Gurli Gris, comedy og masser af musik: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Selvom denne uge har været en våd og køligere fornøjelse, ser weeekenden lys og lækker ud, når det kommer til de mange spændende events.

Aalborg er nemlig vært for mange forskellige musikalske oplevelser med både operafestival, Fredagsfest i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen.

Og så kigger en vaske ægte verdensstjerne også forbi Aalborg Storcenter.

Her er vores bud på, hvad du denne weekend kan opleve i Aalborg:

Operafestival fylder byen

I weekenden kan man opleve Aalborg Operafestival på forskellige lokationer i og omkring Aalborg.

Hele weekenden byder Aalborg Operafestival på et væld af kulturelle arrangementer som tæller alt fra lytte-lounges, Opera at an Exhibition med Adrian Hughes og Opera i Rebild med skuespiller og entertainer Preben Kristensen som konferencier.

Se hele programmet for weekenden her.

Men Aalborg Operafestival byder også på både eksperimenterende og interessante oplevelser og kollaborationer.

Her kan blandt andet nævnes et vildt mash-up, når MC Fight Night vinder og rapper Pede B og verdensmesteren i scratch DJ Noize kombinerer rap, opera og hiphop. Dette arrangement finder sted lørdag d. 10. august kl. 18.30 på C.W. Obels Plads.

Som vi skrev tidligere på ugen kan man fredag opleve hvordan melodisk dødsmetal og opera forenes i et interessant og nytænkende clash. Det foregår fredag 9. august kl. 21.00 på Studenterhuset.

Fik du ikke læst vores artikel om Aalborg Operafestival? Læs den her.

Arkivfoto

Gurli Gris kommer til Aalborg

Fredag eftermiddag kan børn og voksne møde den verdensberømte tegnefilmsfigur Gurli Gris, når hun kommer forbi Bilka i Aalborg Storcenter.

Den lille gris og hendes familie som tæller Far Gris, Mor Gris og lillebror Gustav Gris er ekstremt populære og et sikkert hit på ethvert børneværelse.

Den lille grise-familie kan til dagligt opleves både på Ramasjang og Netflix, men nu får børn (og voksne) altså muligheden for at møde Selveste Gurli Gris i levende live, når hun på fredag mellem kl. 15.00 og 18.00 er at finde ved Bilka på torvet i forhallen.

Læs mere om det her.

Eventet er gratis og Bilka har en forventning om at der kommer mange glade børn for at møde Gurli og Gustav, og de anbefaler derfor, at man ankommer i god tid.

Foto: Joan Barløse

John Mogensen til Fredagsfest

Weekendens Fredagsfest i Karolinelund byder denne fredag på en John Mogensen oplevelse, når Rasmus Bjerg indtager scenen med hans John Mogensen hyldest.

Når Én Mand Stærk har fået fyret godt gang i fredagshumøret og varmet musik-øret op vil Rasmus Bjerg med garanti genoplive John Mogensen-stemningen her mere end 40 år efter Mogensen gik bort.

Den folkekære John Mogensen var blandt andet kendt for hans uundgåelige hits ”Så længe jeg lever”, ”Der er noget galt i Danmark” og ”To mennesker på en strand”, og mon ikke en eller flere af disse hits er på spillelisten fredag når Bjerg indtager Karolinelund?

Koncerten starter kl. 20.00 i Karolinelund.

Læs mere om Fredagsfesten her.

The Minds of 99 og Barselona i Skovdalen (Udsolgt)

Fredagen byder på endnu en koncert i det aalborgensiske byliv når The Mind of 99 indtager Skovdalen til Skovrock 2019.

The Minds of 99 er anerkendt som et af landets bedste livebands, noget som de i den grad fik slået en streg under, da de i november sidste år gæstede Aalborg på deres udsolgt efterårstourné.

