Gurli Gris, comedy og masser af musik: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Selvom denne uge har været en våd og køligere fornøjelse, ser weeekenden lys og lækker ud, når det kommer til de mange spændende events.

Aalborg er nemlig vært for mange forskellige musikalske oplevelser med både operafestival, Fredagsfest i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen.

Og så kigger en vaske ægte verdensstjerne også forbi Aalborg Storcenter.

Her er vores bud på, hvad du denne weekend kan opleve i Aalborg:

Operafestival fylder byen

I weekenden kan man opleve Aalborg Operafestival på forskellige lokationer i og omkring Aalborg.

Hele weekenden byder Aalborg Operafestival på et væld af kulturelle arrangementer som tæller alt fra lytte-lounges, Opera at an Exhibition med Adrian Hughes og Opera i Rebild med skuespiller og entertainer Preben Kristensen som konferencier.

Se hele programmet for weekenden her.

Men Aalborg Operafestival byder også på både eksperimenterende og interessante oplevelser og kollaborationer.

Her kan blandt andet nævnes et vildt mash-up, når MC Fight Night vinder og rapper Pede B og verdensmesteren i scratch DJ Noize kombinerer rap, opera og hiphop. Dette arrangement finder sted lørdag d. 10. august kl. 18.30 på C.W. Obels Plads.

Som vi skrev tidligere på ugen kan man fredag opleve hvordan melodisk dødsmetal og opera forenes i et interessant og nytænkende clash. Det foregår fredag 9. august kl. 21.00 på Studenterhuset.

Fik du ikke læst vores artikel om Aalborg Operafestival? Læs den her.

Arkivfoto

Gurli Gris kommer til Aalborg

Fredag eftermiddag kan børn og voksne møde den verdensberømte tegnefilmsfigur Gurli Gris, når hun kommer forbi Bilka i Aalborg Storcenter.

Den lille gris og hendes familie som tæller Far Gris, Mor Gris og lillebror Gustav Gris er ekstremt populære og et sikkert hit på ethvert børneværelse.

Den lille grise-familie kan til dagligt opleves både på Ramasjang og Netflix, men nu får børn (og voksne) altså muligheden for at møde Selveste Gurli Gris i levende live, når hun på fredag mellem kl. 15.00 og 18.00 er at finde ved Bilka på torvet i forhallen.

Læs mere om det her.

Eventet er gratis og Bilka har en forventning om at der kommer mange glade børn for at møde Gurli og Gustav, og de anbefaler derfor, at man ankommer i god tid.

Foto: Joan Barløse

John Mogensen til Fredagsfest

Weekendens Fredagsfest i Karolinelund byder denne fredag på en John Mogensen oplevelse, når Rasmus Bjerg indtager scenen med hans John Mogensen hyldest.

Når Én Mand Stærk har fået fyret godt gang i fredagshumøret og varmet musik-øret op vil Rasmus Bjerg med garanti genoplive John Mogensen-stemningen her mere end 40 år efter Mogensen gik bort.

Den folkekære John Mogensen var blandt andet kendt for hans uundgåelige hits ”Så længe jeg lever”, ”Der er noget galt i Danmark” og ”To mennesker på en strand”, og mon ikke en eller flere af disse hits er på spillelisten fredag når Bjerg indtager Karolinelund?

Koncerten starter kl. 20.00 i Karolinelund.

Læs mere om Fredagsfesten her.

The Minds of 99 og Barselona i Skovdalen (Udsolgt)

Fredagen byder på endnu en koncert i det aalborgensiske byliv når The Mind of 99 indtager Skovdalen til Skovrock 2019.

The Minds of 99 er anerkendt som et af landets bedste livebands, noget som de i den grad fik slået en streg under, da de i november sidste år gæstede Aalborg på deres udsolgt efterårstourné.

Udover The Minds of 99 gæster bandet Barselona også Skovdalen fredag aften i Skovdalen. Bandet stormede i 2017 til tops i den danske musikbranche og har blandt andet spillet et væld af udsolgte koncerter i hele landet og derudover blev bandet inviteret til at spille på både Roskilde Festival og Smukfest.

Billetterne er ikke overraskende blevet revet væk, og koncerten er udsolgt.

Læs mere om fredagens Skovrock her.

Guidet gåtur om Byudviklingen

Er du en af dem, der de seneste par uger har benyttet de guidede gåture der har været arrangeret af Himmerland Boligforening og deres ”Som tiden dog går”-koncept? Så er der en ny tur på planen denne weekend.

På disse ture har interesserede aalborgensere haft muligheden for at få et indblik i de spændende historier som lurer på hvert et gadehjørne, og samtidig fået en frisk gåtur i det danske sommervejr.

De forrige gåture har blandt andet omhandlet de mange gavlmalerier som udsmykker byen, og turen har også gået forbi AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park.

Denne søndag går turen til Aalborg Øst og Sønder Tranders som i disse år er under en rivende udvikling.

Hvor der før i tiden har været græs og marker er der nu nybyggede boliger og flere på vej, lokaler til universitetet og et spritnyt supersygehus.

Ruten er som de forrige uger fem kilometer lang og turen starter og slutter ved Stjerneporten hvor der er mulighed for parkering.

Turen starter kl. 14.00 og er et gratis arrangement.

Du kan læse vore artikel om byvandringen på søndag her.

Events

9/8-11/8: Operafestival i Aalborg

9/8 Fredag på toppen Salling Rooftop kl. 16.00

9/8 Fredagsfest i Karolinelund med Rasmus Bjerg kl. 20.00

9/8 Skovrock i Skovdalen med The Minds of 99 kl. 20.00

9/8 Mød Gurli Gris og Gustav Gris i Bika kl. 15.00

9/8 Soulkompagniet Fredagsfest afterparty kl. 22.30

9/8 Salsa Caliente på Aalborg Street Food kl. 20.00

10/8 Gratis guidet tur ved Aalborg Øst kl. 14.00

10/8 Beach Games 2019 kl. 17.00

10/8 Comedy Beach Club – Costa Del Nordkraft kl. 21.00

11/8 Afro-Caribbean vybz på Aalborg Street Food kl. 15.00

11/8 AaB – Esbjerg på Aalborg Portland Park kl. 14.00

For børn

11/8 Skolestartsfest ved Aalborg Citykirke

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her