Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmarks bedste is er nordjysk: Her kan du få den i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Højsæsonen for is er vist overstået for i år – men det betyder bestemt ikke, at ismejerierne går i vinterhi.

Hos Ryå is, der laves på Aabybro Mejeri, har man tværtimod trukket i festtøjet: Isen har nemlig opnået så fine præmieringer til årets International Food Contest, at man ikke kan være andet end stolt over at bo i Nordjylland.

Det var i kategorien “konsummælksprodukter”, at Ryå Is fik intet mindre end tre medaljer:

En bronzemedalje for deres jordbær-is, en sølvmedalje for deres nougat-is og ikke mindst en flot guldmedalje (med ære!) for den fantastiske Choko/Orange.

Derudover blev Aabybro Mejeri præmieret for deres Soft Ice Mix og fromager, der fik hhv. guld for Soft Ice Mix Kakao, sølv for Soft Ice Mix Lakrids samt bronze for hhv. citron- og karamelfromagen.

Du kan smage den lige her i Aalborg

Hos Isværftet i Aalborg, der ligger på Stjernepladsen i Østre Havn, er man stolte forhandlere af netop Ryå Isen.

“Vi kan godt selv lide at spise Ryå-is, så selvfølgelig skulle det være det brand, vi smed i is-disken,” fortalte de ifm. deres åbning tidligere på året.

Danmarks bedste is er nordjysk: Her kan du få den i Aalborg

Trods at sommermånederne er på hæld, er der stadig godt gang i isbutikken på den nye plads. Derfor kiggede MigogAalborg selvfølgelig også lige forbi, så vi kunne smage guldvinderen, Choko/Orange.

I takt med at temperaturene udenfor er faldet, har Isværftet i stedet tændt for varmen i vaffeljernet. Og dét er noget, der også varmer vores hjerter.

Danmarks bedste is er nordjysk: Her kan du få den i Aalborg

Ny vaffel på is-kortet

Lene Koldkjær Decker er navnet på Isværftets (virkelig søde!) isdronning, der i forbindelse med vores efterårsbesøg forklarede, at vaffelopskriften både er hemmelig og oldgammel.

Vaflen bestilte vi naturligvis med den føromtale Choko/Orange, der desuden også kan købes i isbokse, som du kan tage med hjem i sofaen.

Udover vaflen forkælede vi også os selv med en omgang hjemmelavet æblekage ala Lene.

“Æblerne står jeg selv og skræller ude bagved, så det er i den grad hjemmelavet,” fortalte hun med et grin.

På toppen var den klassiske flødeskum udskiftet med softice ala Ryå, hvilket (for vores vedkommende) kun gjorde smagsoplevelsen endnu bedre.

Danmarks bedste is er nordjysk: Her kan du få den i Aalborg

Åbent hele året rundt

Isværftet åbnede tilbage i juli måned og allerede dengang meldte Lene & Co. ud, at Isværftet blev et sted, hvor isglade aalborgensere kunne komme hele året.

Allerede nu er butikken pyntet med sæsonspecialiteter i alverdens former, og du kan bl.a. blande og købe din egen chokoladejulekalender med kvalitetschokolade fra Cocoture eller chokoladeovertrukne brunkager fra Anker Chokolade.

Når julemåneden nærmer sig, skal butikken selvfølgelig pyntes efter alle kunstens regler og her er der selvfølgelig også endnu flere julede koncepter på menuen.

Isværftet har åbent tirsdag – søndag fra 11-18, og du finder dem på Stjernepladsen i Østre Havn.