Guldfest: Aalborg Håndbold vinder historisk The Double

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der er lige blevet skrevet sportshistorie i Aalborg Håndbold.

Her til eftermiddag sikrede de sig nemlig klubbens fjerde mesterskab i en sæson, hvor de også har taget pokaltitlen hjem til byen.

De er dermed vindere af The Double.

Sidste søndag måtte Aalborg Håndbold ellers se sig slået i den første finale hjemme i Gigantium, hvor GOG trak sig sejrsrigt ud.

Det så længe ud som om GOG også ville vinde på hjemmebane i anden finalekamp, men aalborgenserne holdt hovedet koldt, og scorede på det sidste angreb i kampen, og der var dermed udlignet i kampen om det danske mesterskab.

Det sidste og afgørende slag skulle dermed kæmpes på Aalborg Håndbolds hjemmebane foran en fuldstændig udsolgt Jutlander Bank Arena, hvor billetterne eftersigende blev solgt på under 10 minutter.

Startede som lyn og torden

Selvom GOG scorede finalens første mål, stod der Aalborg Håndbold på det meste af første halvleg.

De startede nemlig som lyn og torden i begge ender, hvor Aggefors i målet også diskede op med flere gode redninger.

Efter 13 minutter var Aalborg Håndbold foran med hele 10-5, og de begejstrede tilskuere kunne fortjent hylde heltene fra byen, da GOG-bænken så sig nødsagede til at tage kampens første timeout.

I første halvleg sidste tredjedel fik GOG kæmpet sig tilbage i kampen ved hjælp af stor fight og en god mængde returbolde, som faldt lige ud i hænderne på en gul spiller.

Efter 26 minutter var stillingen således kun 14-12 og med få minutter igen fik GOG udlignet til 14-14, og så var det pludselig de 400 medrejsende, entusiastiske fans fra GOG, der dominerede lydbilledet i Gigantium.

Men Aalborg Håndbold fik alligevel kæmpet sig tilbage i kampen, og kunne gå til pausen foran med 17-15.

Fuld kontrol i anden halvleg

Aalborg Håndbold kopierede startfasen fra første halvleg, og efter blot 36 minutters spil var de således foran hele 23-17.

Derfor måtte GOG-bænken igen trække til det grønne timeout-kort for at forsøge at vende udviklingen.

Men denne gang havde det ikke den ønskede effekt, og efter 46 minutter var Aalborg Håndbold således foran med 28-22.

Dominansen fortsatte kampen ud, og især stjernen Henrik Mølgaard trådte i karakter i kampens afgørende faser. Han kunne således også score til 34-27 med kun 6 minutter igen, og da der samtidig var en udvisning til GOG, var kampen mere eller mindre afgjort.

Kampen endte 38-32.

Aalborg Håndbold kunne dermed fortjent lade sig hylde som danmarksmestre i en historisk The Double-sæson.