Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gulvafslibning – Hvilken efterbehandling?

Af Annoncør

Efter en gulvafslibning bør man med det samme give gulvet en efterbehandling. Et nyafslebet trægulv er meget sart og suger nærmest smuds og snavs til sig. En efterbehandling forsegler gulvet og afviser på den måde snavs og væsker, man taber på gulvet. Der findes i store træk fire forskellige efterbehandlinger at vælge imellem.

Ludbehandling af gulve

Den første er ludbehandling. Ludbehandling er den mest åbne efterbehandling. Den har den fordel, at træets naturlige farve og åretegning tydeligt træder frem. Det giver et moderne, naturligt og råt look. Man skal dog være opmærksom på at man må være hurtig til at tørrer op, hvis man for eksempel spilder cola på gulvet. Lader man det ligge for længe, kan væsken trække ned i gulvet. Fordelen ved et ludbehandlet gulv er, at det er let at reparere områder, som er blevet slidt, for eksempel rundt om spisebordet. Brug en natursæbe når du vasker gulvet.

Sæbebehandling af gulve

En anden mulighed er sæbebehandling, som på mange måder minder om ludbehandling. Man kan bruge det som grundbehandling eller for at efterbehandle et ludbehandlet gulv. Sidstnævnte frisker gulvet op.

Oliebehandling af gulve

En oliebehandling giver gulvet et smukt glød. En oliebehandling mætter gulvet mere end en ludbehandling og fremhæver også træets naturlige åretegninger. Behandlingen efterlader gulvet med en rimelig slidstærk overflade, som er enkel at rengøre og vedligeholde. Når man vasker gulvet bør man bruge sæbespåner eller en plejende sæbe.

Lakering af trægulve

Den sidste alternativ er lakering. Et lakeret gulv giver den hårdeste og mest rengøringsvenlige overflade. Det er legende let lige at støvsuge og vaske. Selv om gulvet er slidstærkt, skal man vide, at eventuelle ridser er svære at reparere. Man kan eventuelt bruge en dobbelthærdende lak.

Maling af trægulve

Hvis gulvet er ualmindelig hærget eller for tynd til at blive afslebet findes en sidste mulighed, at man maler gulvet. Hvis det er alternativet til at lægge et nyt gulv, kan det være en god løsning.

Hvilken efterbehandling skal du vælge? Det afhænger af hvordan du gerne vil have gulvet skal se ud, og af hvor stort slid der er på dine gulve. Rådfør dig med en god gulvsliber, fortæl ham om hvordan du gerne vil at gulvet skal se ud efter behandlingen. Sammen vil I kunne komme frem til den efterbehandling som i størst mulig omfang tager hensyn til din smag og hvor stort et slidtage der er på dine gulve. Du er velkommen til at sparre med Gulvkanonen.dk inden, under og efter gulvafslibningen. De giver dig også tips til, hvordan du skal vaske dit gulv, så du får et gulv, der er smukt i mange år fremover.