Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Guf & Kugler er klar til ny sæson: De her is-nyheder skal du smage

Af Emil Kjær Jørgensen

Selvom vejret stadig ikke er gået helt i forårs-mode endnu, så nærmer vi os højere temperaturer, mere solskin og meget mere lys.

Og det betyder naturligvIS, at det igen er blevet socialt acceptabelt at spise tid.

I Aalborg fås det ikke bedre end hos Guf & Kugler, der endelig har genåbnet isbutikken efter nogle måneder i velfortjent vinterhi.

Ingen sæsonåbning uden fristende nyheder, og Søsterguf og Ismutter har selvfølgelig også en masse lækkerier klar bag isdisken i Slotsgade.

To nye is-varianter hver måned

Som noget nyt vil Guf & Kugler i Slotsgade have Månedens Is, hvor man hver måned vil have to nye slags is.

I marts kan vi sige goddag til en lækker flødebolle-is og så en Daim-is med masser af knust Daim.

“Den er fæl på den gode måde,” forklarede Søster Guf, da vi besøgte dem.

De vil især anbefale, at man får daim-isen serveret i flydende form i en såkaldt Gourmet Shake, som man selv kan lave med to valgfrie kugler is, softice og sødmælk.

Her skal den have selskab af deres likør-is, Zuppa, der lige giver et lækkert pift til den fede fløde.

Spaghetti-is (?!) i egen vaffelskål

Derudover har de to søstre (igen) været i de kreative dessertværksted for at trylle. De har nemlig lavet deres egne vaffelskåle, som er lavet med masser af vanilje, smør og “alle de andre gode sager”.

Heri kan man placere lige de is-varianter, man har lyst til, men man kan også prøve kræfter med endnu en nyhed:

Guf & Kugler er nemlig begyndt at lave deres egen spaghetti … eller … De har fået en Spaghetti-tyl til softicemaskinen, så nu kan man få softice på en helt ny måde.

“Vi anbefaler, at man får drysset masser af lækkert parmesan ud over herligheden,” fortæller Søster Guf.

Til de undrende kan vi fortælle, at parmesan hos Guf & Kugler naturligvis er revet hvid chokolade, som til forveksling ligner ost.

Udover fristende soft-ice fra Vebbestrup Mejeri var is-disken fyldt med følgende varianter (da vi besøgte dem fredag d. 12. marts):

Saltet Karamel, Solbærdrøm, Daim, Ananassplit, Flødebolleis, Hvid Chokolade, Hindbær Sorbet, Appelsin Sorbet, Rabarber Sorbet, Havtorn, Lakrids, Mint / Choko, Choko / Lakrids, Kaffe, Stracciatella, Nougat, Blåbær, Zuppa, Pistacie, Hasselnød, Chokolade, Smarties, Øko Vanilje, Jordbær.

Hvis du ikke lige er i is-humør kan Guf & Kugler nu også friste med en øl med navnet Special Bryg.

“Den er lavet med smage fra vores eget køkken, og man finder både lakrids og chokolade i øllen,” fortæller Søster Guf.

Åbningstiderne i marts er mandag – fredag fra klokken 12-17, lørdag 12-16, mens man holder lukket søndag.

Der er åbent i hele påsken, og så ændrer åbningstiderne sig som vi efterhånden får højere og højere temperaturer.

Vil du hellere tage turen til hovedkvarteret i Nibe, åbner de den 26. marts.

Helt eksklusivt i den her uge: Kom med MigogAalborg  på en gastronomisk jordomrejse til kun 299kr.

Savner du også at rejse og opleve verdens køkkener? Nu kan du komme med på en gastronomisk jordomrejse og i dag – tirsdag – skal vi til Indien, og her er det populære Bollywood i Reberbansgade, der skal sikre, at i hvert fald dine smagsløg får sig en eksotisk tur i aften.

Prisen er kun 149 kr. per person –  menuen gælder for 2 personer

Indisk Tirsdag

  • 1 x Pakora
  • 1 x Papadums
  • 2 x Butter Chicken
  • 2 x Basmati ris
  • 1 x Raita
  • 1 x Pickle Mix
  • 1 x Naanbrød
  • 2 x Mango Lassi

Mere indisk bliver det vist ikke?

Skynd dig ind og start din rejse nu. Læs mere her