Udover The Minds of 99 gæster bandet Barselona også Skovdalen fredag aften i Skovdalen. Bandet stormede i 2017 til tops i den danske musikbranche og har blandt andet spillet et væld af udsolgte koncerter i hele landet og derudover blev bandet inviteret til at spille på både Roskilde Festival og Smukfest.

Billetterne er ikke overraskende blevet revet væk, og koncerten er udsolgt.

Læs mere om fredagens Skovrock her.

Guidet gåtur om Byudviklingen

Er du en af dem, der de seneste par uger har benyttet de guidede gåture der har været arrangeret af Himmerland Boligforening og deres ”Som tiden dog går”-koncept? Så er der en ny tur på planen denne weekend.

På disse ture har interesserede aalborgensere haft muligheden for at få et indblik i de spændende historier som lurer på hvert et gadehjørne, og samtidig fået en frisk gåtur i det danske sommervejr.

De forrige gåture har blandt andet omhandlet de mange gavlmalerier som udsmykker byen, og turen har også gået forbi AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park.

Denne søndag går turen til Aalborg Øst og Sønder Tranders som i disse år er under en rivende udvikling.

Hvor der før i tiden har været græs og marker er der nu nybyggede boliger og flere på vej, lokaler til universitetet og et spritnyt supersygehus.

Ruten er som de forrige uger fem kilometer lang og turen starter og slutter ved Stjerneporten hvor der er mulighed for parkering.

Turen starter kl. 14.00 og er et gratis arrangement.

Du kan læse vore artikel om byvandringen på søndag her.

Events

9/8-11/8: Operafestival i Aalborg

9/8 Fredag på toppen Salling Rooftop kl. 16.00

9/8 Fredagsfest i Karolinelund med Rasmus Bjerg kl. 20.00

9/8 Skovrock i Skovdalen med The Minds of 99 kl. 20.00

9/8 Mød Gurli Gris og Gustav Gris i Bika kl. 15.00

9/8 Soulkompagniet Fredagsfest afterparty kl. 22.30

9/8 Salsa Caliente på Aalborg Street Food kl. 20.00

10/8 Gratis guidet tur ved Aalborg Øst kl. 14.00

10/8 Beach Games 2019 kl. 17.00

10/8 Comedy Beach Club – Costa Del Nordkraft kl. 21.00

11/8 Afro-Caribbean vybz på Aalborg Street Food kl. 15.00

11/8 AaB – Esbjerg på Aalborg Portland Park kl. 14.00

For børn

11/8 Skolestartsfest ved Aalborg Citykirke

Lyser Aalborg op: Salling holder stor lystændingsfest i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Man ved, at julen nærmer sig med hastige skridt, når Sallings gigantiske julebelysning lyser en stor del af Aalborgs midtby op.

Traditionen tro inviterer Salling hele byen til lystænding af de funklende julelys på stormagasinets kæmpemæssige facade.

Det sker i næste uge fredag d. 1. november kl. 17.00.

I år giver stormagasinet de fremmødte en julegave ud over det sædvanlige, når en af landets største artister Kesi indtager scenen på Nytorv.

Julen er først for alvor skudt i gang efter Sallings traditionsrige lystændingsfest.

Her stimler tusindvis af forventningsfulde mennesker hvert år op foran Salling, hvor de i fællesskab tæller ned, inden Sallings stormagasin bliver forvandlet til en kæmpe, funklende julegave.

Igen i år bliver der julestemning foran Salling, når stormagasinet inviterer til lystænding og livemusik fredag den 1. november kl. 17.00.

“Vi glæder os hele året til denne særlige dag, hvor vi inviterer byen til julefest.

Vi er meget stolte over, at vi hvert år kan give alle i hele byen en oplevelse ud over det sædvanlige, og det er en stor fornøjelse, at vi i år kan præsentere et af landets største navne på den danske musikscene,” siger Sallings direktør Marianne Bedsted.

