Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guide: 4 ting du skal overveje, inden du vælger høretelefoner

Af Annoncør

Et par høretelefoner er for mange af os blevet en uundværlig makker i hverdagen. Vi bruger dem på farten, når vi skal fra A til B, men der er også en del, som bruger dem i mange andre situationer. Det kan for eksempel være til træning, på jobbet eller hjemme i sofaen, når der skal lyttes til en god podcast.

Når dine høretelefoner bliver brugt ofte, er det vigtigt at have de helt rigtige. Det går ikke, at det gør ondt at have dem på, eller at de falder af, når du træner. Her kommer en lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, inden du går ud og investerer i dine næste høretelefoner.

  1. Hvornår skal du bruge dem?

Først og fremmest er det vigtigt, at du klarlægger dine behov. Hvad skal høretelefonerne bruges til? Skal de udelukkende bruges til træning? Eller skal de bruges foran computeren på arbejdet eller gaming? Måske de ikke skal fylde alt for meget, så du kan have dem liggende i jakkelommen og blot hive dem frem, når du sidder i bussen.

Høretelefoner til træning bør være lette og ikke for varme, og så er det vigtigt, at de sidder godt. Det kan desuden være en rigtig god idé at gå efter de trådløse høretelefoner. På den måde behøver du ikke kæmpe med kabler og ledninger og kan i stedet fokusere fuldt ud på din træning.

Skal du bruge dine høretelefoner til gaming, er det vigtigt, at de har en justerbar mikrofon, så du kan kommunikere optimalt med dem, du spiller med. Det allervigtigste er dog, at lyden sidder lige i skabet. Mange gaming headsets er designet til, at du ikke kan høre, hvad der ellers sker rundt omkring dig. På den måde kan du fokusere 100% på din spiloplevelse. Det er også muligt at få et gaming headset med surround sound, som virkelig tager din spiloplevelse til nye højder.

  1. Hvilken type høretelefoner er mest dig?

Der findes et utal af forskellige høretelefoner på markedet, men helt grundlæggende balancerer man mellem tre forskellige overordnede kategorier inden for høretelefoner: in-ear høretelefoner, over-ear høretelefoner og on-ear høretelefoner.

In-ear høretelefoner er lige som navnet antyder – de passer ind i din øregang. Hvis de kommer som to separate ørepropper, kalder man dem for True Wireless, da der ikke er nogen kabeltilslutning fra højre til venstre høretelefon. In-ear høretelefoner passer perfekt til at høre musik i til enten træning, eller når du er på farten. De opbevares i en lille boks, som du nemt kan have i lommen eller med i din træningstaske.

Over-ear høretelefoner omkranser hele dit øre, hvilket kan isolere dig rigtig godt mod støj fra omgivelserne, f.eks. motorlarm. Og finder du et par med noise cancelling (ANC), kan du virkelig glide ind i din helt egen verden uden at blive forstyrret af det, der sker omkring dig. Der findes dog også åbne over-ear modeller, som slipper lyden frit igennem. Denne type er meget populære blandt rigtige hi-fi-entusiaster, da det er nemmere at lave supergod lyd på denne måde. Til gengæld er de næsten alle sammen med kabel.

On-ear høretelefoner minder lidt om over-ear rent udseendemæssigt, men i stedet for at omkranse dit øre, så sidder de direkte på øret. Langt de fleste har behagelige ørekopper, så du behøver ikke nervøs for, at du får ømme eller kløende ører. On-ear høretelefoner lukker ikke baggrundsstøj ude på samme måde, som for eksempel over-ear høretelefoner gør. Derfor er de også perfekte til dig, der gerne vil kunne fornemme, hvad der foregår omkring dig. Det kunne for eksempel være, mens du sidder på cyklen.

  • Hvordan skal lyden være?

Lyden er selvfølgelig noget af det vigtigste, du skal tage højde for, inden du går ud og investerer i et par nye høretelefoner. Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, men lyden er som regel bedre i et par over-ear høretelefoner fremfor et par in-ear høretelefoner. Det skyldes, at der er plads til den nødvendige hardware i over-ear, og på den måde kan der skabes et mere fyldigt lydrum. Dermed ikke sagt, at lyden er dårlig i in-ear – for sådan ligger landet ikke. Men som tommelfingerregel får du bedre lyd og meget længere batteritid i over-ear høretelefoner.

  • Prøv dem, før du køber

Når der skal købes tøj, tager mange af os turen ned i de lokale butikker. Her prøver langt de fleste af os tøjet af, inden vi beslutter os for, om det er noget vi skal have med hjem. Desværre er der også rigtig mange, som ikke prøver deres nye høretelefoner af, inden de køber dem. Muligvis fordi det mange steder ikke er muligt at prøve et sæt høretelefoner af, men i HiFi Klubben er det faktisk muligt. Der kan du komme ind i vores butik og prøve dem – både in-ear, over-ear og on-ear. Det foregår selvfølgelig på en hygiejnisk måde.

Det er vigtigt at prøve dine høretelefoner af, så du kan finde den helt rigtige pasform til dig, inden du køber. Det er ikke alle, der synes, at on-ear høretelefoner er det mest behagelige, mens andre har det på nøjagtig samme måde med in-ear og over-ear. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt lige at få lov til at høre med egne ører, hvordan lydkvaliteten er. Så hvis du er på udkig efter et par gode høretelefoner, bør du tage et smut forbi HiFi Klubben og prøve de forskellige valgmuligheder af.

Del artikel

Andre læser også