Gyser i Aalborg: Horror-event er et kæmpe hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

Lørdag d. 29. oktober spreder uhyggen sig i Aalborg. Sen eftermiddag og aften vil man kunne opleve en spændende og skræmmende rundvisning af Aalborg Kloster.

Vi har snakket med Benjamin Skals, leder af Skals Productions, som står bag Aalborg Horror Night, for at komme med bag det skræmmende og allerede udsolgte arrangement.

Hvordan opstod ideen til Aalborg Horror Night?

“Den opstod, som de fleste ”gode” ideer opstår. Vi sad og “brainede” over, hvad der kunne være sjovt at lave, fordi vi skulle have gang i et nyt projekt her i produktions-firmaet. Jeg har været ansat som skræmmer i spøgelsestoget dengang, der var spøgelses-tog.

Og Aalborg Kloster har jo en del stemning samt historie, så ideen blev egentlig at sætte uhygge og historie sammen. Og så havde vi jo ønsket den her lørdag, hvor vi laver det, var faldet på Halloween, men måske vi er mere heldige andre år.”

Hvad kan man forvente at opleve d. 29. oktober?

“En fremvisning af klostrets historie med et ekstra pift af skræk og rædsel. Men virkelig et projekt hvor horror er den største drivkraft.

Dernæst kan man forvente at se Nordjyllands dygtigste amatører i aktion. Vi er så taknemmelig for, at de vil være en del af dette event og bruge deres fritid på at lave det her. Så det skal publikum også have i mente, når hjertet sidder helt oppe i halsen af dem, at det er ”kun” er amatører der skræmmer. Samtidig kan folk forvente nogle fede tekniske effekter leveret af lys/lyd firmaet PROFOX”

Bliver det ren uhygge hele aftenen?

“Når publikum kommer ind på klosterpladsen er der ”pyntet” op for at skabe den rette stemning. Der vil være boder, hvor det er muligt at købe kager, der ligner fingre, øjne og af skårede lemmer samt en bod med suppe, hvor man ikke skal blive forskrækket af at se fingre flyde rundt. Og med et brag starter det hele. Hvor første del er en rundvisning på klostret for at bygge stemningen op, og så sidste del nede i krypten, hvor det er ren horror house.”

Synes I, Aalborg mangler lidt ’horror’?
“Taget i betragtning af vores overraskende billetsalg kan noget jo tyde det. Men jeg tror, Aalborg mangler noget anderledes kulturelt, da byen netop slår sig fast som kulturby.
Men lidt horror skader jo aldrig, da man får lov at føle, man virkelig lever.

Men det er jo også fascinerende, at sådan en pæn by som Aalborg også har plads til at rumme sådan noget ”grimt” som det her.”

Aalborg Horror Night

Hvordan kom samarbejdet med Aalborg Kloster i stand?

“Vi havde nogle forskellige steder i Aalborg, hvor vi synes det kunne være fedt at lave sådan et projekt, hvor Aalborg kloster var nummer 1 på listen. Så vi kontaktede klosterforstanderen, fik sat et møde op og så blev det ligesom fastsat både med sted og dato.”

Hvordan har I oplevet interessen?

“Imponerende stor! Vi oprettede et online billetsalg, hvor der gik max. 8 dage før, alle billetter var revet væk. Vi satte to ekstra billetsalg i gang, hvor billetterne var væk på 14 minutter. Og her d. 16. satte vi det sidste billetsalg i gang, hvor det kun tog 2 minutter, før billetterne var revet væk! Så interessen er ganske voldsom, og mere end vi havde forventet, og i skrivende stund har vi ca. 200 på venteliste.

Men interessen fra sponsorere er der virkelig også at spore. Nadias sandwich har sponsoreret sandwich til vores skuespillere, og Aalborg Kongres & Kulturcenter har doneret billetter, vi kan udlove i konkurrence, så det er jo helt fantastisk at vi som sådan et lille firma virkelig har fået vind i sejlene.”

Har I planer om at gentage succesen?

“Det vil vi helt klart lade være op til publikum, og om de synes, det er noget værd, men er der forespørgsel på et horror projekt til, er vi ikke blege for at sige ja.”

Har I andre spændende events, man kan glæde sig til?

“Skals Productions lever af at lave anderledes events rundt omkring og rigtig ryste posen med kultur, så man ikke rigtig kan forvente, hvad vi kommer med næste gang. Vi styres af, hvad vi synes, der er spændende og sjovt at lave. Men ja vi har andre planer på tegnebrættet, som lige skal cleares først, men så skal I nok høre om dem.”

“Skals Productions er medproducent på ”DEN ALTERNATIVE FAKTOR” som er en live impro comedy gruppe, der hver første mandag i måneden laver improshows på O´learys i Jomfru Ane Gade” tilføjer Benjamin Skals.

Fik du læst?

Ambitiøst projekt: Landsholdsspiller starter fodboldklub i Aalborg

front

 

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.