Gyser i Aalborg: Horror-event er et kæmpe hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

Lørdag d. 29. oktober spreder uhyggen sig i Aalborg. Sen eftermiddag og aften vil man kunne opleve en spændende og skræmmende rundvisning af Aalborg Kloster.

Vi har snakket med Benjamin Skals, leder af Skals Productions, som står bag Aalborg Horror Night, for at komme med bag det skræmmende og allerede udsolgte arrangement.

Hvordan opstod ideen til Aalborg Horror Night?

“Den opstod, som de fleste ”gode” ideer opstår. Vi sad og “brainede” over, hvad der kunne være sjovt at lave, fordi vi skulle have gang i et nyt projekt her i produktions-firmaet. Jeg har været ansat som skræmmer i spøgelsestoget dengang, der var spøgelses-tog.

Og Aalborg Kloster har jo en del stemning samt historie, så ideen blev egentlig at sætte uhygge og historie sammen. Og så havde vi jo ønsket den her lørdag, hvor vi laver det, var faldet på Halloween, men måske vi er mere heldige andre år.”

Hvad kan man forvente at opleve d. 29. oktober?

“En fremvisning af klostrets historie med et ekstra pift af skræk og rædsel. Men virkelig et projekt hvor horror er den største drivkraft.

Dernæst kan man forvente at se Nordjyllands dygtigste amatører i aktion. Vi er så taknemmelig for, at de vil være en del af dette event og bruge deres fritid på at lave det her. Så det skal publikum også have i mente, når hjertet sidder helt oppe i halsen af dem, at det er ”kun” er amatører der skræmmer. Samtidig kan folk forvente nogle fede tekniske effekter leveret af lys/lyd firmaet PROFOX”

Bliver det ren uhygge hele aftenen?

“Når publikum kommer ind på klosterpladsen er der ”pyntet” op for at skabe den rette stemning. Der vil være boder, hvor det er muligt at købe kager, der ligner fingre, øjne og af skårede lemmer samt en bod med suppe, hvor man ikke skal blive forskrækket af at se fingre flyde rundt. Og med et brag starter det hele. Hvor første del er en rundvisning på klostret for at bygge stemningen op, og så sidste del nede i krypten, hvor det er ren horror house.”

Synes I, Aalborg mangler lidt ’horror’?
“Taget i betragtning af vores overraskende billetsalg kan noget jo tyde det. Men jeg tror, Aalborg mangler noget anderledes kulturelt, da byen netop slår sig fast som kulturby.
Men lidt horror skader jo aldrig, da man får lov at føle, man virkelig lever.

Men det er jo også fascinerende, at sådan en pæn by som Aalborg også har plads til at rumme sådan noget ”grimt” som det her.”

Aalborg Horror Night

Hvordan kom samarbejdet med Aalborg Kloster i stand?

“Vi havde nogle forskellige steder i Aalborg, hvor vi synes det kunne være fedt at lave sådan et projekt, hvor Aalborg kloster var nummer 1 på listen. Så vi kontaktede klosterforstanderen, fik sat et møde op og så blev det ligesom fastsat både med sted og dato.”

Hvordan har I oplevet interessen?

“Imponerende stor! Vi oprettede et online billetsalg, hvor der gik max. 8 dage før, alle billetter var revet væk. Vi satte to ekstra billetsalg i gang, hvor billetterne var væk på 14 minutter. Og her d. 16. satte vi det sidste billetsalg i gang, hvor det kun tog 2 minutter, før billetterne var revet væk! Så interessen er ganske voldsom, og mere end vi havde forventet, og i skrivende stund har vi ca. 200 på venteliste.

Men interessen fra sponsorere er der virkelig også at spore. Nadias sandwich har sponsoreret sandwich til vores skuespillere, og Aalborg Kongres & Kulturcenter har doneret billetter, vi kan udlove i konkurrence, så det er jo helt fantastisk at vi som sådan et lille firma virkelig har fået vind i sejlene.”

Har I planer om at gentage succesen?

“Det vil vi helt klart lade være op til publikum, og om de synes, det er noget værd, men er der forespørgsel på et horror projekt til, er vi ikke blege for at sige ja.”

Har I andre spændende events, man kan glæde sig til?

“Skals Productions lever af at lave anderledes events rundt omkring og rigtig ryste posen med kultur, så man ikke rigtig kan forvente, hvad vi kommer med næste gang. Vi styres af, hvad vi synes, der er spændende og sjovt at lave. Men ja vi har andre planer på tegnebrættet, som lige skal cleares først, men så skal I nok høre om dem.”

“Skals Productions er medproducent på ”DEN ALTERNATIVE FAKTOR” som er en live impro comedy gruppe, der hver første mandag i måneden laver improshows på O´learys i Jomfru Ane Gade” tilføjer Benjamin Skals.

Fik du læst?

Ambitiøst projekt: Landsholdsspiller starter fodboldklub i Aalborg

front

 

Gratis guidet tur: Kom til rundvisning på Aalborg Stadion

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

AaB fik den værst tænkelige start på superligasæsonen, da de i går tabte med 2-0 til oprykkerne fra Lyngby.

