Guide: 7 perfekte steder at holde børnefødselsdag i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

I Aalborg er der mange fantastiske steder at fejre dit barns børnefødselsdag.

Du kan se oversigten her, så du kan vælge det sted, som passer perfekt til dit barn og jeres behov.

Mangler du lidt inspiration til, hvor du kan holde dit barns børnefødselsdag?

Vi kommer her med 7 fantastiske steder, hvor du kan fejre barnet i de bedste omgivelser og give dit barn en uforglemmelig dag.

Det er steder, som glæder både de store og små.

Er det barnets første fødselsdag, kan det anbefales at forkæle barnet med et fødselsdagstog. Et tog, der kan blive en del af barnets fødselsdagstradition.

Hold fødselsdag på Springeren

Springeren er et fantastisk sted at holde fødselsdag, da personalet elsker børn og gør en dyd ud af at give børnene mulighed for en uforglemmelig dag på det maritime oplevelsescenter.

Hos Springeren kan du vælge mellem tre fødselsdagsfester (matros-, styrmand- og kaptajnpakken), så du kan vælge den løsning, der passer bedst til dit barns interesse og jeres gæster.

Der er et hav af forskellige aktiviteter, som kan laves på dagen. Der kan leges skattejagt, konkurreres om at blive den stærkeste pirat eller være kaptajn for en dag.

En perfekt dag for barnet, der elsker havet og har et brændende ønske om at være pirat eller kaptajn.

Børnefødselsdag hos Funcenter

Hvis du vælger at holde børnefødselsdag hos Funcenter, er barnet sikret en fantastisk dag med masser af aktivitet og grin.

Der er både mulighed for at vælge en pakkeløsning eller lade FunCenteret stå for programmet.

Du kan også frit vælge mellem at spise lækre boller, pizza og kage mm. eller medbringe jeres eget mad.

Der er sjove eventhaller og mulighed for lasergame, så der er ingen tvivl om, at barnet vil få en sjov dag her.

 Aalborg Zoo

Er dit barn vild med dyr, er det oplagt at holde et brøl af en fødselsdag i Aalborg Zoo.

Børnefødselsdagen kan holdes af børn i alderen 3-11 år og er en perfekt dag, hvor der er mulighed for at komme helt tæt på dyrene og fodre dem.

Børnene vil komme til at løse forskellige opgaver blandt dyrene og spise et lækkert måltid efter jeres eget valg af menu.

Nyd en dejlig dag med fantastiske dyr i skønne omgivelser.

Hold aktiv børnefødselsdag i DGI-Huset Nordkraft

DGI-Huset Nordkraft har gjort det nemt for børnefamilier at arrangere fødselsdage hos dem. Det eneste, du som forælder skal stå for, er invitationerne til dagen.

Nordkraft sørger for alt andet – det vil sige aktiviteter, gave, mad, drikkevarer legeland og oprydning. Det hele fås med i fødselsdagspakken, så du blot skal fokusere på det sjoveste og nyde dagen med dit barn og jeres gæster.

Dagen vil byde på en række forskellige aktiviteter, hvor børnene rigtig får mulighed for at være aktive på den sjove måde.

 En stille og rolig fødselsdag på Aalborg Bibliotekerne

Aalborg Bibliotekerne giver mulighed for at benytte børnebiblioteket, hvor I har mulighed for at lave jeres egen skattejagt og lade børnene gå rundt blandt de mange bøger.

Der er mulighed for at have en dag, hvor I kan lege med spilkonsoller, læse bøger eller tage en tur ind i Fantasirummet.

På dagen kan du medbringe jeres mad, som I kan nyde i de hyggelige omgivelser.

Fejr børnefødselsdagen i Gigantium

Gigantium er det perfekte sted at holde fødselsdag for barnet, der elsker at svømme eller skøjte. Vælg mellem skøjte- eller svømmehallen og hav en dag, hvor barnet har mulighed for en aktiv fødselsdag med masser af sjov og ballade.

Du kan vælge mellem forskellige menuer, og der er mulighed for at tilkøbe slikposer eller kagemand til arrangementet.

Det er en sjov og personlig måde at holde fødselsdag på, fordi barnet kan være aktiv og vise sin interesse for enten svømning eller skøjtning.

 Fødselsdag i Leos Legeland

Leos Legeland er et fantastisk sted med den velkendte løve som maskot.

Hos det populære sted kan der vælges mellem tre forskellige fødselsdagspakker, så der er lidt forskelligt at vælge mellem efter jeres behov og ønsker.

Uanset hvilken pakke du vælger, er barnet sikret en sjov dag i børnevenlige omgivelser. Pakkerne inkluderer som minimum entré til legeland, popcorn, gave, slik og kaffe til to voksne.

Der er rig mulighed for at klatre, lege med bolde, hoppe på trampolin og meget mere!

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.