Gymnasielærer med 20.000 følgere: Udgiver lækker kagebog

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

I oktober sidste år udgav Almedina Bajramovic Boskailo sin første kogebog Det lette valg – Glad og Sund uden Gluten og Sukker.

Som navnet antyder er det en kogebog med masser af lækre og lette alternativer til traditionelle retter, som ellers normalt indeholder hvedemel og sukker.

I dag udkommer så efterfølgeren Det søde valg. Her er samlet 40 lækre opskrifter på kager, desserter og søde sager, som ikke indeholder mel og sukker – men hvor der ikke er gået på kompromis med den gode smag.

Har 20.000 følgere på Instagram

Sundheden er i fokus på en nem og tilgængelig måde.

Almedina er til daglig gymnasielærer på Aalborghus Gymnasium og indehaver af instragramprofilen ”sund_inspiration”, som har over 20.000 følgere. Det var her, idéen til hendes kogebøger opstod.

”Efter jeg udgav Det lette valg, har jeg oplevet en efterspørgsel på opskrifter med udgangspunkt i det søde køkken. Nu har jeg så samlet de bedste i denne bog. Jeg vil gerne vise, at det er muligt – og faktisk også nemt – at servere lækre desserter for sine gæster uden at bruge raffineret sukker” siger Almedina til MigogAalborg.

Har ændret vaner og kost

Hun lider selv af irritabel tyktarm, som tidligere har givet hende meget besvær i hverdagen. Men så opdagede hun, hvor meget det hjalp på hendes gener at ændre på kosten:

”Der er så mange i Danmark, der lider af glutenintolerance eller irritabel tyktarm, men vi taler sjældent om det. Det er nemt at forkøbe sig i kosttilskud og særlige madvarer, men jeg har opdaget, at jeg kan få det meget bedre, hvis bare jeg undgår raffineret sukker og gluten.

I bogen viser jeg, at det faktisk er enkelt at lave lækre, søde desserter derhjemme med helt almindelige fødevarer. Du behøver ikke gå ned på hygge, bare fordi du gerne vil undgå sukker” siger Almedina.

Den gode smag i fokus

Bogen henvender sig ikke kun til de mennesker, som oplever problemer i hverdagen.

Det er ikke nogen lynkur eller en retningsbestemmer. I stedet er den en håndsrækning til alle, der ønsker at prioritere sundhed og velvære.

For Almedina har det været vigtig at holde ingredienslisten kort. Alt skal kunne købes i supermarkedet.

Desuden er alle opskrifterne smagt og godkendt af mennesker, som normalt spiser sukker.

”Ofte kan de slet ikke smage forskel. De bliver overrasket, når jeg fortæller dem, at der ikke er sukker i, og at hvedemelet eksempelvis er erstattet med mandelmel” fortæller Almedina.

Personligheden skinner igennem

Almedina har selv taget alle billederne i bogen. Det betyder meget for hende, at den repræsenterer hende som person, og at den er i tråd med den stil, hun har på sin instagramprofil.

Det er her hun har skabt sin store succes. Og selv om der ligger rigtig meget arbejde bag at udgive en kogebog, så er det det hele værd for Almedina. Hun oplever nemlig, at det hjælper folk til at få det bedre.

Fra i dag kan bogen købes til 159,95 kr. i Bog & Idé i Østeraagade og her.

Har du spørgsmål til Almedina, eller ønsker du bare en snak om sund livsstil, så kan du på fredag d. 6 oktober fra kl. 16.00-18.00 møde hende i Bog og Idé i Østeraagade, hvor hun holder bogsignering.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.