Gurli Gris, comedy og masser af musik: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Selvom denne uge har været en våd og køligere fornøjelse, ser weeekenden lys og lækker ud, når det kommer til de mange spændende events.

Aalborg er nemlig vært for mange forskellige musikalske oplevelser med både operafestival, Fredagsfest i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen.

Og så kigger en vaske ægte verdensstjerne også forbi Aalborg Storcenter.

Her er vores bud på, hvad du denne weekend kan opleve i Aalborg:

Operafestival fylder byen

I weekenden kan man opleve Aalborg Operafestival på forskellige lokationer i og omkring Aalborg.

Hele weekenden byder Aalborg Operafestival på et væld af kulturelle arrangementer som tæller alt fra lytte-lounges, Opera at an Exhibition med Adrian Hughes og Opera i Rebild med skuespiller og entertainer Preben Kristensen som konferencier.

Se hele programmet for weekenden her.

Men Aalborg Operafestival byder også på både eksperimenterende og interessante oplevelser og kollaborationer.

Her kan blandt andet nævnes et vildt mash-up, når MC Fight Night vinder og rapper Pede B og verdensmesteren i scratch DJ Noize kombinerer rap, opera og hiphop. Dette arrangement finder sted lørdag d. 10. august kl. 18.30 på C.W. Obels Plads.

Som vi skrev tidligere på ugen kan man fredag opleve hvordan melodisk dødsmetal og opera forenes i et interessant og nytænkende clash. Det foregår fredag 9. august kl. 21.00 på Studenterhuset.

Fik du ikke læst vores artikel om Aalborg Operafestival? Læs den her.

Arkivfoto

Gurli Gris kommer til Aalborg

Fredag eftermiddag kan børn og voksne møde den verdensberømte tegnefilmsfigur Gurli Gris, når hun kommer forbi Bilka i Aalborg Storcenter.

Den lille gris og hendes familie som tæller Far Gris, Mor Gris og lillebror Gustav Gris er ekstremt populære og et sikkert hit på ethvert børneværelse.

Den lille grise-familie kan til dagligt opleves både på Ramasjang og Netflix, men nu får børn (og voksne) altså muligheden for at møde Selveste Gurli Gris i levende live, når hun på fredag mellem kl. 15.00 og 18.00 er at finde ved Bilka på torvet i forhallen.

Læs mere om det her.

Eventet er gratis og Bilka har en forventning om at der kommer mange glade børn for at møde Gurli og Gustav, og de anbefaler derfor, at man ankommer i god tid.

Foto: Joan Barløse

John Mogensen til Fredagsfest

Weekendens Fredagsfest i Karolinelund byder denne fredag på en John Mogensen oplevelse, når Rasmus Bjerg indtager scenen med hans John Mogensen hyldest.

Når Én Mand Stærk har fået fyret godt gang i fredagshumøret og varmet musik-øret op vil Rasmus Bjerg med garanti genoplive John Mogensen-stemningen her mere end 40 år efter Mogensen gik bort.

Den folkekære John Mogensen var blandt andet kendt for hans uundgåelige hits ”Så længe jeg lever”, ”Der er noget galt i Danmark” og ”To mennesker på en strand”, og mon ikke en eller flere af disse hits er på spillelisten fredag når Bjerg indtager Karolinelund?

Koncerten starter kl. 20.00 i Karolinelund.

Læs mere om Fredagsfesten her.

The Minds of 99 og Barselona i Skovdalen (Udsolgt)

Fredagen byder på endnu en koncert i det aalborgensiske byliv når The Mind of 99 indtager Skovdalen til Skovrock 2019.

The Minds of 99 er anerkendt som et af landets bedste livebands, noget som de i den grad fik slået en streg under, da de i november sidste år gæstede Aalborg på deres udsolgt efterårstourné.

Udover The Minds of 99 gæster bandet Barselona også Skovdalen fredag aften i Skovdalen. Bandet stormede i 2017 til tops i den danske musikbranche og har blandt andet spillet et væld af udsolgte koncerter i hele landet og derudover blev bandet inviteret til at spille på både Roskilde Festival og Smukfest.

Billetterne er ikke overraskende blevet revet væk, og koncerten er udsolgt.

Læs mere om fredagens Skovrock her.

Guidet gåtur om Byudviklingen

Er du en af dem, der de seneste par uger har benyttet de guidede gåture der har været arrangeret af Himmerland Boligforening og deres ”Som tiden dog går”-koncept? Så er der en ny tur på planen denne weekend.

