Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sætter Aalborg på verdenskortet: Aalborg Zoo kåret til Europas næstbedste

Af Michael Qureshi

Vil man helt tæt på vilde dyr som løver, tigre og giraffer og have en zoo-oplevelse i særklasse, bør man lægge sit besøg i Aalborg Zoo, der kåret til Europas anden bedste Zoo.

Det er Anthony Sheridan, forfatter til bogen “Zooscape 2020 – Sheridans Handbook of Zoo’s in Europe 2015-2030”, der har lavet bedømmelsen på baggrund af besøg i 126 zoologiske haver og akvarier i 29 europæiske lande.

Haverne bliver bedømt på 40 forskellige parametre, og det er blandet andet evnen til at give gode gæsteoplevelser, en varieret sammensætning af dyr, naturbevaringsarbejde og formidlings- og undervisningsaktiviteter, der trækker op i bedømmelsen.

Vi er enormt stolte af bedømmelsen, ikke mindst fordi vi siden 2015 har ligget stabilt blandt de absolut bedste zoologiske haver i Europa.

Det er et kæmpe skulderklap til os alle i Zoo, at vi kan fastholde vores position og en dejlig anerkendelse af det arbejde vi laver,” siger Aalborg Zoos direktør, Henrik Vesterskov Johansen.

Sætter Aalborg på verdenskortet: Aalborg Zoo kåret til Europas næstbedste

Kun overgået af ungarsk zoo

De zoologiske haver vurderes i fem grupper, baseret på deres størrelse, og i kategorien for haver med op til 500.000 gæster om året ligger Aalborg Zoo altså igen nummer to i Europa.

På førstepladsen ligger Sóstó Zoo i Ungarn, som Aalborg Zoo i øjeblikket har et tæt samarbejde med.

Fra Sóstó Zoo kommer nemlig den orangutang-hun, som i løbet af foråret skal flytte ind i Aalborg Zoos nye orangutanganlæg, der indvies i juni.

Den flotte bedømmelse er et ekstra incitament til at fortsætte vores udvikling af haven, som vores nye orangutanganlæg er et eksempel på.

Aalborg Zoo er det eneste sted i Danmark, hvor man kan opleve orangutanger, og det er en stor glæde, at vi nu snart kan præsentere dyrene i optimale omgivelser og give vores gæster endnu større oplevelser og viden om de fantastiske orangutanger,” siger Henrik Vesterskov Johansen.