Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Håb for Nibe Festival: Politisk kompensationsaftale er på vej

Af Stine Kjølby Christensen

Alle Danmarks festivaler har nu i over et år stået stand-by i forhold til corona-situationen.

Festivalerne måtte – for første gang i årtier – aflyse 2020’s program og i stedet se ind i en fremtid, som ingen vidste, hvad ville bringe.

Sådan har situationen også set ud i 2021. Trods positive vaccine-nyheder og et optimistisk sind er der dog ingen, der har turde at love festivalerne, at der kunne blive fest i år. Og sådan er det fortsat.

Heldigvis er der nu en god nyhed blandt de mange forvirrende.

En ny politisk aftale, der netop er indgået mellem regeringen, SF, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre, Venstre og De Konservative.

En aftale, der skal sikre festival- og eventarrangørerne kompensation, hvis festivalerne igen skulle gå hen og blive aflyst.

Det skriver DR.dk.

Kompensationsaftale skal sikre festivalerne

Helt konkret får aftalen den betydning, at arrangørerne som følge af en aflysning får mulighed for at søge økonomisk hjælp til at få dækket de faste omkostninger og løn.

Regeringen håber, at det kan få arrangørerne til at fastholde planlægningen, trods at de endnu ikke kender de konkrete restriktioner over sommeren.

Håb for Nibe Festival: Politisk kompensationsaftale er på vej

Aftalen glæder festivalleder Peter Møller Madsen, der sammen med sit team stadig er i fuld gang med at planlægge årets Nibe Festival i Skalskoven.

“En skøn, skøn nyhed.

Vigtigt at sige, at vi dog stadig sigter efter at afvikle vores elskede festival. Derfor ser vi selvfølgelig også frem til næste kapitel i den her lidt for spændende roman.

Nemlig en sikker plan for genåbning af vores perle af et land og dermed også af dét kulturliv, som vi alle i bund og grund mangler – så voldsomt meget,” skriver han på Facebook.

Vi har tidligere interviewet Peter Møller Madsen om afviklingen af Nibe Festival 2021. Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også