På disse ture har interesserede aalborgensere haft muligheden for at få et indblik i de spændende historier som lurer på hvert et gadehjørne, og samtidig fået en frisk gåtur i det danske sommervejr.

De forrige gåture har blandt andet omhandlet de mange gavlmalerier som udsmykker byen, og turen har også gået forbi AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park.

Denne søndag går turen til Aalborg Øst og Sønder Tranders som i disse år er under en rivende udvikling.

Hvor der før i tiden har været græs og marker er der nu nybyggede boliger og flere på vej, lokaler til universitetet og et spritnyt supersygehus.

Ruten er som de forrige uger fem kilometer lang og turen starter og slutter ved Stjerneporten hvor der er mulighed for parkering.

Turen starter kl. 14.00 og er et gratis arrangement.

Du kan læse vore artikel om byvandringen på søndag her.

Events

9/8-11/8: Operafestival i Aalborg

9/8 Fredag på toppen Salling Rooftop kl. 16.00

9/8 Fredagsfest i Karolinelund med Rasmus Bjerg kl. 20.00

9/8 Skovrock i Skovdalen med The Minds of 99 kl. 20.00

9/8 Mød Gurli Gris og Gustav Gris i Bika kl. 15.00

9/8 Soulkompagniet Fredagsfest afterparty kl. 22.30

9/8 Salsa Caliente på Aalborg Street Food kl. 20.00

10/8 Gratis guidet tur ved Aalborg Øst kl. 14.00

10/8 Beach Games 2019 kl. 17.00

10/8 Comedy Beach Club – Costa Del Nordkraft kl. 21.00

11/8 Afro-Caribbean vybz på Aalborg Street Food kl. 15.00

11/8 AaB – Esbjerg på Aalborg Portland Park kl. 14.00

For børn

11/8 Skolestartsfest ved Aalborg Citykirke

Aalborgs nye grønne bydel: Mange lækre fordele ved at bo i Hasserisparken

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Aalborg er en by med enorm befolkningstilvækst, og det har i den grad sat sit præg på byen de seneste år med en lang række nybyggerier.

Der er opført en lang række boligkomplekser i Aalborgs centrale områder, men vil du gerne lidt væk fra midtbyens pulserende liv, er byen heldigvis også blevet beriget med nye rekreative områder, hvor der ånder fred, ro og skøn natur.

Ét af disse er den grønne boligoase Hasserisparken i Hasseris Enge.

Lyse lejligheder og dyrevenligt område

MigogAalborg har taget en snak med det unge kærestepar, Camilla og Rasmus, der sammen med hunden, Milton, bor i Hasserisparken.

“Vi kan godt lide ved at bo i Hasserisparken på grund af de store, flotte og lyse lejligheder og den smukke natur, hvor vi kan gå en masse ture med vores hund, Milton”, fortæller Camilla Stiller, inden hendes kæreste, Rasmus Henriksen, uddyber:

“Det, der tiltalte os ved Hasserisparken var især, at vi kunne få en anden oplevelse. Nu har vi prøvet at bo inde i byen, og der er meget mere fredeligt herude med frisk luft og meget mindre larm“.

I Hasserisparken, der er indhyllet i grønne omgivelser, er det nemlig tilladt at have husdyr.

“Ude foran vores lejlighed ligger Grønningen, som er et miljøprojekt fra kommunen. Det er et grønt område, hvor der ikke kan blive bygget noget, men hvor der til gengæld er legeplads til de mindre børn,” forklarer Rasmus.

God indretning og faciliteter

Boligerne er arkitekttegnede, og ved tilblivelsen har fokus, udover at få Hasserisparken til at passe ind i de naturskønne rammer, også været et stort fokus på rummelige lejemål.

“Allerede inden vi flyttede ind, og boligen endnu var uden gulve, var det tydeligt, at den var superfin i forhold til ruminddelingen.

Vi kunne hurtigt se, at vi kunne indrette den rigtig fint”, fortæller Rasmus Henriksen.

Udover at være praktisk, godt indrettet og befinde sig i naturskønne omgivelser, slipper du også for at suse gaderne tynde efter ledige parkeringspladser eller betale for en pebret P-licens.

“Det er en stor fordel, at der er gratis parkering – og det er super dejligt, når vi har en bil”, forklarer Camilla Stiller.

Udover de betagende grønne omgivelser udskiller de arkitektoniske boliger sig ved store haver, værelser og altaner, og i ejendommene i etape 1 og 2 får man sit helt eget depotrum.

