Gyser i Aalborg: Horror-event er et kæmpe hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Kathrine Larsen

Lørdag d. 29. oktober spreder uhyggen sig i Aalborg. Sen eftermiddag og aften vil man kunne opleve en spændende og skræmmende rundvisning af Aalborg Kloster.

Vi har snakket med Benjamin Skals, leder af Skals Productions, som står bag Aalborg Horror Night, for at komme med bag det skræmmende og allerede udsolgte arrangement.

Hvordan opstod ideen til Aalborg Horror Night?

“Den opstod, som de fleste ”gode” ideer opstår. Vi sad og “brainede” over, hvad der kunne være sjovt at lave, fordi vi skulle have gang i et nyt projekt her i produktions-firmaet. Jeg har været ansat som skræmmer i spøgelsestoget dengang, der var spøgelses-tog.

Og Aalborg Kloster har jo en del stemning samt historie, så ideen blev egentlig at sætte uhygge og historie sammen. Og så havde vi jo ønsket den her lørdag, hvor vi laver det, var faldet på Halloween, men måske vi er mere heldige andre år.”

Hvad kan man forvente at opleve d. 29. oktober?

“En fremvisning af klostrets historie med et ekstra pift af skræk og rædsel. Men virkelig et projekt hvor horror er den største drivkraft.

Dernæst kan man forvente at se Nordjyllands dygtigste amatører i aktion. Vi er så taknemmelig for, at de vil være en del af dette event og bruge deres fritid på at lave det her. Så det skal publikum også have i mente, når hjertet sidder helt oppe i halsen af dem, at det er ”kun” er amatører der skræmmer. Samtidig kan folk forvente nogle fede tekniske effekter leveret af lys/lyd firmaet PROFOX”

Bliver det ren uhygge hele aftenen?

“Når publikum kommer ind på klosterpladsen er der ”pyntet” op for at skabe den rette stemning. Der vil være boder, hvor det er muligt at købe kager, der ligner fingre, øjne og af skårede lemmer samt en bod med suppe, hvor man ikke skal blive forskrækket af at se fingre flyde rundt. Og med et brag starter det hele. Hvor første del er en rundvisning på klostret for at bygge stemningen op, og så sidste del nede i krypten, hvor det er ren horror house.”

Synes I, Aalborg mangler lidt ’horror’?
“Taget i betragtning af vores overraskende billetsalg kan noget jo tyde det. Men jeg tror, Aalborg mangler noget anderledes kulturelt, da byen netop slår sig fast som kulturby.
Men lidt horror skader jo aldrig, da man får lov at føle, man virkelig lever.

Men det er jo også fascinerende, at sådan en pæn by som Aalborg også har plads til at rumme sådan noget ”grimt” som det her.”

Aalborg Horror Night

Hvordan kom samarbejdet med Aalborg Kloster i stand?

“Vi havde nogle forskellige steder i Aalborg, hvor vi synes det kunne være fedt at lave sådan et projekt, hvor Aalborg kloster var nummer 1 på listen. Så vi kontaktede klosterforstanderen, fik sat et møde op og så blev det ligesom fastsat både med sted og dato.”

Hvordan har I oplevet interessen?

“Imponerende stor! Vi oprettede et online billetsalg, hvor der gik max. 8 dage før, alle billetter var revet væk. Vi satte to ekstra billetsalg i gang, hvor billetterne var væk på 14 minutter. Og her d. 16. satte vi det sidste billetsalg i gang, hvor det kun tog 2 minutter, før billetterne var revet væk! Så interessen er ganske voldsom, og mere end vi havde forventet, og i skrivende stund har vi ca. 200 på venteliste.

Men interessen fra sponsorere er der virkelig også at spore. Nadias sandwich har sponsoreret sandwich til vores skuespillere, og Aalborg Kongres & Kulturcenter har doneret billetter, vi kan udlove i konkurrence, så det er jo helt fantastisk at vi som sådan et lille firma virkelig har fået vind i sejlene.”

Har I planer om at gentage succesen?

“Det vil vi helt klart lade være op til publikum, og om de synes, det er noget værd, men er der forespørgsel på et horror projekt til, er vi ikke blege for at sige ja.”

Har I andre spændende events, man kan glæde sig til?

“Skals Productions lever af at lave anderledes events rundt omkring og rigtig ryste posen med kultur, så man ikke rigtig kan forvente, hvad vi kommer med næste gang. Vi styres af, hvad vi synes, der er spændende og sjovt at lave. Men ja vi har andre planer på tegnebrættet, som lige skal cleares først, men så skal I nok høre om dem.”

