Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hædret af Kronprinsen: Aalborg-virksomhed vinder Danish Tech Challenge 2019

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Aalborg har et fantastisk iværksættermiljø, og 23. januar var der igen stor hæder til en spirende Aalborg-virksomhed.

Efter fire måneders intensiv acceleration er Pentalock, som har udviklet en intelligent cykelsikring, kåret som vinder af Danmarks største hardwarekonkurrence, Danish Tech Challenge.

H.K.H. Kronprins Frederik overrakte Industriens Fonds iværksætterpris til vinderen sammen med en check på 500.000 kr.

Det skriver Pentalock i en pressemeddelelse.

”Det er mega fedt, det havde vi virkelig ikke forestillet os. Men vi tror selvfølgelig på produktet selv og det er fedt at få den anerkendelse. Pengene skal skydes ind i virksomheden, så vi rigtig kan få gang i sagerne.

DTC programmet har presset os til at skalere hurtigere, prøve nogle ting af og ikke at være bange for at fejle, så det er en helt anden virksomhed nu end for fire måneder siden”, fortæller Emil Norup, CEO og co-founder, PentaLock.

Awardshowet den 23. januar var afslutningen på årets sæson af Danish Tech Challenge – et intenstivt vækstforløb for nogle af landets dygtigste hardwareiværksættere.

Pentalock har opfundet en lås, som sidder inde i cyklen, og den kan dermed ikke brydes op uden at ødelægge cyklen.

Hædret af Kronprinsen: Aalborg-virksomhed vinder Danish Tech Challenge 2019
Pressefoto

Fremtidens industri ligger i hardware

Danish Tech Challenge hjælper hardwareiværksættere, der skaber nye innovative og fysiske produkter, i udviklingen fra iværksætter til levedygtige vækstvirksomheder. Vækstvirksomheder, der skal udvikle fremtidens industri og skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Industriens Fond:

”Der er gang i iværksætteriet i Danmark, men der er stadig for få virksomheder, der bliver til vækstvirksomheder og skaber eksport. I Danish Tech Challenge skaber vi rammerne for, at virksomhederne kan accelerere og komme hurtigere til markedet.”

”For de fleste af denne type startups er det helt afgørende at sikre tålmodige investeringer til deres videre vækstforløb, men det kræver orden i penalhuset at få investorer med ombord på så tidligt et stadie. Så I løbet af accelerationsprogrammets fire måneder bliver virksomhederne igen og igen uddannet og udfordret i deres forretningsforståelse, salg, markedsføring, kapitalrejsning, produktudvikling, jura, godkendelsesbehov og meget mere.”

Store ord med på vejen

I løbet af de sidste fire måneder har et intenst udskillelsesforløb fundet sted bag kulisserne i DTU Science Parks inkubator og accelerator Futurebox, hvor deltagerne flytter ind, når de bliver i optaget i Danish Tech Challenge.

Flere end 80 startups søgte om deltagelse, hvoraf de 20 mest lovende blev udvalgt. Hver uge er virksomhederne blevet bedømt på forskellige parametre, og langsomt er feltet blevet indsnævret til årets vinder. Juryen har givet Pentalock disse ord med på vejen:

”Det er et enkelt, teknisk godt designet produkt med en stærk IP og et enormt markedspotentiale. Vi mener, at virksomheden har den rette timing, og at de har udviklet et produkt, der er eksisterende løsninger overlegent. Et produkt, der giver mening og er let at forstå. Det er genialt simpelt.”

Deltagere i Danish Tech Challenge 2019 var SoilSense, Planet Nusa, Pentalock, Copenhagen Trackers, Techvolver, Reshape Biotech, Aim Robotics, BlueBenu, Dacoma, ATLANT3D, Snapform, OKTO Acoustics, SCtronics, FlexLogical, SUND FORLUFT, Wastehero, Optoceutics, SubBlue Robotics, atSpiro, Læsø Zostera.

Om Danish Tech Challenge

Danish Tech Challenge er et fire måneders intensivt program, hvor deltagerne får adgang til sparring med rådgivere og mentorer, prototypeværksted, investorer og en hovedpræmie i form af Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.

Danish Tech Challenge blev lanceret i 2014 som et udviklingsforløb for målrettede teknologiske hardware-iværksættere, der arbejder med at bringe nye, fysiske produkter til markedet. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Industriens Fond og DTU Science Park, som arbejder med virksomhedernes forretningsmodel, team og teknologi med henblik på at skabe en hurtigere vej til markedet.

Tidligere vindere: Nordic Power Converters (2014), MedTrace (2015), Bifrost Communications (2016), Rosenby Engineering (2017) og MiWire (2018). Tilmeldingen til Danish Tech Challenge 2020 er åben og kan ske på danishtechchallenge.dk.

Del artikel

Andre læser også