danmarks nye, centrale udstillingssteder for arkitektur.

Det er en del af motivationen for, at den nye, prestigefulde pris, Dristighedsprisen, mandag blev overrakt til Lasse Andersson.

Dristighedsprisen er en nyindstiftet pris, der tildeles for et værk eller et virke, som demonstrerer et stort fagligt mod og engagement.

Prisen skal anerkende arkitekter, som med deres faglige engagement skubber til fagets grænser og går forrest i udviklingen af arkitekturscenen i Danmark.

Arkitektur er for alle

Statens Kunstfond begrunder valget af Lasse Andersson som modtager af Dristighedsprisen med hans store indsats for at bringe arkitekturen på dagsordenen uden for de vante cirkler:

”Utzon Center i Aalborg har under Lasse Anderssons ledelse markeret sig som ét af landets nye, centrale udstillingssteder for arkitektur – herunder særlig formidling af fagets kunstneriske dimensioner til børn og unge. Lasse Andersson og hans dedikerede team har gjort en forskel for kulturmiljøet i Aalborg og er nået ud over rampen med budskabet om den betydning, arkitekturen har for os alle”.

Hædret med stor pris: Utzons direktør er Danmarks mest dristige
getmetravelled.com, Utzon Center

God arkitektur gør verden til et bedre sted

Det er naturligvis en meget stolt og glad Lasse Andersson, som modtager prisen.

“Jeg er så stolt af og glad for den her pris! Jeg plejer at sige til min hustru, at når man er over fyrre, så er det slut med ros til arkitekter, men jeg tager det hele tilbage! Det er en god følelse, når nogle af de arkitekter, jeg respekterer allermest, sætter pris på, at jeg er dristig og har skabt et team, der tager arkitektoniske bungy-jumps med mig på ugentlig basis.

Vi sætter en ære i at gøre tingene på vores facon og bygge partnerskaber med nogle af de bedste i verden med det eneste formål at give alle, der træder ind ad døren her i Aalborg, en ”arkitektonisk krammer” og en arkitektonisk oplevelse, der viser, at god arkitektur gør verden til et bedre sted,”  siger Lasse Andersson, kreativ direktør i Utzon Center, ifølge pressemeddelelsen.

Utzon i Aalborg
Kreativ direktør på Utzon Center Lasse Andersson

Hyldes til Arkitekturens dag

Prisen er indstiftet af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur og uddeles altså for første gang på Arkitekturens Dag, i dag den 1. oktober 2018. Prisen er på 50.000 kr.

Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur har en årlig bevilling på finansloven på 12 mio. kr. Udover igangsættelsen af initiativer, uddeler udvalget også to gange årligt midler til bl.a. projektstøtte, rejse- og arbejdslegater.

Prisen overrækkes af arkitekt og medlem af Statens Kunstfond, Boris Brorman Jensen, ved Utzon Centers fejring af Arkitekturens Dag 1. oktober.

Arrangementet finder sted fra 16.30-19.00, hvor også Aalborg Kommunes årlige bygningspræmiering finder sted med tilhørende arkitektur-talk, debatarrangement og efterfølgende reception.

Del artikel