Intimkoncert med hitmageren Kesi

Årets kunstner på scenen foran Salling er i år ingen ringere end hitmageren Kesi, der netop er udråbt til årets danske solist ved Danish Music Awards.

Siden 2014 har den danske rapper toppet hitlisterne med singler som ”Mamacita”, ”Følelsen” og ”Søvnløs”, og 65 mio. streaminger på Spotify taler sit eget tydelige sprog.

Der er derfor lagt op til en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, når Kesi indtager scenen og giver en intim minikoncert.

Kesi giver desuden koncert på Skråen i Aalborg den 15. november og Train i Aarhus den 23. november.

Kesi

Det summer af jul på alle etager

Stormagasinet vil hele dagen være pyntet op til jul, og når lysene funkler på Strøget og koncerten er slut, inviterer Salling indenfor til julefest.

Alle etager vil emme af julestemning med hyggelig musik, smagsprøver og små serveringer.

I Salling Bageren kan du smage årets første brunkager, og Salling Super byder på lækre, lune æbleskiver og hjemmelavet gløgg. I den store juletombola kan du prøve lykken og vinde lækre præmier for over 30.000 kr., og som noget ganske særligt får alle modtagere af Sallings nyhedsbrev et gavekort på 125 kr., som man kan indløse hver gang, man handler for 500 kr. (dette gælder fra torsdag den 31. oktober til søndag den 3. november).

Alle har mulighed for at melde sig til nyhedsbrevet på salling.dk eller i Salling i løbet af weekenden.

Program

Det er en god idé at komme i god tid til lystændingen, da der forventes mange mennesker.

Stormagasinet holder i dagens anledning åbent helt frem til kl. 22.

Kl. 10-17: Vi varmer op til julehyggen i Salling

Kl. 17: Karin Salling tænder julelysene

Kl. 17.10: Minikoncert med Kesi

Kl. 17.35-22: Salling byder indenfor i julevarmen

Fakta om julelysene

  • Det koster 12 kr. i timen at have julelysene tændt, da juleudsmykningen består af LED-lys
  • Julelysene er designet af lysfirmaet Sirius, der også er kendt for deres julebelysning på Hotel D´Angleterre
  • Det tager to uger at sætte julebelysningen op – Julebelysningen er tændt i to måneder og bliver dermed taget ned d. 2. januar

 

Kæmpe overraskelse: Allan Gaarde færdig i AaB

Skrevet af: Michael Qureshi

AaBs sportsdirektør Allan Gaarde er færdig i AaB.

Klubben stopper samarbejdet med Gaarde med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser AaB i en Fondsbørsmeddelelse.

“Efter drøftelser mellem bestyrelsen og direktionen omkring den fremtidige struktur i vores sportslige afdeling er vi imidlertid enige om, at revurdere vores sportslige setup.

Bestyrelsen vil snarest sætte sig sammen og beslutte den fremtidige struktur,” oplyser AaBs bestyrelsesformand Torben Fristrup i en pressemeddelelse.

Han fortsætter;

“Allan Gaarde skal blandt andet huskes for sin medvirken til vores historiske The Double i 2014 med såvel et dansk mesterskab og en pokaltitel samt AaB’s største spillersalg nogensinde i form af Christian Bassogog i 2017, og vi har været glade for at have Allan som sportsdirektør.”

Tid til nye udfordringer

Allan Gaarde takker selv for en god tid i AaB, hvor han nåede at være sportsdirektør i seks år efter han overtog sædet fra Lynge Jakobsen.

“Jeg har haft en fantastisk tid i AaB med mange unikke udfordringer og oplevelser, men tiden er kommet til at søge nye udfordringer, og jeg ønsker kun klubben alt det bedste fremover,” siger Gaarde.

I første omgang fordeles Allan Gaardes opgaver imellem administrerende direktør Thomas Bælum og cheftræner Jacob Friis.