“Skals Productions er medproducent på ”DEN ALTERNATIVE FAKTOR” som er en live impro comedy gruppe, der hver første mandag i måneden laver improshows på O´learys i Jomfru Ane Gade” tilføjer Benjamin Skals.

Fik du læst?

Ambitiøst projekt: Landsholdsspiller starter fodboldklub i Aalborg

front

 

Er slet ikke til at kende: Eternitten er Aalborgs nye attraktive område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Eternitten har været rigtig meget i fokus det seneste år med bydelens eksplosive udvikling.

På få år har det store areal tæt på Aalborgs midtby gennemgået en opløftende udvikling og fået sig en bemærkelsesværdig forandring.

Fra et gråt industriområde, med den store eternitfabrik som omdrejningspunkt, til et smukt og farverigt byområde med alt i hverdagens fornødenheder.

Kort sagt, så er Eternitten blevet et bydelskvarter, der rummer kultur, diversitet, hjem og en bydel for alle.

Flere af de historiske bygninger på grunden er blevet omdannet til lejligheder, som Gavlhusene og Kedelhuset.

Eternitten rummer en masse ejerlejligheder, lejeboliger, smukke kunstneriske gavlmalerier, supermarkeder bygninger med sportsbaner på toppen og langt mere – alt sammen medvirkende til, at Eternitten er blevet en særdeles populær bydel.

Spørgsmålet er så hvorfor?

Det har MigogAalborg Bolig spurgt ProDomus’ direktør, Britta Jespergaard, om:

“Eternitten er en oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten. Det har ramt helt plet,” fortæller Britta Jespergaard fra ProDomus, og fortsætter:

“Eternitten er en fantastisk oase midt i byen.

Det er et område med masser af attraktive lejligheder i bynært miljø, kulmineret med grønne områder som netop nu fornemmes i takt med, at byggerierne står færdige.

Bydelen er udviklet med respekt for det gamle Eternitten.

Det har ramt helt plet – den gamle eternitfabrik er jo en del af Aalborgs DNA og ikke mindst aalborgensernes identitet” fortæller Britta Jespergaard.

Mange mennesker er allerede flyttet ind på Eternitten i de nybyggerier, der er skudt op de sidste par år.

Men der er særdeles en ting, der får Eternitten til udmærke sig over andre nybyggerier i Aalborg.

Som bilejende beboer i lejlighed i Aalborg kan det være svært at finde en bolig med gode parkeringsmuligheder, og det bliver der brudt med på Eternitten.

“Der er lavet supergode parkeringsløsninger til stort set alle lejligheder i området.

Til nogle tilhører parkeringen lejligheden, hvor der andre steder er mulighed for at leje en.

Det er en helt perfekt løsning for beboerne med biler. Bilen kan holde i nærheden af, hvor man har sin lejlighed. I et miljø hvor der er trygt, godt og rart midt i byen,” fortæller Britta Jespergaard.

Udover de lækre bolig- og parkeringsfaciliteter, så er der flere opholdssteder omkring boligblokkene, der rummer grønne og rekreative områder.

Ved Kildevældet ligger oplevelsestrappen op til Vandværksparken, der giver dig en af Aalborgs bedste udsigter udover byen.

Foto: Christine, MigogAalborg

“Man kan gå en tur på Eternitten, og opleve hvordan det allerede er lykkedes at implementere et lækkert og tiltrækkende miljø for udeliv for beboerne i de grønne områder mellem bygningerne,” fortæller Britta Jespersgaard.

Eternitten er blevet en lille by inde i byen med supermarkeder som Føtex, Netto, Fakta og for nyligt flyttede Victors Madhus også ind på grunden.

Ruller igen på fredag: 15 km på rulleskøjter i Aalborgs gader

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var en stor succes, da Friday Night Skate åbnede sæsonen tidligere på måneden.

Det hyggelige rulleskøjte-fællesskab har virkelig fået godt fat i aalborgenserne, og på fredag d. 24. maj rulles der igen.

Ruten på fredag går bl.a. igennem Kærby, Skalborg og Hasseris, og tempoet er så alle kan være med på den 15 km lange rute.

Det hele starter ved Jomfru Ane Parken ved Havnefronten, og så ruller man ellers i samlet flok afsted på ruten. Det er ganske gratis at deltage, og man møder bare op.

Der er en pause undervejs, hvor man får frugt og væske sponsoreret af Rema1000.

Helt særlig træning til nybegyndere

På fredag har man også et helt særligt tilbud til nybegyndere.

