Guide: Her får du de gode drinks i Aalborg

Af Redaktionen

En aften i byen i Aalborg er nærmest garanti for god lir og ikke mindst ondt i hovedet dagen efter.

Danmarks tredjestørste by har stort set alt at byde på inden for en kort radius. Om det er gode restauranter, levende natklubber, sjove barer, et spil roulette eller masser af gode cocktails.

Så har Aalborg noget for enhver smag.

Hvis du er ude efter gode drinks i byen, som kan være perfekt opvarmning til en tur i den berømte Jomfru Ane Gade, så har vi lavet en guide i læsernes tjeneste.

Følg med på vores cocktail-rute herunder;

Comwell Hvide Hus

Lad os starte bare en lille smule uden for selve Aalborgs midtby. I udlandet er det meget normalt, at de hotte barer ligger på de kendte hoteller.

Det er så slet ikke normalt her i Danmark. Men Aalborgs bedste hotel, Comwell Hvide Hus, har skubbet lidt til den tilstand.

I stueetagen på Comwell Hvide Hus finder man den tilstødende bar og restaurant, hvor bartenderne Sebastian Døssing og Kasper Wøldike dagligt eksperimenterer sig helt ud over glaskanten – med stor succes.

De klassiske drinks skal man kigge langt efter – til gengæld kan Comwell Hvide Hus i stedet præsentere en lang række ekstraordinære og fuldstændig unikke cocktails, hvor den gode smag og fortællingen bag er i fokus.

Bar V vandt sidste år AALBORG AWARDS for Byens Bedste Cocktails

Helmuth Bar & Kitchen

Hvis man stryger igennem Kildeparken og op på Boulevarden lander man langt mere centralt i Aalborg. Her ligger hotte Helmuth, der længe har været anset som byens førende cocktailsted.

Udover at have et bredt udvalg af vin, champagne og øl, er Helmuth især kendt for deres udsøgte og spændende cocktails, der alle er udviklet specielt til baren.

Helmuth har også tidligere vundet titlen som Byens Bedste Cocktails, og det er STEDET, man kommer for de +30 år segmentet.

Det er de cool typer, der hænger ud med cocktails på Helmuth, og det er langt dyrere sted end eksempelvis i Gaden.

Se Helmuths cocktailkort her.

El Mariachi

Fra Helmuth skal man stavre en 500 meter opad Boulevarden for at nå næste destination. Man kommer faktisk både forbi McDonalds og Burger King på Nytorv, så det vil være klogt at tanke lidt op, inden man drikker videre.

Men den mexicanske gastropub El Mariachi er næste stop.

I aftentimerne bliver bordpladen indtaget af sprøde totopos, hjemmelavet guacamole og brændende salsa – men som mørket skrider frem bliver restauranten i stedet forvandlet til en festlig pub, der serverer byens nok mest forglemmelige cocktails – procenterne er nemlig så høje, at alle minder for aftenen forsvinder som ved et trylleslag.

For Claus Seier Carstensen, der er indehaver af gastropubben, er dét at udvikle cocktails en sand kunst. Han har flere gange været nordjysk repræsentant ved internationale konkurrencer, hvor kreativitet og sammensætningen af de perfekte råvarer har været afgørende.

Her får du kreative, skøre, smagfulde og stærke cocktails.

Se El Mariachis cocktailkort her.

Café Vesterå

Vi skal videre fra El Mariachi, forbi Gaden og hen til Vesterå.

Hvis Reberbansgade er Aalborgs Take Away madgade nummer 1, så er Vesterå blevet den hotte restaurantgade. Her finder steder som Restaurant Tabu, MEAT og Struktur.

En gammel kending i Vesterå er selve Café Vesterå.

I dagstimerne er Café Vesterå én af byens mest populære spisesteder – deres burger løb tilmed af med en andenplads, da Gastromand kårede Byens Bedste Burger. Men det er ikke det eneste, som Vesterå er gode til.

Når mørket falder på, forvandles caféen til en ultrahot natklub, hvor tonerne fra den elektroniske musik og synet af de farvestrålende cocktails får det til at glitre for øjnene af ren og skær begejstring.

Caféens bar brænder især for at eksperimentere inden for genrens klassikere – men er efterhånden også blev ret modige med at præsentere nogle helt nye på kortet.

Se Vesterås cocktailkort her.