Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg

Af Simone Kjølby Christensen
Vegandóttir
Vegandóttir

Er dit nytårsforsæt at blive mere sundhedsbevidst? Lever du efter en vegansk livsstil? Eller vil du bare gerne udvide din kulinariske viden og opleve noget nyt?

Uanset om du leder efter en hurtig, grøn frokost på farten eller en lidt sundere søndagsbrunch, så har vi sammensat en liste med lidt af hvert at vælge imellem.

Aalborg har efterhånden masser af steder, der tilbyder sunde og lækre veganske retter til dem, der har lyst til det. Vi har lavet researchen for dig, og nedenfor finder du vores bud på nogle af de bedste veganske spisemuligheder i Aalborg.

VeganDóttir

Denne foodtruck er en sand gemt perle i Aalborg. De byder på fremragende vegansk mad lavet helt fra bunden med lokale og pesticidfrie ingredienser.

VeganDóttir er det eneste spisested i Aalborg, hvor hele menuen er 100% vegansk! Foodtrucken ligger blot 10 minutters gåtur fra Kennedy Arkaden og byder på et superhyggeligt udendørs område, hvor hele familien kan nyde et vegansk måltid.

Her kan du få burgere, sandwiches og salater. Bestiller du det som menu, får du også en valgfri dip, en valgfri drikkevare og pommes for kun 145 kroner.

Vi har før sat tænderne i Greener Burger bestående af en briochebolle, soltørret tomatpesto, lækker hjemmelavet rødbedemayo, frisk salat, pickles, hjemmelavet burgerbøf, løgmarmelade og krydret grønt. Hvis du aflægger dem et visit og får chancen for at prøve deres signatur-dip, den islandske cocktail-sauce med dine pommes, så gør det! Du vil ikke blive skuffet.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg
Fotograf: Rocco Peditto

VeganDóttir
Hjulmagervej 58
9000 Aalborg

Restaurant ubat veggie

Hvis du leder efter en luksuriøs og elegant madoplevelse indenfor det veganske køkken, så er det ubat veggie, du skal besøge. De tilbyder sæsonbestemte menuer og bruger lokale råvarer til at skabe smukke retter og give dig en enestående madoplevelse.

Restauranten er søster til Tabu, og det kan man bestemt også smage. Her er der styr på smagene og et HØJT niveau.

Det skal bemærkes, at ubat veggie er lukket i øjeblikket og først åbner op igen i løbet af den kommende sommer. Dette er ikke corona-relateret (for en gangs skyld), men fordi at råvarerne til maden først kan fås lokalt i de varmere sommermåneder.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg

ubat veggie
Vesterå 5
9000 Aalborg

We Feat

Hos We Feat får du et ekstraordinært tilbud, som er svært at takke nej til: Erstat din almindelige morgenkaffe og morgen med en sund bowl. Med deres store udvalg af bowls tilbyder We Feat et skønt morgenmåltid, spækket med friske og vitaminholdige ingredienser, så du kan få den bedste start på dagen-

Og hvis du ikke vil stoppe dér, kan du også forkæle dig selv med deres veganske romkugler, snickers-kugler eller rawcake til dessert.

We Feat tilbyder ikke kun økologiske retter, men også bæredygtig emballage til din take-away, lavet af enten biologisk nedbrydeligt materiale eller 100% genbrugsplast.

Se, det er gennemført, hvis du spørger os.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg

We Feat
Boulevarden 12
9000 Aalborg

Penny Lane

Trænger du til en hyggebrunch i byens centrum?

Penny Lane tilbyder en overdådig vegansk brunch i deres lunefulde, indbydende og hyggelige lokaler. Placeret lige midt på Boulevarden i Aalborg centrum kan du nyde en sund og vegansk brunch med alt godt fra planteriget for kun 125 kroner per person.

Og hvis du ikke er i humør til brunch, så byder Penny Lane også på fire forskellige veganske salater med deres kål- og quinoa-, hummus-, bulgur- eller kikærtevarianter samt en hummussandwich til hver 99 kroner.

Man går heller ikke galt i byen med deres lækre brød og kager, så du kan lige så godt gøre det til en udflugt.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg

Penny Lane
Skipper Clements Gade 1a
9000 Aalborg

Nadias Sandwich

Hvis du er på farten og gerne vil have et hurtigt og sundt måltid, er Nadias Sandwich et ret oplagt valg.

Nadias Sandwich har fire butikker i Aalborg og én i Nørresundby, så du kan være sikker på at finde én i nærheden, uanset hvor i Aalborg du befinder dig. Ikke alene er det nem og hurtig mad, men mulighederne er også budgetvenlige med flere veganske muligheder at vælge fra.

På menuen finder du blandt andet deres veganske sandwich eller panini.

Med sandwichen får du vegansk cheddarost, grillede auberginer, grillet peber, iceberg, hummus og rød pesto til bare 45 kr. Paninien inkluderer derimod vegansk cheddarost, grillede auberginer, grillet peberfrugt, tomat og vegansk chilimayo i et lækkert paninibrød til 55 kr.

Du finder desuden også masser af vegetariske sandwiches, burgere og salater.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg
Foto: Nadias

Nadias Sandwich
Hobrovej 452, 9200 Aalborg SV
Kennedy Arkaden, 9000 Aalborg
Reberbansgade 12B, 9000 Aalborg
Østerågade 8, 9000 Aalborg
Vestergade 30, 9400 Nørresundby

Aktuel

Hos Aktuel midt på Budolfi Plads tilbydes der en lækker vegansk kikærtesalat med babyspinat, bagte tomater, rødløg og citrusvinaigrette til 55 kroner.

Du kan også få hjemmelavede chips og brændte mandler, eller hummus med surdejsbrød til samme pris på 55 kroner per. stk.

Hvis du er på farten eller gerne vil prøve at dyppe tæerne i den vegetariske/veganske verden, har Aktuel masser af muligheder; heriblandt en vegetarburger, lækre morgenmadsretter og flere versioner af det danske og velkendte smørrebrød.

Du får blandt smørrebrød med kartoffel og avocado til blot 45 kr. per stk. eller 3 stk for 110 kr.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg
Foto: Okan Gültekin

Aktuel
Budolfi Pl. 4
9000 Aalborg

Caspars

Caspars er særdeles kendte for deres asiatisk inspireret køkken med signaturretter som pokébowls, rispapirsruller, salater og sandwiches.

De har desuden en vision om altid at levere sund og ernæringsbalanceret mad spækket med blandt andet proteiner, mineraler, fibre, calcium og omega-3.

Hvis du er på udkig efter noget vegansk på Caspars menukort, anbefaler vi deres Yaki-pokebowl med tofu, tomat, majs.

Alle pokébowls serveres desuden altid med sushiris, edamamebønner, avocado, rødkål, syltede rødløg, kål og gulerod, agurk, radiser og koriander.

Derudover finder du også den veganske salatbowl “Ultimate”, den veganske “Combo Toast Vegan” samt veganske rispapirsruller med tofu, der naturligvis skal dyppes i deres veganske peanutcreme eller sesamsoya.

Sundt, lækkert og plantebaseret: Din guide til den bedste veganske mad i Aalborg
Foto: Caspars

Caspars
Algade 55
9000 Aalborg

Del artikel

Andre læser også