Alt er inden for kort afstand

Men selvom boligerne er placeret i rolige grønne omgivelser, behøver du ikke køre langt for at komme til midtbyen, tage på indkøb eller køre børnene i institutionen.

Der er nemlig kun 600 meter til indkøb, 5 kilometer til centrum og blot 2,5 kilometer til både skole og børnehave, hvilket igen er ideelt til dem, der ønsker en adresse, der kan leve op til lidt af hvert.

“Vi vil helt sikkert anbefale andre at flytte herud i området, hvis man er til smuk natur og hyggelige omgivelser, hvor der er en masse andre søde mennesker.

Det er i hvert fald vores største anbefaling at flytte herud i Hasserisparken”, fortæller Camilla Stiller.

Kom til åbent hus hver søndag i august

Drømmer du også om en bolig i fredelige og naturlige omgivelser, men tæt på storbyens muligheder?

Så kom til åbent hus, der afholdes hver søndag hele august fra kl. 13-14 på Poul Anker Bechs Vej 116. Der er nemlig stadig få ledige lejemål.

Du har også mulighed for at booke en individuel fremvisning.

Læs mere om Hasserisparken her.

Du kan også se video fra Hasserisparken og møde Camilla og Rasmus i videoen herunder

Trafikken står næsten stille: Vejarbejde skaber lang kø på motorvejen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Et planlagt vejarbejde på E39 mellem Bouet og Brønderslev skaber lørdag eftermiddag lange køer på motorvejen.

Tidligere i dag stod trafikken nærmest helt stille igennem Limfjordstunnelen og helt ind til afkørsel 26 T.H. Sauers Vej. På det tidspunkt var der forlænget rejsetid på over 40 minutter.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er det blevet lidt bedre, og man bør kun påregne et kvarters ekstra rejsetid. Køen starter cirka efter Limfjordstunnelen.

Det oplyser Vejdirektoratet på Trafikken.dk.

Der skal forventes en forlænget rejsetid på op mod 35 minutter lyder den seneste opdatering. Årsagen er sandsynligvis, at man har igangsat det planlagte vejarbejde i dag samtidig med at rigtig mange vil nordpå til sommerhuse og kysterne.

Den kombination skaber givetvis store trafikale udfordringer i en stor del af lørdagen.

Tidligere i august udsendte Vejdirektoratet en pressemeddelelse omkring det forstående arbejde.

Arbejdet udføres i tre etaper

Fra 15. august og cirka fire uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på motorvej E39 mellem Bouet og Brønderslev S.

Arbejdet udføres i tre etaper:

Første etape foregår mellem udfletningen ved Bouet (Motorvejskryds Vendsyssel) og Vestbjerg. Arbejdet starter i nordgående spor og skifter derefter over i sydgående spor.

Anden etape foregår i nordgående spor mellem Vestbjerg og Brønderslev S.

Tredje etape foregår i sydgående spor mellem Brønderslev S. og Vestbjerg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.

Arbejdet udføres i weekender og på hverdage i aften- og nattimerne, og trafikken i det berørte spor afvikles med omkørsel via rute 190.

Nyt fra statsministeren: Indfører krav om mundbind i den kollektive transport

Skrevet af: Redaktionen

Efter flere måneder uden corona-pressemøder fra Statsministeriet, var der i dag klokken 11.00 indkaldt til pressemøde, hvor Mette Frederiksen meldte nyt ud.

Allerede i går aftes kunne flere medier skrive, at hovedbudskabet på pressemødet ville være et krav om, at passagerer ifører sig mundbind, når man bruger offentlige transportmidler.

Og det var netop også det første, som statsministeren udtalte sig om på pressemødet:

“Vi indfører nu et krav om, at man skal bære mundbind i den kollektive transport på alle tider af døgnet (…) Det har før været en anbefaling. Nu bliver det et krav.”

Tiltaget træder i kraft om en uge – altså lørdag den 22. august.

Det kan senere blive nødvendigt at indføre kravet andre steder, eksempelvis i supermarkedet eller ved lægen.

Det lokale fokus

Mette Fredriksen lagde også vægt på, at det nu er helt lokalt, at corona skal bekæmpes.

Smittekæderne skal brydes lokalt og den lokale indsats kan variere, så hvis der er smitte i ens kommune kan der komme specifikke regler lokalt.

Corona skal bekæmpes ud fra en såkaldt tretrinsraket: Test, opsporing og så isolation og karantæne.

… Opdateres

Sent i aftes kunne Folketingets partier og regeringen melde ud, at de er blevet enige om en ny aftale for genåbningens fase 4 – det kan du læse mere om her.