Derfor er det forhåbentlig en flok sultne spillere, som går på banen på søndag, når den første hjemmekamp løber af stablen mod SønderjyskE.

Men selvom de fleste af os er vant til at opleve stadion fra tilskuerpladserne, har du snart muligheden for at opleve de sportslige rammer på en helt ny måde.

Aalborg Portland Park har en stolt historie, og stadion har lagt græs til mange store kampe – lige fra mesterskaber til store europæiske oplevelser mod eksempelvis Manchester United.

Og nu kan du altså snart med helt inden for kridtstregerne.

Rundvisning med AaB-spillere

Himmerland Boligforening står bag en række gratis guidede ture gennem Aalborgs gader under konceptet som tiden dog går, og nu er tiden kommet til at vise AaB’s faciliteter ud fra en helt ny vinkel.

Du kan nemlig opleve både AaB’s træningsanlæg og Hele Nordjyllands hjemmebane – Aalborg Portland Park, bedre kendt som Aalborg Stadion.

Rundvisningerne vil blive ledsaget af to, endnu uoplyste, spillere fra AaBs superligatrup, som vil byde ind med anekdoter og uddybende historier.

Guidet Tour på AaBs trænings- og kampfaciliteter

Første guidede tur er allerede på onsdag fra kl. 14.00-15.00 og igen fra kl. 15.30 – 16.30, hvor du har mulighed for at opleve AaBs træningsanlæg på Hornevej med to af AaBs spillere og en guide, når man inviterer til rundvisning med plads til 30 gæster pr. tur.

Da rundvisningen ligger i samme uge som superligaopstarten, og AaBs første hjemmekamp i den nye sæson, vil der især blive fortalt om, hvordan man gør sig klar til den kommende sæson.

Som deltager vil man også få insider-information, om hvordan en typisk AaB-træning foregår.

I uge 30 er det muligt at krydre ferien med en rundvisning på Aalborg Portland Park, som er AaBs hjemmebane.

Her byder man indenfor til et eksklusivt arrangement, hvor der også kun er plads til 30 gæster pr. tur.

Hvad: Guidet Tour på AaBs træningsanlæg
Hvor: AaBs træningsanlæg, Hornevej 2 9220 Aalborg Øst
Hvornår: Onsdag d. 17 juli kl. 14. og kl. 15.30
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.

Hvad: Guidet Tour på Aalborg Portland Park – AaBs hjemmebane
Hvor: Aalborg Portland Park, Harald Jensens Vej 7-9 9000 Aalborg
Hvornår: Onsdag d. 24 juli kl. 14. og kl. 15.30
Pris: Gratis

Du kan finde mere info her.

Nostalgisk 90’er-aften: Kom til Rosé og Roxette i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Når der går lidt for meget hverdag i den, er der ikke noget bedre end at tage en nostalgisk rejse tilbage til det mest festlige og farverige årti af dem alle: 1990’erne.

Et af de mest populære bands i den æra var svenske Roxette, som lagde soundtracket til 90’erne med kæmpe hits som “The Look”, “Dressed for Success” og “Listen To Your Heart”.

Og lørdag den 28. september september kan vi her i Aalborg byde velkommen til det tætteste, man kommer den ægte vare, når Nordens bedste Roxette tributeband, Dressed For Roxette, lægger vejen forbi AKKC.

Læs også: Vi Elsker 90’erne: Bliver vildere end nogensinde

Foto: Limic-FOTO og Dronning Louise

Tapas, rosé og lækker koncert

Billetsalget begynder først officielt fredag den 30. august kl. 10.00, men vi har fået lov til at forkæle vores læsere med et særligt billetlink, hvor du allerede kan sikre dig billetter her.

I samarbejde med AKKC, har vi endda sammensat den perfekte kombination: Rosé og Roxette!

Du har mulighed for at købe en billet til Dressed for Roxette inkl. 1 glas rosé for kun 230 kr.

Derudover kan du starte aftenen med en lækker tapastallerken i Jazzbaren inkl. 1 glas rosé for kun 218 kr.

Tapastallerkenen består af følgende:
Pandekage med laksesoufflé, marinerede tigerrejer og hjemmerørt urtedressing
Kyllingesalat med perlebyg og quinoa 
Lufttørret skinke med humus
Graved okseinderlår med bønnesalat
Nordjyske ostebjælker med druer
Kærnemælks panna cotta med puré
Hjemmebagt grovbolle, ristet rugbrød og knækbrødsstænger

Foto: Limic-FOTO og Dronning Louise

Vælger du den samlede pakke, får du altså en stor koncertoplevelse, 2 glas rosévin og en indbydende tapastallerken for kun 448 kr. 

“Hvis man tilkøber tapas, kan man nyde den i Jazzbaren, som er et hyggeligt lokale, der er placeret lige ovenpå foyeren til Europahallen.

Her kan man komme i den helt rette stemning, og fra balkonen, som er en del af spiseområdet, kan man helt eksklusivt kan få et sneak peek af salen før alle andre,” fortæller Kristine Ringstrøm Kock, teamleder for Musik & Teater i AKKC.