“Den 24. maj har du mulighed for at lære de mest basale teknikker.

Et hold af erfarne rulleskøjteløbere står klar til at hjælpe dig igang.

Dette sker på Aalborg havn foran Jomfru Ane Park fra kl 18 – Altså en time før Friday Night Skate starter.

Begyndertræningen er gratis, og kræver ingen forhåndstilmelding. Du skal blot møde op på skøjterne for at deltage,” skriver arrangørerne på Facebook.

Dermed sættes der virkelig en streg under, at Friday Night Skate er for alle.

Sidste år i løbet af den brandvarme sommer nåede man op på rigtig mange deltagere ved flere af arrangementerne.

Fem datoer er fastsat

Der er resten af året fem Friday Night Skate arrangementer.

Datoerne er følgende;

fredag den 24. maj
fredag den 14. juni
fredag den 2. august
fredag den 30. august
fredag den 20. september

De sidste 12-15 år har der blandt andet været Friday Night Skate i København, og der er årligt Friday Night Skates i flere store byer verden over bl.a. London, Paris og San Francisco.

I 2013 afholdte man den første Friday Night Skate her i Aalborg, og det er siden blevet en fast del af sommeren.

Hvad: Friday Night Skate
Hvornår: Fredag d. 24. maj kl. 19.00
Hvor: Start ved Jomfru Ane Parken ved siden af Fusion
Læs mere her

Sommeren er reddet: Bubble Waffles er vendt tilbage til Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I juli 2018 kunne vi her på MigogAalborg med glæde meddele, at den megapopulære Bubble Waffle havde meldt sin ankomst i byen.

Det var Pico Bello i Østerågade, der havde fået fingrene i den luftige og lækre isvaffel.

Desværre lukkede Pico Bello ned senere på året, hvilket også betød farvel til Bubble Waffle’s her i Aalborg.

… indtil nu.

Det er nemlig med boblende glæde, at vi nu kan afsløre, at en aalborgensisk café nu har taget vaflen til sig.

Et sted, der ellers specialiserer sig i den mere flade udgave.

Det er selvfølgelig Pandekagehuset, der holder til ved Aalborg Lystbådehavn, der fremover bliver Aalborgs (foreløbigt) eneste leverandør af den uimodståelige sommersnack.

Fra og med i dag.

“Jeg var i forvejen kunde ved Vaffelbilen, som kom og sagde, at han havde noget pissegodt til os,” fortæller Rasmus Winther Jørgensen, der er medejer af Pandekagehuset.

“Vi havde snakket om det mange gange – fx at få belgiske vafler, men vi har altså ikke så meget plads at arbejde på i forvejen.

Det endte dog med at lykkes ved at sætte nogle hylder på væggene, så der kunne blive plads til maskinen.”

Prisen på en Bubble Waffle bliver 69 kr. og inkluderer – foruden vaflen – to kugler valgfri is (16 valgmuligheder), softice, drys (9 valgmuligheder), guf, flødeskum og sauce (5 valgmuligheder).

Vaflen kan både bestilles to go og to stay. Bestiller man den to go bliver det i et paprør, der er tilpasset vaflens form, så den kan fungere som et kræmmerhus.

“Produktionstiden på selve vaflen bliver cirka to minutter, som jo så kan bruges på at udvælge hvilken is, man vil have i,” forklarer Rasmus, der altså ikke frygter en ekstra lang kø i det populære is-hus, når sæsonen for alvor kommer i gang.

“Det bliver så godt!”

Gennemført koncept med særlig opskrift

Bubble Waffle-konceptet kommer oprindeligt fra streetfood-miljøet i Hong Kong, hvor man i stedet for de søde sager, fylder vaflen med fødevarer som pølse og ost.

Siden blev vaflerne adopteret til USA, hvor man besluttede at gå all in på et fuldbyrdet sukkerchok.

I Danmark er det Vaffelbaronerne, der gennem et par år har været med til at brede budskabet om den insta-venlige vaffel. Dette er bl.a. sket via forskellige pop-ups i storbyerne.

Vaflerne i Pandekagehuset bliver også produceret på baggrund af deres opskrift, der er udviklet i samarbejde med en række gode ishuse fra hele landet med henblik på at lave den lækreste og sprødeste Bubble Waffle.

Pandekagehuset har dog valgt at pifte opskriften op med lidt appelsin, så den får en mere syrlig undertone.

Du kan bestille din Bubble Waffle fra og med i dag i hele Pandekagehusets åbningstid (kl. 11.00-21.00).