Opdateres

Et stærkt makkerpar: Louisiana og Kunsten indgår unikt partnerskab

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Igennem de seneste år har der været et udstillingssamarbejde mellem Kunsten og Louisiana, der har betydet, at publikum har kunnet opleve store internationale kunstnere på Kunsten.

Aktuelt viser Kunsten udstillingen Twilight Zone, hvor Kunsten har udvalgt en række stærke værker fra Louisianas verdensberømte samling af samtidskunst.

Tidligere har der været en større udstilling med den sydafrikanske kunstner William Kentridge.

Glade direktører

De to institutioner har nu i lyset af de gode erfaringer, besluttet at bringe samarbejdet et afgørende skridt videre ved at udvide og formalisere det kunstfaglige samarbejde til at omfatte hele udstillingsprogrammet.

Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, siger:

“På Louisiana har vi altid følt et slægtskab med kunstmuseet i Aalborg, fordi det er det andet moderne arkitektoniske hovedværk på museumsfronten i Danmark.

Kunsten og Louisiana klæder hinanden. Vi glæder os til et partnerskab, en nydannelse i dansk museumsliv, hvor Kunstens kommende direktør og kuratoriske stab bliver en del af det faglige miljø på Louisiana.

Kunsten får glæde af Louisianas store internationale netværk, af Louisianas kompetencer og ikke mindst af Louisianas efterhånden store internationale samling af samtidskunst.

Louisiana får glæde af at samarbejde med et velfungerende museum med en fornem samling, men også af at tage et større ansvar i samarbejde med en regional institution.

Kulturel vækst er på dagsordenen i Aalborg, hvor der findes en offentlighed, som ikke kommer forbi Louisiana med samme selvfølgelighed som de mennesker der bor, hvor vi ligger.

Jeg ser frem til samarbejdet med stor nysgerrighed og forventning.”

Stillingen som ny direktør for Kunsten genopslås derfor på nye forudsætninger, men Kunsten fortsætter som en selvstændig og selvejende institution.

Bestyrelsesformand på Kunsten, Christen Obel siger:

”Kunsten har igennem en lang periode været i en rigtig positiv udvikling, men med adgangen til Louisianas ressourcer og brand forventer vi at kunne accelerere denne udvikling yderligere.

Derfor har vi også – trods mange stærke ansøgninger til det oprindelige direktøropslag – besluttet at genopslå stillingen, så kandidaterne er fuldt bekendt med forudsætningerne, selvom det grundlæggende er den samme selvstændige og markante profil, vi leder efter.”

Formelt vil Louisianas direktør have det overordnede ansvar for det kunstfaglige program.

Det kunstfaglige miljø skal styrkes

I samme forbindelse vil Kunsten i langt større omfang kunne lade Louisianas samling og netværk indgå i sit udstillings- og aktivitetsprogram i Aalborg, ligesom det kunstfaglige miljø kan styrkes gennem samarbejdet.

Der er enighed om, at den klare ambition er, at dette skal styrke niveauet for udstillingerne yderligere, og at ambitionen er fuldt forenelig med at forblive en stærkt lokalt forankret kulturinstitution i Aaltos smukke rammer.

Et museum, der skaber udstillinger af høj kvalitet og som appellerer både til det lokale publikum og det nationale og internationale. Mulighederne bliver blot større gennem det tætte samarbejde mellem de to institutioner.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen siger: ”Aalborg Kommune bakker naturligvis op, når bestyrelsen på Kunsten er positive overfor at udvide samarbejdet.

Det er meget glædeligt, og vi ser det som et stort skulderklap til Kunsten, når en stor internationalt respekteret og succesfuld institution, som Louisiana, på denne måde anerkender den position som Kunsten gennem en målrettet indsats har bragt sig i.”

Aftalen træder i kraft ved årsskiftet, og den nye direktør skal være drivkraften bag en opdateret strategi for Kunsten.

Aftalen skal have lejlighed til at virke i 2-3 år, før man endegyldigt vurderer samarbejdets succes.