Udover muligheden for både rosé og tapas inden koncerten til en skarp pris, er der også 10 ståborde inde i salen inkl. en flaske rosé til salg for 410 kr., så er man sikret en god plads lige ved dansegulvet til koncerten – for hvem kan stå stille når 90’er poppen strømmer ud fra scenen?

En festlig aften i vente

I front som Maria Fredriksson og Per Gessle er sangerinde, Anja Møllerskov og sanger/guitarist Christian Visti, og de tager sammen med resten af Dressed for Roxette publikum tilbage til dengang håret var højt, walkmanen var gud og Beverly Hills 90210 dikterede tøjstilen.

Bandet er anerkendt som et af Nordens bedste Roxette tributebands, og det musikalske lydniveau og håret er nemlig ualmindeligt højt, når bandets syv topprofessionelle musikere leverer deres velsmurte sceneshow, der sikrer, at publikum svæver fra koncerten på en sky af fed 90’er-eufori og lyserød vin.

… Så er der vist kun tilbage at sige: Listen to your heart og tag med til en festlig aften i selskab med Dressed for Roxette og lækker rosé.

Hvad: Rosé og Roxette
Hvor: AKKC
Hvornår: Lørdag den 28. september kl. 20.00 (Tapas fra kl. 18.00)

Du finder billetter lige her.

Flyvende succes: Udenlandske turister sværmer til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste af os er nok enige om, at Aalborg er en dejlig by at bo i, men nu er turisterne virkelig også ved at få øjnene op for Nordjyllands hovedstad.

Byen vrimler ofte med krydstogsturister her om sommeren, og med den flotte placering som nummer 8 på New York Times’ liste over steder man skal besøge i 2019, er der stor sandsynlighed for, at antallet udefrakommende gæster bare vil vokse i den kommende tid.

En ny attraktionsliste fra Visit Denmark fortæller da også, at de danske attraktioner har haft rekordmange besøg i det forgangne år. 

Og nu bekræfter nye tal fra det nye nordjyske flyselskab Great Dane Airlines, at flere og flere udenlandske turister er blevet forelskede i Nordens Paris.

De sender nemlig ikke bare nordjyder til udlandet tur/retur, men oplever også en stor interesse for Aalborg som måldestination. Det skriver de i en pressemeddelelse.

Masser af bookinger fra Irland og Skotland

Interesse for Danmark generelt og international omtale af Aalborg specifikt er medvirkende årsag til, at turisterne vælger byen og Nordjylland til.

“Vi har først og fremmest defineret os som et nordjysk flyselskab, der vil sende nordjyder fra Aalborg Lufthavn ud i verden.

Men en overraskende stor del af vores bookinger kommer faktisk fra Irland og Skotland, der nu kan flyve direkte fra henholdsvis Dublin og Edinburgh Airport til Aalborg.

Det har overrasket os positivt,” forklarer adm. direktør Thomas Hugo Møller fra Great Dane Airlines.

Han siger supplerende, at selskabet generelt er blevet taget godt imod i de tre destinationsbyer, og at lufthavne og destinationsbureauer har ydet en stor indsats for at være med til at markedsføre de nye ruter:

“Det er jo ikke hver dag, at et nyt flyselskab går på vingerne, og folk er begejstrede for den anderledes og mere personlige tilgang, som vi står for.

Det er virkelig positivt at mærke,” fortsætter han.

En ny port til verden

Hos VisitAalborg er direktør Rasmus Jerver også begejstret for tendensen. Det er der flere grunde til:

“En ny flyrute er jo en ny port til verden, som du både kan gå ind og ud af.

Her har vi været vant til, at strømmen af mennesker først og fremmest går ud gennem porten, men der er ingen tvivl om, at Danmark, Nordjylland og Aalborg har opnået en større tiltrækningskraft de seneste år.

Den måde, vi har organiseret vores samfund på, og den måde vi tænker bæredygtighed på, er blevet en del af en verdensberømt fortælling, som virker tiltrækkende på flere udlændinge end tidligere.

Det tror jeg er en af årsagerne til, at Great Dane kan sælge billetter til irere og skotter,” forklarer han.

Rasmus Jerver fremhæver også gevinsten ved flyruterne på længere sigt. Her forventer VisitAalborg nemlig også en effekt i form af flere erhvervsturister fra blandt andet Irland og Skotland.

“Når vi byder os til i udlandet som kongresdestination, så er tilgængelighed ikke overraskende en ekstrem vigtig faktor.

Hvor let er det at komme til Aalborg med fly – enten direkte eller med et enkelt stop? Og her er det klart, at de nye direkte flyruter til Dublin og Edinburgh og delvist også Nice spiller ind,” slutter han.

Great Dane Airlines råder i dag over to Embraer-fly med plads til 118 passagerer. Til efteråret afgør flyselskabet, og der skal nye destinationer på programmet fra 2020.

Flyselskabet har siden midten af juni fløjet fast rutefart til Dublin, Edinburgh og Nice samt charterflyvninger for Bravo Tours fra Aalborg, Billund og København til Mallorca, Rhodos, Kreta og Varna.