Gyser i Aalborg: Horror-event er et kæmpe hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

Lørdag d. 29. oktober spreder uhyggen sig i Aalborg. Sen eftermiddag og aften vil man kunne opleve en spændende og skræmmende rundvisning af Aalborg Kloster.

Vi har snakket med Benjamin Skals, leder af Skals Productions, som står bag Aalborg Horror Night, for at komme med bag det skræmmende og allerede udsolgte arrangement.

Hvordan opstod ideen til Aalborg Horror Night?

“Den opstod, som de fleste ”gode” ideer opstår. Vi sad og “brainede” over, hvad der kunne være sjovt at lave, fordi vi skulle have gang i et nyt projekt her i produktions-firmaet. Jeg har været ansat som skræmmer i spøgelsestoget dengang, der var spøgelses-tog.

Og Aalborg Kloster har jo en del stemning samt historie, så ideen blev egentlig at sætte uhygge og historie sammen. Og så havde vi jo ønsket den her lørdag, hvor vi laver det, var faldet på Halloween, men måske vi er mere heldige andre år.”

Hvad kan man forvente at opleve d. 29. oktober?

“En fremvisning af klostrets historie med et ekstra pift af skræk og rædsel. Men virkelig et projekt hvor horror er den største drivkraft.

Dernæst kan man forvente at se Nordjyllands dygtigste amatører i aktion. Vi er så taknemmelig for, at de vil være en del af dette event og bruge deres fritid på at lave det her. Så det skal publikum også have i mente, når hjertet sidder helt oppe i halsen af dem, at det er ”kun” er amatører der skræmmer. Samtidig kan folk forvente nogle fede tekniske effekter leveret af lys/lyd firmaet PROFOX”

Bliver det ren uhygge hele aftenen?

“Når publikum kommer ind på klosterpladsen er der ”pyntet” op for at skabe den rette stemning. Der vil være boder, hvor det er muligt at købe kager, der ligner fingre, øjne og af skårede lemmer samt en bod med suppe, hvor man ikke skal blive forskrækket af at se fingre flyde rundt. Og med et brag starter det hele. Hvor første del er en rundvisning på klostret for at bygge stemningen op, og så sidste del nede i krypten, hvor det er ren horror house.”

Synes I, Aalborg mangler lidt ’horror’?
“Taget i betragtning af vores overraskende billetsalg kan noget jo tyde det. Men jeg tror, Aalborg mangler noget anderledes kulturelt, da byen netop slår sig fast som kulturby.
Men lidt horror skader jo aldrig, da man får lov at føle, man virkelig lever.

Men det er jo også fascinerende, at sådan en pæn by som Aalborg også har plads til at rumme sådan noget ”grimt” som det her.”

Aalborg Horror Night

Hvordan kom samarbejdet med Aalborg Kloster i stand?

“Vi havde nogle forskellige steder i Aalborg, hvor vi synes det kunne være fedt at lave sådan et projekt, hvor Aalborg kloster var nummer 1 på listen. Så vi kontaktede klosterforstanderen, fik sat et møde op og så blev det ligesom fastsat både med sted og dato.”

Hvordan har I oplevet interessen?

“Imponerende stor! Vi oprettede et online billetsalg, hvor der gik max. 8 dage før, alle billetter var revet væk. Vi satte to ekstra billetsalg i gang, hvor billetterne var væk på 14 minutter. Og her d. 16. satte vi det sidste billetsalg i gang, hvor det kun tog 2 minutter, før billetterne var revet væk! Så interessen er ganske voldsom, og mere end vi havde forventet, og i skrivende stund har vi ca. 200 på venteliste.

Men interessen fra sponsorere er der virkelig også at spore. Nadias sandwich har sponsoreret sandwich til vores skuespillere, og Aalborg Kongres & Kulturcenter har doneret billetter, vi kan udlove i konkurrence, så det er jo helt fantastisk at vi som sådan et lille firma virkelig har fået vind i sejlene.”

Har I planer om at gentage succesen?

“Det vil vi helt klart lade være op til publikum, og om de synes, det er noget værd, men er der forespørgsel på et horror projekt til, er vi ikke blege for at sige ja.”

Har I andre spændende events, man kan glæde sig til?

“Skals Productions lever af at lave anderledes events rundt omkring og rigtig ryste posen med kultur, så man ikke rigtig kan forvente, hvad vi kommer med næste gang. Vi styres af, hvad vi synes, der er spændende og sjovt at lave. Men ja vi har andre planer på tegnebrættet, som lige skal cleares først, men så skal I nok høre om dem.”

“Skals Productions er medproducent på ”DEN ALTERNATIVE FAKTOR” som er en live impro comedy gruppe, der hver første mandag i måneden laver improshows på O´learys i Jomfru Ane Gade” tilføjer Benjamin Skals.

Fik du læst?

Ambitiøst projekt: Landsholdsspiller starter fodboldklub i Aalborg

front

 

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.