Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: Fordele og forskelle på lejekontorer og kontorhoteller

Af Annoncør

Driver du en lille virksomhed, som blot består af dig selv eller en mindre række ansatte? Så har du garanteret stået overfor nogle overvejelser omkring inventaret, som der skal investeres i for at kunne få virksomheden til at køre rundt. Noget af det første, som man ofte skal overveje er, hvilke lokaler, som man skal drive virksomheden fra.

Disse overvejelser bunder blandt andet i, hvor mange ansatte virksomheden består af samt hvor stort behovet er for plads. Da der er mange virksomheder, som kan fungere med blot kontorlokaler, er det blevet meget populært og normalt at benytte sig af et lejekontor eller et kontorhotel, da man ved begge løsninger ikke ejer selve kontorlokalet.

Der er mange fordele forbundet med at benytte begge som en løsning, når man skal finde nogle lokaler og derfor vil vi i denne artikel fokusere på fordelene, som er forbundet med lejekontorer og kontorhoteller, samt hvad forskellen er.

Lejekontor vs. kontorhotel

Lejekontorer og kontorhoteller minder på mange punkter meget om hinanden, men der er også nogle meget centrale forskelle i selve grundtanken bag de to. Grundtanken bag et lejekontor består hovedsageligt i, at det er lokalet som praktisk element, der er højsædet. Virksomheder, som akut mangler et kontor, vil kunne leje sig ind i et lejekontor. Nogle lejekontorer er indrettet som fælleskontorer, hvor man sidder sammen med mange andre virksomheder i samme lokale, hvilket der også er mange fordele forbundet med såsom faglig sparring og netværk.

Grundtanken bag kontorhoteller er derimod at gøre livet for den lejende virksomhed så let som overhovedet muligt. Der vil ofte tilbydes services og faciliteter såsom internet, reception og telefonpasning, som man ikke selv skal tage sig af. Et kontorhotel indeholder derfor den fordel, at man sparer tid på en masse række administrative opgaver

Fordele forbundet med lejekontorer og kontorhoteller

Som du nok kan fornemme, er der utroligt mange fordele forbundet med lejekontorer og kontorhoteller, hvilket du kan læse mere om her. Vi har udvalgt 3 af de største fordele.

Fleksibilitet og lav risiko

En af de største fordele er helt bestemt, at der er en meget høj grad af fleksibilitet og en lav risiko forbundet med begge dele. Det er langt fra de fleste virksomheder, som ved om der kommer til at ske ændringer, som kræver at man bliver nødt til at skifte kontorlokaler. Man kan bl.a. få behov for at få nogle større lokaler, hvis man bliver flere medarbejdere.

I og med at man blot lejer selve kontorlokalet har man altid en mulighed for at opsige sin lejekontrakt, hvilket betyder, at det er nemt at skifte lokale, hvis behovet opstår.

Hvis du tænker, at det kunne være noget for dig, kan du læse mere om fordelene ved leje af kontorlokaler her.

Muligheder for netværk

Leje af kontorlokaler har desuden den fordel for små virksomheder, at man har mulighed for faglig sparring og netværk, som man sjældent opnår ved at have egne kontorlokaler. Der er som sagt mange lejekontorer som bliver indrettet som fælleskontorer, hvilket giver nogle meget unikke muligheder for at sparre med andre virksomheder og gøre gavn af jeres fælles erfaringer.

Hvis kontoret ikke nødvendigvis er indrettet som fælleskontor, er det med garanti andre lejekontorer i nærheden, som består af virksomheder, som man kan løbe ind i og opnå noget god sparring.

Plads til at vokse

Endeligt gør lejekontorer og kontorhoteller det muligt og nemt at vokse som virksomhed, hvilket endnu engang er forbundet med fleksibiliteten, som lejekontorer skaber. Virksomheder bliver som regel skabt med det formål at vokse sig større, hvilket ofte kan betyde, at der opstår behov for flere hænder.

Leje af kontorlokaler giver derfor anledning til at vokse som virksomhed uden at man behøver at være bundet til lokaler, som kan ende med at være for små.

Del artikel

Andre læser også